Otečene vrečke pod očmi
Pozdravljeni,
dva meseca nazaj sem opazila da sem pod očmi otečena(vrečke pod očmi).Na eni strani več kot na drugi.
Najprej sem mislila da je od premalo spanja,prejšnji teden pa sem šla zdravniku ker ne mine.
Zdravnik pravi da so to podočnjaki kar je normalno pri mojih letih(38).
Jaz se ne strinjam ker mislim da se mi nabira voda pod očmi kar je tudi občutiti ko pritisnem na ta del.
Je imel kdo podoben primer in kako si pomagati pri tem?
Sem pa bila pred tem ko se mi je to pojavilo pri kozmetičarki ki mi je stiskala bele mozoljčke tudi tam v bližini kjer imam te otekline.Bi lahko bilo to kako povezeno?
Povedano iz prve rroke. To je imala moja mama pred par dnevi in ji je danes šlo nazaj. Uporabila je kapljice za oči maxitrol in na vrečko si je mazala kremo tobrex. Ni pa nujno, da se gre za isto stvar.
Tista, ki piše, da to ni odvisno od let, se precej moti. Jaz imam iste probleme, zelo me moti, a povsem odpraviti se teh vrečk ne da brez kakšnega plačljivega posega. Podočnjaki – vrečke so se pričeli pojavljati mogoče v tvojih letih, zdaj sem preko 50. Tudi pri meni je ena stran bolj otekla, kar je povezano s spanjem na boku na tisti strani. Malo pomaga več pitja vode, višji vzglavnik in krožna masaža okoli oči, moraš pa vsebino otekline potisniti in pritisniti na solzni kanal. Čudeže naredi popolni večdnevni razstrupljevalni post ob pitju npr. javorjevega sirupa. Ampak, sčasoma je spet treba jesti… žal, kaj drugega ne vem več.