OS(i) na vaših PCjih
Živjo!
Zanima me, kateri operacijski sistemi poganjajo vaše mašince. Še posebej me zanima pri tistih, ki imate dva ali celo več-katera kombinacija se obnese. Formatirat bo treba disk in se odločam med XPji in Linuxom, se pa bojijm, da bi mi v stiski še vedno prišla prav 98-tka ali Win2K…
Uporabljam XP-je na dveh diskih. Enega pa poslovno rabo, drugega za testiranje aplikacij, Kazoo ipd. navlako. Če se na enem disku kaj zalomi, mi še vedno služi drugi, medtem pa v miru obnovim instalacije na prvem.
Tudi varnostne kopije so najhitreje opravljene na drugi disk.
Win 98 včasih pride prav za delo s starejšo periferno opremo.
Lindows so pa zame še Amerika, niti ne vem, kaj bi lahko z njimi počel, saj ni kompatibilnih aplikacij. Za igračkanje pa ni čas. Tistim, ki obvladate linux, pa seveda prav pride. Gotovo ga čaka še lepa prihodnost, vsaj sodeč po uporabi na specifičnih področjih.
Tako v službi kot doma mi Win 98 SE služijo čisto dobro. Z XP-ji in linuxom se mi ne da ubadat. Šminkerski still XP-jev mi ni všeč, linuxu pa trenutno še ni za domače uporabnike – premajhna podpora “programom”.
V službi vse možno zaradi testiranja napisanih programov.
Doma pa stare dobre 98SE.
Jaz, priznani Gorenjec imam pa un računalnik, ‘k smo ga imeli še v
1. razredu OŠ. Če se ga spomnite tak pokončen, ki je imel barvne kuglice.
Je pa brez opercaijskega sistema in ga temu ustrezno poceni prodam!
lp
Ja seveda, če je to kar praviš čisto vse res potem imaš ti ABAKUS?! hehe
lp
Ej Dottore.
Če si interesent, kar na plan z besedo.
Prodam zelo poceni, po dogovoru tudi na čeke SIB hehe..
Lep večer še naprej!
Če se ne motim ta pokončna naprava deluje popolnoma brezžično.
Jaz ga zaenkrat nebi kupil, ker mi winowsi še vedno za silo lavfajo.
Poleg tega ima pa ABAKUS tudi to slabost, da če se preveč osuši, potem je z njim težko seštevati in množiti.
Mogoče se ti ga pa bolj splača prodati po delih, oziroma po kroglicah. Vsaka kroglica ima svojo tarifo, glede na barvo. In ker je kroglic veliko se bo kar nabralo, če ne več pa za en pir. hehe
lp
hehe
temu bi jaz rekel prenosni računalnik (laptop) povsod ga imaš lahko s sabo.
Samo je pa problem, če crknejo “žice” ki držijo “kuglice” skupaj in se
zadeve usujejo po cesti … Nikdar več ne dobiš podatkov nazaj – no way hehe..
lp
Nekaj podobnega kot je ABAKUS je imel tudi Bill, ko se je še v peskovniku učul z njim prvih if-stavkov, le da so mu amerikanci rekli ATTARI ali pa nekaj podobnega.
lp
ps: kaj pa računanje logaritmov in potenc na ABAKUSU, za te funkcije bi pa verjetno rabil zraven tudi kakšn tavelk šravbncigar(pa ne križnga) hehe
Da pa ne bo kakšne pomote, pa takšne računalnike še dandanes uporabljajo čisto zares v nekaterih azijskih državah, kjer trgovke na tamkajšnjih tržnicah z njimi seštevajo solato in drugo zelenjavo.
lp
poglej program VMWare,ki ti lahko na eni masini laufa vec OS naenkrat. Drgac mam pa XP-je,sm pred kratkim zamenjal 2000 in sm zadovoljen.Zraven mam pa se RedHat.
lp
Na glavni mašini doma mi na enem disku tečeta Linux Mandrake 9.0 in DOS 6.11, na drugem imam Windows XP, na laptopu pa Windows 98SE. Imam še eno zelo ubogo mašino na tleh, ki jo uporalbjam samo za kakšno izživljanje, gor je pa Win 2000.
Pravkar sem instaliral Mandrake 9.1.
hehe in celo dela in to dobro..
lp
ps. to je bolj za test
Forum je zaprt za komentiranje.