Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek oskrba lastnega konja

oskrba lastnega konja

hey!
stara sem 13 let, in si zelo želim konja. Ker so konji drage in zahtevne živali mi starša vsakič jasno povesta da preprosto nimamo denarja. Konja si res žilim in jaham že od 9 leta torej 5 let in o konju resno razmišljam. Če bi si konja kupila bi si ga kupila in zanj skrbela iz svojega žepa. in me zanima če kdo ve kako kot 13 letna punca zaslužiti dovolj denarja. Na mesec sicer dobim 200e na mesec ampak to je dolga in temačna zgodba in to ni moja žepnina. jahanje financiram iz svojega žepa. no zanima me če kdo ve kako priti do še nekaj denarja saj konji niso samo najem hleva, ampak tudi kovač, veterinar, oprema, ……. zanima me še če kdo ve za kakšen majhen družinski hlev ki sprejme konje za normalno ceno in mogoče celo kakšen popust za delo tam, v okolici ljubljana-škofljica. Znam sprehajati pse, skrbeti zanje prav tako za mačke in konje pa še kakšno kačo ali kuščarja bi lahko popazila.

hvala za odgovore:)

Za tako veliko žival in za kar velik finančni zalogaj morašvimeti vso podpiro v družini. Oskrba konja v okolici Ljubljane stane na mesec od 180 do cca 280 eur na mesec. Soliden konj cca 2000 eur oprema plus 2000 eur.
Še če imaš redno službo si to težko privoščiš kaj šele s priložnostnimi deli.
Počakaj vsaj še tri leta. Pridno jahaj in si nabiraj izkušnje. Vsak konjar, ki ima v oskrbi tuje kaj nje bo tvojo prostovoljno pomoč z veseljem sprejel, ti pa si boš nabrala veliko izkušenj. Srednja šola vzame veliko časa morda tudi čez par let fant in za konja kar naenkrat ne bo več časa.
Morda ko bodo rvoji domači videli tvoj trud in vsyrajnost spremenijo mnenje in ti pomagajo pri tvoji želji.

New Report

Close