Osvaja me, a zame ni potrošil evra
Monklovje na veliko tumba o “čustveni povezanosti” in da jim je to bolj pomembno kot pa denar in status. No, ko pa pride en takle post s pico, pa pokažejo svoj pravi kešpičkarski obraz!!
Ja, take ste! KEŠ PIČKE!!!
Nobena od vas keš pičk tukaj gor, ki visite na moževem kurcu in cuzate njegov tošelj, se ni vprašala, kaj pa, če tip noče plačat ravno zato, da baba ne bo mislila, da mu je zdaj zaradi tega kaj dolžna (“častil sem ti pico, zdaj mi daj za fukat”). Ampak neeee, keš pičke, kakor ste, takoj zahtevate, da desc troši denar za vas!!!
LAJDRE MATERIALISTIČNE POGOLTNE!!! RAZGALILE STE SE V NULO!!!
Ta je pa še bolj uhrn, kot jaz.
Keš pičke na pohodu
04.12.2024 ob 19:26 zadnji odgovor 04.12.2024 ob 19:30
Monklovje na veliko tumba o “čustveni povezanosti” in da jim je to bolj pomembno kot pa denar in status. No, ko pa pride en takle post s pico, pa pokažejo svoj pravi kešpičkarski obraz!!
Ja, take ste! KEŠ PIČKE!!!
Nobena od vas keš pičk tukaj gor, ki visite na moževem kurcu in cuzate njegov tošelj, se ni vprašala, kaj pa, če tip noče plačat ravno zato, da baba ne bo mislila, da mu je zdaj zaradi tega kaj dolžna (“častil sem ti pico, zdaj mi daj za fukat”). Ampak neeee, keš pičke, kakor ste, takoj zahtevate, da desc troši denar za vas!!!
LAJDRE MATERIALISTIČNE POGOLTNE!!! RAZGALILE STE SE V NULO!!!
Meni se zdi prav, da v fazi dvorjenja tip plačuje tavelike stvari, večerje ipd., ženska pa tamale, npr. parking, da to, da moški plačuje ni del džentlmenstva brez razloga, tip s tem pokaže, da ni glih broke, da je velikodušen, da ni komplikator in da ceni njeno družbo in investiran čas in energijo.
Ženska ponavadi potem itak noče, da ji ti vse plačuješ, ona hoče pa pokazat, da tudi sama ni glih sirota Jerica in da ni izkoriščevalska, in potem ji pustiš, da kako malenkost res plača, to se zdi fer tudi zato, ker ponavadi imaš višje dohodke od nje in je tebi 100 evrov kot njej 300.
8409, 04.12.2024 ob 19:42
Meni se zdi prav, da v fazi dvorjenja tip plačuje tavelike stvari, večerje ipd., ženska pa tamale, npr. parking, da to, da moški plačuje ni del džentlmenstva brez razloga, tip s tem pokaže, da ni glih broke, da je velikodušen, da ni komplikator in da ceni njeno družbo in investiran čas in energijo.
Ženska ponavadi potem itak noče, da ji ti vse plačuješ, ona hoče pa pokazat, da tudi sama ni glih sirota Jerica in da ni izkoriščevalska, in potem ji pustiš, da kako malenkost res plača, to se zdi fer tudi zato, ker ponavadi imaš višje dohodke od nje in je tebi 100 evrov kot njej 300.
Aja, pa še en pomemben faktor, ti kot tip si ponavadi ta, ki vabi, ti določiš kam se gre, kdaj se gre, kaj se bo delalo…, valjda ta, ki vabi, tudi plača, najbrž ne bo povabljena plačevala.
Ni dvorjenje, če ona noče imeti nič z njim. Zakaj bi dvoril nekomu, ki očitno noče bit s tabo? Nista bila na zmenku. Samo družita se. Ona samo čas zabija z njim. Ni neka žrtev. To da je dvakrat pico plačala je nizka cena za to da ji en na dušo piha in ego pumpa, medtem ko ona točno ve da noče nič z njim.
To, kaj, kdaj in koliko bi naj kdo plačal, nudil, počel, … v kakšni vazi medspolnega druženja je stvar kulture različnih okolij. S tem, da upam, da se še kdo zaveda, da ima Švedska ali Nemčija precej drugačna nepisana “pravila” kot na primer Kitajska ali Kolumbija. Medtem, ko je slovenski “model” nekje vmes. Problem s katerim se vsepovsod srečujemo pa so nenehne vsesplošne spremembe.
Današnje ženske so vsaj v razvitem svetu postale možače s primerljivimi dohodki, ki iz domišljave večvrednosti na moške gledajo kot na navadne zavrgljive koristne butle katere gre pod pretvezo ljubezni izkoristiti kolikor se pustijo. To, da je žensko izkoriščanje tradicionalne medspolne dinamike še kako razširjeno, vsakodnevno kar lepo same razkrivajo. In to v vseh okoljih. Podobno pa seveda beleži tudi statistika. Rezultat je, da se vse več moških tega tudi zaveda. Temu primerno pa so v odnosu do žensk tudi precej bolj pazljivi ali, če hočete, škrti.
Jaz npr. celo v okoljih, kjer bi naj moški vedno vse plačeval, tudi v prijateljskih odnosih, pogosto že v naprej povem, da ne bom plačal NIČ. In se z žensko dobim le, če s tem nima nobenih problemov. Velja tudi za 20+ let mlajše. In, FYI, verjetnost, da na srečanju pride do česa več, tudi seksualno, je v takšnih primerih astronomsko višja. Zakaj? Na ta način že v naprej izločim vse, ki bi se dobile čeprav jim nisem ne vem kako všeč, pa če jim gre za izkuriščanje, firbec ali kaj tretjega. S tem pristopom privrašujem na času, denarju in emocionalni drami.
No, 04.12.2024 ob 19:18
Vsak svoje naj plača in mir. Ne vem kaj komplicirate.
Če ti paše družba, se družiš…če ne greš naprej in iščeš nekoga, s katerim ne bo takšnih vprašanj.
@No
To j pa tudi beden predlog da naj vsak svojo kavo plača Da ljudje tako komplicirajo na drobižu. Mene bi bil Osram, da kavo zase plačam, druga oseba pa zase. Sama sem precej velikodušna, v večini plačam kolegicam jaz pijačo , dokler ne dobim občutka da je to za njih samoumevno, takrat neham hoditi ven na kavo z njimi . Ko sva se z bodočim možem dobivala na prvih zmenkih, je enkrat plačal on, enkrat jaz. Nobenih težav glede tega nisva imela. To da nekdo pusti da drug vedno plačuje, je odbijajoče, to delajo ljudje paraziti ki radi živijo na drug račun