OTOCEC?
Sam strošek civilne poroke je cca.4.500 sit na matičnem uradu v Novem mestu, ko se prijaviš. Potem na Otočcu ne plačaš ničesar več, samo še kočijo in šampanjec ter sok, vendar je vse to po želji. Kočija je 5.000 sit, šampanjec pa ravno tako 5.000 sit po steklenici.
Glede gostiln pa je vprašanje za koliko ljudi potrebuješ prostora in za koliko denarja.
Morda bi bilo vredno za razmisliti glede same grajske restavracije. Poleg vse ostalih zadev ob večerji, ti podarijo še poročno noč v njihovih sobah ter zajtrk za vaju, mladoporočenca. Pa še nekaj stvari je, samo jih ne poznam ravno dobro.
In ja, jaz sem se tam poročila in meni osebno je bilo enkratno. Smo pa bili čez en mesec na poroki v Kostanjevici, je bilo pa, da ne rečem kako. Nobenega ozvočenja, glede na to, da so prostori zelo veliki in visoki, nič se ni slišalo, še ženin in nevesta ne vem, če sta kaj ujela od govora, bilo je zelo neosebno, na hitro speljano,…V bistvu smo bili v 15-ih minutah že zunaj in sploh ni tistega čarobnega občutka. Ampak to je samo moje mnenje. Meni to ni všeč.
Jaz sem se tudi poročila na Otočcu in mi je bilo res super, cene pa so približno take, kot jih je že napisala Silvana. Ja z gostilnami je problem, če rabiš veliko prostora. Glede grajske restavracije ne vem, po mijem je zelo dobro in zelo drago.
Aja, lahko si preskrbiš pianista in ti zaigra poročno koračnico v poročni dvorani, ker drugače slišiš muziko s CD-ja.
Jaz sem se poročila na Otočcu letos poleti. Kot ti je že napisala Silvana, za poroko plačaš približno 4500 SIT na upravni enoti Novo mesto, ko se na poroko prijaviš. Če hočeš običajno poroko, na Otočcu ne rabiš plačat nič, razen če si želiš na primer kočijo, fanfare, viteze z meči, pianista, šampanjec (odpiranje s sabljo) in mogoče še kaj drugega. Obstaja pa še takoimenovana viteška poroka, ki stane 80.000 SIT. Za to dobiš cel protokol, z vsem zgoraj naštetim, pa še poroka je zunaj, na otoku. Res je drago, ampak meni se je zdelo super. Veliko bolj romantično, kot poročna soba. Na otoku zraven gradu postavijo paviljonček, kjer sedita vidva in priči, zraven pa so še beli stoli za goste. Vse je lepo okrašeno z rožami. Po poroki se lahko umakneš malo stran pod drevesa, da ne motiš ostalih porok (in da oni ne motijo tebe) in imaš tam šampanjec pa kaj za prigriznit. Odlično za čas, ko se bosta vidva fotografirala, da gostje ne bodo samo čakali, ampak bodo malo prigriznili in se spoznali med sabo. In fotografije so res lepe, še posebej če sije sonček.
Gostiln v bližini ne poznam, vem pa, da grajska ni prav poceni. Meni pride od 5000 pa tudi do 10000 SIT na osebo, pač odvisno od števila jedi. Je pa res nekaj posebnega – hrana je super, grad da posebno vzdušje, ki ga pomagajo ustvarit tudi bakle, ki jih prižgejo zvečer.
Midva sva se poročila na Otočcu. Meni osebno se zdi grajska poroka zelo romantična in tam so jo izvedli zelo dobro. Samo klima ni kaj preveč delala v poročni dvorani, ampak saj to niti ni tako zelo važno tedaj (razen, da se svetiš na slikah). 🙂
Če se želita cerkveno poročiti, je v blližini ljubka cerkvica.
Probajta razmislit o večerji na gradu, je nekaj posebnega. Ples v tistih sobanah, pa po dvorišču svetijo bakle, pa okolica, zelo dobra hrana, pa… in potem gresta mladoporočenca direkt spat v grajski apartma.
Meni je najina poroka na Otočcu ostala v tako lepem spominu, da kar vsem priporočam, da se tam poročijo. Seveda, če ti je všeč takšno grajsko vzdušje. Meni je, ker sem že od malega rada brala vse o gradovih, kraljih, …
Večerja jje odvisna od menuja, ni pa tako zelo grozno veliko.
Midva sva se zmenla, da sva imela svoje vino, kar je stvar dokaj pocenilo, ker vino je pa tam draga zadeva. Celo šampanjec so nama dovolili prinesti svoj. Jaz sem si rekla, da me vrag ne bo vzel, če jih vprasam, če lahko prinesemo s sabo (kao da sem doma iz vinorodnih krajev in bla bla bla) in hvala Bogu so bili za stvar. 🙂
Imela sva povabljenih cca. 80 ljudi in je prišlo okoli pol milijona (lani), vključno z brezalikoholnimi pijačami (teh res nisva mogla prinesti s sabo 🙂 ) in torto.
V kolikor vas zanima poroka na Otočcu, vam lahko natančno povem kako zadeva izgleda. Imate več možnosti. Prvi protokol je krajši in vključuje kočijo (v kolikor to želite in jo plačate na licu mesta), grofa, ki vas sprejme na grajskem dvorišču in vam zaželi dobrodošlico ter vas popelje na uradni del poroke v Viteški salon, najavo ženina in neveste ter penina (v kolikor jo želite in jo plačate na licu mesta).
Drugi del protokola je VITEŠKA POROKA. To pa je nekaj posebnega. Za ta protokol sem se tudi odločila. Traja od 45 minut do 1 ure in je tudi bogatejši.
Vključuje sprejem dvorne dame in grajskega pisarja na mostu reke Krke, ki vas popeljeta na grajsko dvorišče. Tukaj vas pričaka zbor ‘živih fanfar’, ‘jeklenih mečev’ (6 vitevov v oklepih), ki se postavijo v špalir. Sprejmeta vas grof in grofica ter vas pod strešico mečev popeljeta na notranje grajsko dvorišče, kjer sledi dobrodošlica. Po uvodnem govoru postavijo svate v špalir; na levo gospode in na desno gospe. Zaslišijo se zopet fanfare in čaka vas uradni del na prostem, na otoku. Tukaj je postavljen šotorček, kjer vas počakajo matičarji, sedeži za svate, pianist in zgodi se pomemben dogodek. Oče preda roko svoje hčerke bodočemu možu. Po prihodu ženina in neveste, očeta in prič, se uradni del začne. Za tem sledi zaključek na grajski terasi, kjer vas zopet pričakajo vitezi, fanfaristi, grofica in svatje, ki so pripravljeni s cvetjem za prihod ženina in neveste. Grof najavi mladoporočenca, zasliši se glas fanfar, v zraku cvetje, grofica izroči simbolično darilo, ženin lahko penino odpre s sabljo (sicer pa to naredi grajsko osebje) in tako se protokol zaključi. Grof in grofica se poslovita in družba je prepuščena fotografom. Lepo je, verjemite.
Sicer pa lahko vedno pokličete na Otočec in dobite še dodatne informacije. Pa veliko sreče.deep_green je pisal/pisala:
>
> zanima me ali se je kdo porocil na Otoccu? Koliko priblizno
> stane poroka tam? Ali je kje blizu tudi kaka poceni gostilna?
V kolikor vas zanima poroka na Otočcu, vam lahko natančno povem kako zadeva izgleda. Imate več možnosti. Prvi protokol je krajši in vključuje kočijo (v kolikor to želite in jo plačate na licu mesta), grofa, ki vas sprejme na grajskem dvorišču in vam zaželi dobrodošlico ter vas popelje na uradni del poroke v Viteški salon, najavo ženina in neveste ter penina (v kolikor jo želite in jo plačate na licu mesta).
Drugi del protokola je VITEŠKA POROKA. To pa je nekaj posebnega. Za ta protokol sem se tudi odločila. Traja od 45 minut do 1 ure in je tudi bogatejši.
Vključuje sprejem dvorne dame in grajskega pisarja na mostu reke Krke, ki vas popeljeta na grajsko dvorišče. Tukaj vas pričaka zbor ‘živih fanfar’, ‘jeklenih mečev’ (6 vitevov v oklepih), ki se postavijo v špalir. Sprejmeta vas grof in grofica ter vas pod strešico mečev popeljeta na notranje grajsko dvorišče, kjer sledi dobrodošlica. Po uvodnem govoru postavijo svate v špalir; na levo gospode in na desno gospe. Zaslišijo se zopet fanfare in čaka vas uradni del na prostem, na otoku. Tukaj je postavljen šotorček, kjer vas počakajo matičarji, sedeži za svate, pianist in zgodi se pomemben dogodek. Oče preda roko svoje hčerke bodočemu možu. Po prihodu ženina in neveste, očeta in prič, se uradni del začne. Za tem sledi zaključek na grajski terasi, kjer vas zopet pričakajo vitezi, fanfaristi, grofica in svatje, ki so pripravljeni s cvetjem za prihod ženina in neveste. Grof najavi mladoporočenca, zasliši se glas fanfar, v zraku cvetje, grofica izroči simbolično darilo, ženin lahko penino odpre s sabljo (sicer pa to naredi grajsko osebje) in tako se protokol zaključi. Grof in grofica se poslovita in družba je prepuščena fotografom. Lepo je, verjemite.
Sicer pa lahko vedno pokličete na Otočec in dobite še dodatne informacije. Pa veliko sreče.deep_green je pisal/pisala:
>
> zanima me ali se je kdo porocil na Otoccu? Koliko priblizno
> stane poroka tam? Ali je kje blizu tudi kaka poceni gostilna?