Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev ostareli starši

ostareli starši

Sem mati štiridesetletnega fanta, ki ima dve poklicni šoli, eno redno in eno za prekvalifikacijo, vendar mu v vsem tem času ni uspelo, da bi si pridobil niti tri leta delovne dobe. Kamor gre, vedno razlaga, da ga niso sprejeli.
Oba z možem sva že ostarela in res me skrbi, kako bo prišel do pokojnine oziroma kako se bo preživljel, ko bova midva umrla.
Ali mi znate svetovati, kam naj se obrnem, koga naj kaj vprašam za pomoč, z delodajalci je težko kontaktirati, če sem poskušala s kakšnimi poznanimi , so me zavrnili, češ, da se mora sam dogovoriti, vendar ga očitno povsod zavrnejo.
Sedaj je skoraj že kazalo na neko zaposlitev a se je pojavila ta zdravstvena kriza, vedno je nekaj.

Vem, da je vam v interesu, da sin dobi službo, ampak zadeve ne tećejo tako. Gre za dvostranski posel. Delodajalc ga bo zaposlil, če bo videl, da bo z njim korist in da bo doprinesel k podjetju, ne pa zato, da bo imel on službo.

Na žalost je malo možnosti, da bo kdo zaposlil štirideset letnika, za katerega se starš dogovarja za službo. Tako da predlagam (razen če vprašate koga poznanega), da vi ne kličete delodajalcev.

To bo zadeva, ki jo bo moral rešiti sin sam. Če ne drugače potem, ko bo ostal sam in bo v to prisiljen.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close