osvežilci zraka – kaj uporabljate
Točno sem vedela, kaj si napisala, še preden sem pogledala.
Se popolnoma strinjam. Niti dišečih svečk pri nas ni. Ker te kar vse duši.
Še posebej pa mi smrdijo te kitajske paličice. ki se smodijo. :((
Odprto okno in oprane zavese, pregrinjala, čista tla….
[/quote]
Ni ga čez sveži zrak. Stanovanje mora biti dobro pre/zračeno….pa ni treba palčk , sprejev.
Tako nekako. Redno zracenje, pa cim manj prahu in navlake, v kateri se zadrzuje zatohel vonj. Za pozimi po potrebi tudi razvlazevalec.
Ce ze kaj, pa tu in tam kapljica naravnega etericnega olja, npr za v spalnico sivka ali vrtnica, za kopalnico bor ali smreka in v casu prehladov meta in/ali evkaliptus. Brez sveck. 1ali 2 kapljici na paprnat robcek nekam v kot in menjati npr na 2 dni.
In katera ti je ljubša?
[/quote]
obe mi lepo dišita, je pa res, da se svetlejša težje dobi kot temnejša
http://www.merkur.si/vse-za-dom/dekorativni-program/svece-in-disave/dekorativne-svece/sveca-muller-diseca-anti-tobaco (ta je temnejša, to se hitreje dobi, čeprav tudi ta zna kdaj zmanjkat)
Iz katerihkoli začimb, katerih vonj vam je všeč, lahko naredite domač osvežilec zraka. Potrebujete prgišče ali pest začimb (odvisno od intenzivnosti vonja, ki jo želite doseči). Predlagamo vam eno izmed naslednjih začimb: cimetove palčke, kardamomovi stroki, vaniljev strok, nageljnove žbice, zvezdasti janež in podobne sladkaste začimbe. Pomembno je, da niso zmlete, temveč v svoji primarni obliki.
Steklenico dobro operite in vanjo stresite začimbe. Nato jih prelijte z alkoholom (uporabljajte 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} alkohol, potrebujete pa ga med 50 in 100 ml), neprodušno zaprite steklenico in mešanico pustite stati 2-3 dni. Nato dišečo mešanico precedite v razpršilec, pri tem pa začimbe poberite iz alkohola. Dodajte še malce destilirane vode (med 10 in 30 ml), vse skupaj dobro premešajte in že imate čudovit osvežilec zraka, narejen iz začimb.