Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija osumljena kraja identitete

osumljena kraja identitete

Osumljena sem kraja identitete osebe( na spletni strani narejen profil, njeni podatki, gre se za dopisovanje z osebo, žaljenje in v njeno slabo ime… ovadila me je ta oseba, 21 ga imam sodišče, kot osumljena oseba… Če sodišče nima trdih dokazov razen tega da sem na policiji priznala da sem jaz to bla, sem pa bla zmedena in prestrašena… hvala. lp

Hvala za vaše vprašanje.

Težava, zaradi katere ste se obrnili na nas, je problematična predvsem zaradi prijave, ki ste jo že prejeli, saj se, kot ste navedli, ne morete več pretvarjati, da lažne spletne strani niste ustvarili. Žal nismo pravi naslov za vprašanje o tem, ali boste za svoja dejanja odgovarjali tudi na sodišču ali se, saj to ni v naši strokovni pristojnosti. Vsekakor je zloraba podatkov ter kraja identitete kaznivo dejanje, ki vam je v prihodnosti vsekakor ne priporočam. Čeprav je preko spleta lažje užaliti določene ljudi, pa so podatki kljub navidezni anonimnosti izsledljivi, na spletu pa ostanejo za vedno.

Upamo, da boste nastalo težavo uspešno rešili, če pa imate še kakšno vprašanje glede varnosti na spletu, pa smo vam z veseljem na voljo.

Lep pozdrav,
Lidija Pečjak, univ. dipl. psih.
Varni internet, http://www.varniinternet.si

Pozdravljeni!

Lep čas že imam problem z neko osebo, ki se na facebook-u izdaja v moje ime.. kopiral je moje slike iz mojega fb računa.. nato dodaja tako naključne osebe kot poznane.. piše bedarije v zasebce, ima neprimerne komentarje.. 2x se ga prijavil na fc da se izdaja, ampak si zmeraj nov profil nardi..

Je kakšna možnost za ugotovitev njegovega IP, je možno to prijaviti na policijo?

Lep pozdrav

Pozdravljena!

Zgodba je zelo neprijetna, vendar realno gledano kaksnih konkretnih prijemov ob tovrstnih situacijah ni. Prijava na Facebook je najbolj smiselna (traja precej casa, da odreagirajo, ce sploh??!!??), lahko tudi na policijo, vendar policija vec kot to da zabelezi neprijetnost ne bo storila. Obstaja opcija (proti placilu) da se najame racunalniskega “forenzika”, ki te zgodbe razisce in “razresi”. Kar precej denarja 😉

Kaj vec pa se ob tovrstnih dogodkih pa se na zalost ne da narediti.

Upam, da sem ti ustrezno odgovoril,

lep pozdrav,
Tilen Dominko, Varni internet

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close