Osrednja proslava ob dnevu upora proti okupatorju
Ogledala sem si prenos osrednje proslave z Rogle. Razumem, imamo različna politična prepričanja in poglede na komaj minulo zgodovino, zato morda proslava ne more biti všeč vsem.
A ne govorim o tem. Mene je zmotila pesem o vinski trti, ki pozimi spi, pomladi vcveti in nas edina med rožicami napoji. To je bila edina od pesmi, ki ni imela povezave z borbo, slovenstvom in podobno. Razumem našo himno kot poklon pesniku, ki je prvi zaželel največ sveta otrokom sliši Slave, a da je poleg himne še ena pesem na osrednji proslavi posvečena vinu, je zame preveč.Preveč smo tolerantni do pitja, preveč poudarjamo pomembnost pijače in strah me je, da bo tistih, ki se ne morejo upreti alkoholu med mladimi vedno več …
Bila sem vesela akcije 40 dni brez alkohola, a …
Kaj pa ti veš, Janša je lahko vse, kar hoče! Glavni govornik na proslavi ob dnevu OF, glavni preiskovalec in nadzornik tajnih služb, glavni kadrovik državnih institucij in glavni urednik slovenskih medijev (za urejanje medijev sosednjih držav je pa seveda zadolžen zunanji minister). Saj je bila njegova stranka vendar izvoljena na demokratičnih volitvah, a ni logično, da lahko počne vse, kar hoče? Kako si pa ti predstavljaš demokracijo?