Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ostal sem brez denarja…

Ostal sem brez denarja…

Jaz vedno kjer je možno, plačujem s kartico in denarja nimam s sabo. Denarnice pa sploh ne.[/quote]

Tudi meni je plastika bližje, ampak to vem jst, pa zdaj ti in še kdo:)).

Ejga, spet Sveta trojica:)).[/quote]
tole je Ledeni možje in us.ca.na Zofka ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Kaj pa odgovorite v primerih, ko vas taki zmerjajo, ker ne date?

Ustavi me ženska, češ, če me sme vprašat nekaj. To ponavadi privolim, kaj pa, če samo za pot sprašuje. Pa mi zateži za denar. Češ, da ji je pes poginil in da je nesrečna in da rabi denar. Potem jo vidim v trgovini kako si nabavlja alkohol (ne z mojim denarjem, jaz ga nisem dala). Pridem ven in mi spet teži. In ji rečem, da naj mi da že mir, ker alkoholizma ne podpiram. Potem pa me je zmerjala še pol ure. Jaz sem mirno odšla, slišala pa sem kako zmerja in prostaško rjove po celi ulici.

Ali pa mlada smrklja, recimo tam 20 let, s čikom, teži za denar. Ne dam. Potem pa spet zmerja na polno.

Takih se najde kar dosti. Pa žal ne le v LJ. Tudi drugod.
Jih ignorirate, ko vas zmerjajo, greste samo mirno stran ali jim kaj poveste nazaj?

Prvo in edino pravilo – nikoli se ne spuščaj v ping pong s takšnimi ljudmi. Sem videla že marsikaj, hitro postanejo agresivni in zakaj bi kdo tvegal svojo glavo. Kralji ulice so pa recimo zelo vljudni, vedno zaželijo lep dan. Povsem drug pristop.

Ja, tisti pravi klošarji res niso problematični. Niti ne silijo vate. Če greš mimo pozdravijo. V glavnem povsem vljudni in nevsiljivi.

Tile so pa prav agresivni. Je pa tako, da včasih kdo pristopi k meni. Včasih vpraša za pot, kaj išče ali kaj takega, dela anketo. Žal pa se vmes najdejo tudi psihoti.

Aja, te sem še pozabila. Šlogarice. Te ustavljajo, misliš, da rabijo nasvet kako nekam priti, pa ti zatežijo s tem kako ti bodo šlogale. Samo te vsaj agresivne niso, če so že vsiljive.

Če so ta pravi 🙂 neoriginalni te znajo tako kot predhodnica opisuje, prav lepo zmerjat. Meni se po eni strani vedno bedno zdi, ko grem mimo brezdomca, ki leži na kakih papirjih, ves zanemarjen in očitno ubog, pa moram mimo, ker tudi če mu dam drobiž, ga to ne bo odrešilo njegove bede.

Nizko se mi pa recimo zdi, da kak folk vpije za njimi, naj gredo delat. Če hočeš pomagat, se ustavi in jim pomagaj zares, ne samo z drobižem.

Koliko nas reveže (mislim res reveže, ne narkomane) vidi kot človeka mimo njegovih razcapanih cot in obnašanja?

se mi pa na nek način “smilijo” tisti/e, ki pred vhodi v nakupovalne centre klečijo (???)
Mi delujejo kot, da so od iste “firme” nastavljeni.
Če sem prav zaznal, se iste osebe menjajo na različnih lokacijah ????

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Ona vsaj prosijo, država nas pa kar svi.nsk.o odira….

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Uff jaz imam teh prigod se pa jos.

moja najljubsa in najbl uno kok sm glupa..
na zelesniski (standard)
okoli 8ure zvecer ko sem prisla z vlakom za lj me ustavi neka bejba, s kufri, ces da je iz anglije in da so ji ukradli denarnico z dokumenti in da nasa policija ne naredi nic ..da se mora sama znajt prespat in da hvala bogu ma teto v kopru.in mi rece ce lahko zalozim takrat 2000 sit in da mi bo poslala jih nazaj, da ne ve kaj drugega naredit kot fehtat (men se je seveda zdelo vse logicno in da policaji so tepci :D) in ji dam denar da gre po karto in to, vmes mi je se zapisala naslov od tete in stevilko, sem iskala kaksne nedoslednosti v njeni zgodbi,pisanju..nic… ona gre. vid da ne gre prot blagajni, hmmmm, potem mi kapne Halooo pa sej ob tej uri ni nobenega vlaka vec za koper, sej nism od uceri.. in kot tretje English naglas – ni ga blo.
Seveda, pogooglam naalov..kr nek v indjstrijski cobi v kopru, cifra izmisljena… aaa sem bila jezna nase se dons sm knse spomnem kako me je okol prnesla pa izkoristla mojo dobroto z res dozivetim jokanjem..tresla se je…zdj ko pomislim, vrjetn se je zato ker je droga popuscala 😀 sem pa seveda dala ker vem kako je ko ti zmanjka dnarja za vlak. plus tujec in oropana (kao).

ta si zaskuzi kar plaketo 🙂

no potem sem jo srecala cez en teden na istem mestu z isto zgodbo..kovcki..lol in mi ni dal miru.sm se pognala za njo.me je prepoznala in spizdila.no vsaj en clovek vec ni tist dan nasedu 🙂

Pa enkrat me je ena na zelezniski prosila za par eur za karto do doba da gre k tipu v zapor 😀

pa enkrat nekaj fotkamo, pristopi ena zenska ki sprasuje ce mam kaj za obut, pomoje ciganka pa ji recem da ne da mam te v katerihbhodm..pa je kr rekla ce mi je panika se sezut pa ji dat jih.hahahahahah

in potem vprasanje ce se jogurt s semeni je al pije ker ona se ne bi rada zadavla..pa spotankala..ker ona ma samo te cevlj ze par let in nima za nove. Kakorkol ze.sto ljudi sto cudi. mene ne preseneca na ulci vec nic.

pa en klosar, vidi da nekaj snemamo, pristopi do nas in nam zacne grozit da je to zadnjic kar smo v zivljenju naredil…in podobne..potem ga pa vidis ko gre do avtov in zacne kar udarjat po njih..nasproti pa ravno policija in so ga vprasal kaj je problem. se je hitr utisu 🙂

Vcasih ko je bil se tally weijl na copovi je fehtarla ena na vozicku (mislm da se vedno) in potem vidim eno gospo ki ji je prinesla vrecke iz tallyja s cunjami in se zenica lepo zahvali,potem pa vidis frajerko ko je tista zginla med mnozico, se ujezi, vrze tiste vrecke ke v kot in gre stran…. ce ne druzga bi ji cunje zihr lahkk prsle prou. una je nardila pa zajeb, namest dnarja ji je sla kupt cunje 😀

potem en ki hod okol ze od kar pomnim, skos fehta kako rabi kej drobiza, a na dalec se mu vid da je na trdi drogi ker ma po faci neke razjede pa odprte rane..pa skos hod okol z flaso vode pa kumi da govori, pomoje ker je tok zadet. in enkrat ocitno je bla ful kriza in prosi prosi..zacneva s frendico vn vlect neki drobiza in se kr ujezi da te usmislnine pa on ne bo vzel…in gre 😀

potem zanc parkiram pred parlamentom,in sem hitela nazaj ker bi cez par minutk mogla placat ze novo uro.in stoji tam Kralj ulice.men ne prime bankovec.pa mi rece dejte se enkrat sej bo..in dejansko je prjel. in sm bla tok vesela da sem tisto razliko ki bi jo placala se za uro parkinga dala njemu, casopisa nism hotla vzet ceprou je super branje..sm rekla da ma za koga drugega 🙂 mi je se pomahu.pokazu da nej vklopm luci ker sem pozabila 😀

potem nasl.dan naju s frendom na kongrescu ustavi en in da rabi za familijo prezivlat in si receva blabla in tko omeni vidm si sportnik a bi igrou kdaj z nami nogomet… in pol smo se zadebatiral in sva oba neki stisnla mu v roko. nej bo manipucija z vidm da si sportnik (dejansko je), delval je.tud oni se morjo znajdt 🙂

potem sm se na kongrescu spodi na avtomatu za parking enkrat pozim k sm cakala nekoga mela debato z enim povsem navadnim fantom,taka zima je bla da te je zebl kljub temu da sm bla ful oblecena pa velki kosi snega so padal.nikjer nobenga. fant mi je razlozu celo zgodbo kako zasluzi 400eur.doma ma otroka.in fehtar odkrito receno zato da dobi na mesec se tistih 400eur vec.sam da zdj po zimi dobi samo 200 ker je manj ljudi pa vsi nekam tecejo na toplo. tko da.znajdu se je 🙂

al pa kaksn kao invalid.take mam najraj.vmes k ti razlaga kaj se pa zamoti pa vids kako premika noge lol

aja pa pred hoferjom mate kao studente ki rabjo tvoj racun za razsikave..uresnici pa rabjo da vnovcjo socialno 😀 to sm jih takoj nastudirala.

Če so ta pravi 🙂 neoriginalni te znajo tako kot predhodnica opisuje, prav lepo zmerjat. Meni se po eni strani vedno bedno zdi, ko grem mimo brezdomca, ki leži na kakih papirjih, ves zanemarjen in očitno ubog, pa moram mimo, ker tudi če mu dam drobiž, ga to ne bo odrešilo njegove bede.

Nizko se mi pa recimo zdi, da kak folk vpije za njimi, naj gredo delat. Če hočeš pomagat, se ustavi in jim pomagaj zares, ne samo z drobižem.

Koliko nas reveže (mislim res reveže, ne narkomane) vidi kot človeka mimo njegovih razcapanih cot in obnašanja?[/quote]

Veš, to je vedno dvorezni meč. Nekoč sem želela pomagati…človeku, ki je bil nemočen, obnemogel, na robu obupa, predvsem pa lačen in žejen. Ponudila sem tisto, kar sem imela takrat pri sebi. Dobila sem “kajlo”. Ta oseba me je nadrla, ker njene želje se niso skladale s tem, kar sem ponudila. Skratka, prav beden občutek, a po drugi strani se zavedam, da so ti ljudje posebno občutljivi in jim ne zamerim njihovega obnašanja obnašanja.

Exotic, zakaj ti je pa napisala naslov od svoje tete? A ji nisi mogla vsega posodit, pa si ji želela preostanek poslat po pošti? :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Exotic a tebe zraven vsega tega tut držijo za jo**ke ko te takole j***o? 😉 😀 😀

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Dala je naslov da je njena zgodba bila bolj verodostojna in da sem ji lazje nasedla 😀 Valda te naslov pomiri, da ma clovek postene namene, no vsaj jaz bi tko tut naredila 🙂

ja joske…pa se kej druzga zravn, ocitno sem zelo ” nategljiva ” 🙂

ja joske…pa se kej druzga zravn, ocitno
sem zelo ” nategljiva ” 🙂

ful sem ponosna nase da sem ji dala za en sus..al pa ene par 🙂 Ampak zarad teh 10eur (2000sit) tut nisem obubozala. Dnar mora itak krozit.

@Marko-tale gospa pred Kolosejem je mene že 2x vprašala, da potrebuje 4eure v različnih dnevih in prav tako izkušnjo imajo tudi moji prijatelji.

Opažam pa tudi jaz, da je vedno več tega, da ljudje prosijo za denar.

mene je zadnjic ena mladenka, kakih 20–22 let pred leclercom fehtarila za 10 eur – pa sem ji rekel, da ji dam tudi 20, če mi ga v avtu lepo potegne…. ni bla slaba izkušnja – in ni mi žal dvajsetaka 🙂

Ja se je potem pohvalila, da je bil tako umazan, da je dala najprej rokavice gor, da ga je sploh lahko v usta nesla…..

Ja se je potem pohvalila, da je bil tako umazan, da je dala najprej rokavice gor, da ga je sploh lahko v usta nesla…..[/quote]

ne ne , ga je lepo podelala, in tudi vse popapcala, pa so bla kr polna jajčka…. vidiš? dobila je denar in topel beljakovinski obrok! Kaj bi si mlada frajla lahko še želela 🙂

Ja se je potem pohvalila, da je bil tako umazan, da je dala najprej rokavice gor, da ga je sploh lahko v usta nesla…..[/quote]

ne ne , ga je lepo podelala, in tudi vse popapcala, pa so bla kr polna jajčka…. vidiš? dobila je denar in topel beljakovinski obrok! Kaj bi si mlada frajla lahko še želela :)[/quote]

Se pravi – plačuješ za to, da se sploh katera ukvarja s tabo – s tvojimi genitalijami? Nočem vedeti, zakaj je temu tako.

ne ne , ga je lepo podelala, in tudi vse popapcala, pa so bla kr polna jajčka…. vidiš? dobila je denar in topel beljakovinski obrok! Kaj bi si mlada frajla lahko še želela :)[/quote]

Se pravi – plačuješ za to, da se sploh katera ukvarja s tabo – s tvojimi genitalijami? Nočem vedeti, zakaj je temu tako.[/quote]
se strinjam s “pač moški” … bejba se naj navadi pošteno zaslužiti, da ima občutek, da družbeno koristna … kot npr. cestarji, smetarji, … ginekologinja, …

me pa prav zanima, koliko moških eni mladi bejbi nebi dali 20 eur, da jim ga lepo pocuza…. kr je bil dan, je pri meni pri tem tudi ostalo – če jo bom še srecal, se bo tudi kakšen petdesetak zanjo našel, da ji brizgnem še kam drugam … 🙂

Pravi moški ne plačuje za take storitve. Pravi moški dobi pravo žensko, ki mu to z veseljem nudi, seveda v zameno, da on tudi isto njej nudi :).
Kdor pa ne more drugače dobiti ženske pa mora pač plačati.
Za pravimi moškimi se pa ženske zelo rade obračajo. Jim ni treba plačevat.
Prava ženska se niti ne bo tako ponižala, da bi za 20€ dala v usta curaka enega bedneža.

pravo žensko imam doma – občasno pa zapaše seveda tudi svež kos mesa – in če se že ponuja za drobiž, tega ne bom odklonil…..

gredo dva ekonomista in en pravnik po cesti. reče 1. ekonomist 2. – če požreš tale konski drek ti dam 50€. – storjeno
čez čas drugi ponudi 1. 50€, če požre dva pasjeka. — storjeno
pa vpraša pravnik: pa dobro v čem je fora – oba sta jedla drek, denarja pa nima nihče.
V prometu odgovorira v en glas — tega je bilo pa 100€.

Ko daš skozi nekaj lekcij z najbolj izkušenimi mojstri žicanja v tretjem svetu, postaneš profesor za slovenske žicarje. 🙂
V Ljubljani je tega ogormno. Če bi se hotel odzivat na vse, bi lahko hitro zapravil celo plačo. Jaz na te finte načeloma ne padam. Ponavadi človeka, ki prosi za denar, niti ne ignoriram v celoti, tako da bi šla kar mimo brez besed. Včasih se samo nasmehnem, pozdravim in s kretnjo nakažem, da žal ne bo nič in grem po svoje. In še nikoli se mi ni zgodilo, da bi me potem kdo zmerjal ali se drl za mano kaj neprimernega.
Izjemi sta dva “kralja ulice”, ki ju redno srečujem pred dvema trgovinama kamor zahajam. Ponavadi od njiju kupim čaospis, včasih samo na hitro malce poklepetamo in me niti ne prosita za denar. Se nekako že “poznamo”.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close