otok capri

Uf, Capri je cenovno zelo razgiban Ne vem, kje želiš biti Anacapri je cenejši, Capri dražji. Ampak če že greste, pojdite nujno v mesto Capri. Meni je tam super hotel od Holiday Inn-a, s finim bazenom, zunaj super kuhinja pod limonovci (za kosila razne solatke itd).
Daj si odtipkaj na Googlu Hotels in Capri, pa ti bo ven vrglo kar nekaj variant. Ti najbolj veš, kaj zate pomeni ugodno.Ta holiday inn je nekje višji srednji razred. Se mi zdi, no.Poglej si še bolj za štos Hotel Quissisana, ma sploh ne moreš verjet kako je hudo.
Drugače pa je Capri famozen. Midva sva šla tja z avtom. Noro.Če te kaj zanima, vprašaj.

Tudi mi imamo namen iti z avtom. Ali sta hotel rezervirala preko spleta ali preko kakšne naše agencije? Žal ne najdem holiday inn hotela na capriju. Predlagaš še kakšnega drugega. Vesela bi bila vsake informacije o otoku, ker me vse zelo zanima. Koliko časa sta bila na capriju? Ali so kakšni hoteli tudi ob morju?

Oj,
oprosti, sem šla zdaj sama pogledat. Hotel je od Best Westeren (hotel Syrene) in ne od Holliday Inn. Sem že malo pozabila. Midva nisva stanovala v tem hotelu, ampak sva preko ene klegice ki je imela agencijo rezervirala hotel. Tisto je bil v bistvu bolj penzion z zajtrkom. Sicer ful lepo, krasen pogled na morje (prov v Capriju), ampak brez bazena. So imeli pa domenjeno s tem hotelom Best Westeren Syrene, da sva se tja hodila kopat. Sej je blo itak samo dve minuti stran, samo če bi to prej vedla bi šla tisočkrat raje v Syrene. Saj imaš tudi druge krasne hotele, cene so kar visoke, za vse za večerje in pijače, za cunje (same dizajnerske štacune). Drugač je to vse skup zelo majhno. Prehodiš v pol ure vse. Mislim tisti centerček (trg, štacune, pa malo okoli).
Drugače je pa Capri (mesto) visoko na pečinah. Tam kjer parkira trajekt ni ok, je bolj ubogo, kot pri “ciganih”. Potem se z avtom pelješ po ovinkih in prideš do parkirišča, tam pa moraš obvezno pustiti avto, ker v mestu ni prometa. Imajo neke električne avtočke, z njimi prevažajo hrano, kufre itd. Upam da nimate predolgega avtomobila, ker je tam kjer pristane trajekt tako ozek pomol, da sva midva z najinim golfom komaj zvozila. Ne vem če je še tako.
Če hočeš s Caprija na plažo, moraš do konca neke pečine (ful lepo) kjer je Churcilov hotel(mislim on je tam stanoval- hudo) in potem po 1000000 štengah pešačit po gozdičku. Čist ok. Dol na plaži pa moraš plačat za vstop, potem pa lahko najameš še marele, blazine(prov jogije) itd. Je zelo drago. Kot bi ti danes rekla da kje bilo (vstopnina, dva jogija, marela) cca 20 eur. Nazaj gor pa ne greš logično peš, ampak z ladjico, ki vsake pol urce (neki takega, se ne spomnim točno) pripelje na plažo in se pelješ se mi zdi v Marino Piccolo. Od tam pa z buskom(odprtim) nazaj na Capri. Vse plačaš (ladijco, bus). Po otoku drugače skoraj ni prometa, vse se vozijo z busi (jaz ne grem več, ker tok divjajo da mi je blo kr slabo od groze) ali pa z posebej prirejenimi Cabrio Mareami (Fiat) s strehicami da ti v glavo ne sije sonce.
Drugače so restavracije drage (večerj za dva takrat ni bila pod 100 eur), recimo dva belinija v hotelu Quissisana 30 eur. Kave tudi drage, uglavnem vse drago.
Je pa to eden lepših krajev ki sem jih videla do sedaj. Bova še šla, samo da najina pupa malo zraste.

Aja, še to kar sprašuješ:)
Ko bova šla še enkrat, bova definitivno rezervirala preko spleta. tako si najbolj siguren kaj dobiš.Bila sva en teden, ali 6 dni. Sem že malo pozabila.
Ob morju ni nič, ker je Capri zgoraj na pečini. Je to pristanišče, Pa Marina piccola, marina Grande… verjetno še kaj… samo to ni to. Moraš biti zgoraj, ker drugače ne doživiš pravega Caprija.

Sopi čao,
anacapri je mesto na drugem koncu otoka. Midva žal nisva šla, ker je blo neznansko vroče (40 C) n se nama ni preveč ljubilo vozit se okoli. Pa tudi ko enkrat parkiraš svoj avto je bolje, da ga imaš na parkirišču. Da ne zmanjka prostora:)
Midva sva bila takrat še brez otrok. Šlo je res za golo uživancijo. Spanje, plavanje, sončenje, pijuckanje belinijev, večerjice itd… Z otorki se je treba malo prilagoditi. Je pa res, da je Capri zlo majhen, tko da ne vem kaj bi ti priporočila. Mogoče ni najbolj posrečena izbira za male otroke. Sicer pa ti najbolj veš kakšni so. Če jih znata tudi vidva animirati in ne potrebuje raznih živalskih vrtov, lunaparkov, ipd potem je kul. Je pa to definitivno bolj umirjen dopust.
Mogoče bi si pogledala še sosednji otok Iscia. Tam še nisem bla, sem pa slišala, da je tudi ok. Precej večji otok, posledično več stvari za počet, ni na pečinah, precej cenejši… imaš od tam tudi vsakodnevne izlete na Capri, tako da si bi ga lahko isto ogledali…

Uf swarovski,
tud enga nisem vidla. Kot sem že omenila trajekt pristane na nekem pomolu ki je za znoret ozek in sva se komaj z golfom dol stlačla.
Ne vem a vedno pristaja tam al kako. ne vem kako je drugje po otoku. Boljši je da se prej pozanimaš, jaz ti ne vem povedat. Da ne boste bluzili okol. Tudi ceste so obupno vijugaste in ozke.