Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev osnova za porodniško in odpravnina

osnova za porodniško in odpravnina

Torej, trenutno sem na začetku nosečnosti in malo preračunavam kaj me čaka naslednje leto ko bom na porodniški. Zaposlena sem bila do 30.5., ko sem dobila odpoved iz poslovnih razlogov. Dobila sem zakonsko in dodatno odpravnino, od katere so bili plačani vsi prispevki. Trenutno sem še na zavodu in prejemam nadomestilo (6m), potem bom brez dohodkov. Ugotavljam, da se mi bolj splača, da se fiktivno zaposlim malo pred nastopom porodniške, saj se mi bo tako upoštevalo še 2 plači in odpravnina, potem pa nadomestilo (ki je maksimalno – 710eur). Za vmesne mesece bo osnova 50% minimalne plače. Imam prav? Sem pa pravkar nekje našla zapis, da se odpravnina ne šteje v porodniško, tudi če so bili plačani prispevki??? Je to res? Od kje logika, če so plačani prispevki bi se moralo šteti? Se da to prikazati tako, da bi se vseeno štelo? To bi mi kar precej dvignilo osnovo.
Naj še napišem (čeprav nikogar ne briga), da sem 10let pridno plačevala vse prispevke in nikoli nič koristila. Žal se je tako izšlo, da sva na otroka čakala več let in me je odpoved prehitela.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close