Otok Kos-izkušnje

Kos je lep, zelo lep, ampak pazi pri izbiri lokacije. Dobro je od glavnega mesta Kos proti Z, tu je bolj toplo. Jaz sem bila junija in smo se kopali v morju.
Plaže so podobno kot po vsej Grčiji, hotelske vzdrževane, divje pa bolj tako in tudi kake razbite steklenice se najdejo tam. So pa seveda še plačljive peščene, te pa so po večini V od glavnega mesta in je tako kot ti je predhodnica napisala, vetrovno+valovi.
Je še opcija proti J otoka, lepe plaže, ni vetrovno, ampak ne vem koliko kaj tam dogaja-smo bili smo le na izletu.
Jaz z otroci bi vsekakor šla na Z del, pa potem se enkrat kopat na Tigaki
Če ste pa mladi, pa za žurat, bi pa vsekakor iskala hotel čimbljižje (kak km ven) glavnemu mestu, ker tam res dogaja, v okolici je pa bolj tako-tako z nočnim življenjem (no vsaj pred leti je bilo jun. tako)
Je pa meni Kos zelo lep otok, ampak precej drag (bila sem še na Krfu in Kreti in je bil občutno dražji od obeh).
Če pa boste že tam pa vas vsekakor pozivam da se greste kopat v Terme, pa pejte s kolesom tako kot smo šli mi… je en lep klanec za pogrist…
nočko

ne vem no kje ste vi našli toliko vetra, ja seveda piha, ampak to je značilno za Grčijo, predvsem pa bi domačini rekli hvalabogu za veter, ker drugače ni za preživeti, sicer sem redna obiskovalka raznih grških otokov in moram reči da na Kosu nič kaj bolj ali manj ne piha kot drugje, je pa to en tak lep otoček, kjer so preprosti ljudje, lepa narava, zanimivost so naravne terme, kjer izpod skal naravnost v morje teče do 45stopinj vroča voda, ki je med drugim zelo dobra za kožo. Če greste malo naokoli po mestu, na sredini stoji 600let staro Hipokratovo drevo, pod katerim je prav učil medicino…..sicer pa več si lahko pogledaš in prebereš na
http://www.greeka.com/dodecanese/kos/index.htm
Sicer ma ja Marmari je eno tako luštno letoviško mestece, kjer najdeš vse, od lepe urejene plaže, stojnic, dobrih restavracij in barov in prav na tej strani ni sile kar se vetra tiče, je pa res da ja veter piha, ampak tako pač je če je človek na otoku, zato je fajn met s seboj kako čepico če si bolj občutljive sorte. Če je še kako vprašanje kar vprašaj.

Pozdravljeni,
Mi tudi razmišljamo, da bi šli poleti na otok Kos z dvema majhnima otrokoma. Zanima nas ali ima kdo izkušnje s hotelom Carda Garden, prav tako pa bi prosila za info ali so plaže na področju Kardamene primerne za otroke in ali na tem JZ delu otoka ne piha preveč. Zanima me tudi, kako je z javnim transportom – so povezave do okoliških krajev iz Kardamene ali je potrebno najeti avto?
Hvala za vse info.
Lp,
K

Slike plaž tega hotela imate tule;
In sami presodite ali vam plaža ustreza. Hotel je kar dobro ocenjen, zanima me kakšna je kaj cena tega hotela, ker sem pregledal mnogo agencij in se mi zdi Grčija letos še posebno draga, recimo napram Turčije. Ne bi se čudil da je tole precej zasoljeno? Določeni hoteli v Grčiji so šli s cenami letos precej gor, tako da nas Grčija verjetno letos ne bo videla, žal…

In sami presodite ali vam plaža ustreza. Hotel je kar dobro ocenjen, zanima me kakšna je kaj cena tega hotela, ker sem pregledal mnogo agencij in se mi zdi Grčija letos še posebno draga, recimo napram Turčije. Ne bi se čudil da je tole precej zasoljeno? Določeni hoteli v Grčiji so šli s cenami letos precej gor, tako da nas Grčija verjetno letos ne bo videla, žal…

Ojla,
Najlepša hvala za informacije in slike plaž, čeprav smo mi gledali hotel Carda Garden , je pa prav tako v bližini Kardamene. Cena tega hotela je zelo ugodna za grške razmere (14 dnevni dopust v drugi polovici julija bi za 2 odrasla in 2 otroka AI prišel dobrih 2.300 EUR); drugi hoteli, kar sem spraševala pa so vsi okoli 3.000 EUR.
Lp,
K

Mi smo bili lani v Atlantis beach (pri glavnem mestu) in se nam (z 7 letnikom) še danes godla po domače povedano od super destinacije in vsega na sploh. Imeli smo PP, ne All, ker gremo radi malo naokoli in na kakšen izlet. Grška večerja, otok Nysiros z vulkanom, Turčija, kjer je sin jahal kamele… Vse je klapalo, čeprav je vse bolj enostavno (avtobusar opozori, pred katerim hotelom bo naslednja postaja, ipd). 2 krat smo šli v aqua park LIDO, kjer npr v bazen z igrali za otroke starejših od 8 let ne pustijo, pri toboganih spustijo naslednjega, ko ni v bazenu nikogar več….
Do mesta KOS je sicer 1,5km po ulici z restavracijami, miniklubi (vsak večer obvezno na avtočke). Vozi pa avtobos non stop, tako da v eno smer je dobro iti z njim. V mestu je krasna utrdba, Hipokratovo zaprisego lahko kupite v slovenskem jeziku, ipd, ipd.
Če smo šli ven jest, je bilo 3 meniji in 3 pijače caa 25€.

meni in otrokom je bil zelo všeč izlet na sosednji otok nisiros. smo šli z agencijo, ker če greš sam moraš it z avtom na trajekt, ker na nisirosu rabiš avto za na vulkan.
vulkan je še mal živ in se čuti puhanje, lahko si vzemeš smrdeče kamenčke za spomin.
v gl. mestu je polno ponudbe za izlete na 3 otoke, se splača it kar z lokalnimi, ker je dosti ceneje kot z našimi agencijami. pač izlet z ladjo in kopanjem.
ostalo pa… nič posebnega za videt, ogled po gl. mestu se itak splača it v lastni režiji, ker ni kaj za videt (razen tiste plantane) in se ne moreš izgubit…. :-))
za hotel pa ne vem…..če je to ta: http://www.apollonhotels.gr/ men prov fajn zgleda in bi šla tja.

Ta hotel je popolnoma neprimeren za starejše ljudi in družine z otroki. Vsaj v visoki sezoni julij-avgust je spanje popolnoma onemogočeno zaradi mladih, ki tukaj žurajo pozno do jutranjih ur (4-5). Žuri ptekajo kar na hodnikih, kričanje loputanje z vrati so vsakdanjik. In, ko že misliš da bo mir pa se zasliši glasba iz bljižnjega diskača, kot bi imel zvočnike 300w pred ušesi. To se dogaja vsak dan brez izjeme. In če želiš malo utišat in omilit to razbijanje si moraš pri 33. stopinjah Celzija zapret balkon. In potem spet ne moreš spati zaradi vročine in zatohlst v sobi. Lahko a si privoščiš klimo za 5 €/dan….mogoče a je to usmeritev hotela.
Kopalnica in stranišče, če lahko to tako imenujemo, je v velikosti 2 kvadr. metra. Tuš kabine ni, je le podstavek le-te. Ob tuširanju zato zmočiš in temeljito opereš vso kopalnico/wc, vklučno z wc papirjem, ki je nato neupraben. Lahko si še ne vem kako pazljiv pa se temu ne da izogniti.
Seveda kot na vseh otokih wc papirja ni dovoljeno metati v wc školjko, temveč v zato nastavljeno psodo, ki jo sicer praznijo vsak da RAZEN NEDELJE. Tako da jutranji sobotni drek mirno počiva in razdava svoje vonjave vse do PONEDELJKA POPOLDAN, ko je čiščenje spet na vrsti.
Za samopostrežni zajtrk, se dnevno ponavlja (ves dopust, lahko ste tukaj tudi mesec pa se ne bo nič spremenilo):
-bela ali polnozrnata kajzerca, (dobili smo tudi en dan stare in po pritožbi so jih nejevoljno zamenjali)
-margarina(ne maslo),
-sir,
-neke vrste šunka,
-marmelada,
-mleko,
-instant kava ali čaj
-sok narejen iz sirupa
Vsak dan je nekaj za “priboljšek”in to se menjuje po ustaljenem redu:
-trdo kuhano jajce,
-limonino pecivo in /ali marmorni kolač,
-paradižnik (brez okusa) in nato ponovitev.
Osebje je sicer zelo prijazno vendar pa tudi po tradicionalno leni grški tradiciji nič ne storijo za izboljšavo.
Kot rečeno spanja vam bo manjkalo po izteku dopusta.
Kar se pa tiče samega mesta Kos pa je hotelska lokacija idealno izhodišče za na plažo -100m in centerr mesta cca 1,5-2 km umirjene hoje 15 min.
Na plaži priporočam taverno Bluephoenix, ki nudi odlično tradicionalno grško hrano po zelo zmernih cenah.

jz sm se lih prejšnji teden vrnila z kosa…sm bla v mestecu Tigaki v hotelu Tigakis star…Luštn, čist hotel, zvečer ni hrupa, edin mogoče slišiš kakšen dan kako v sosednjih hotelih navijajo muzko…Definitivno priporočam ogled vasice Zia, kjer se zvečer lepo vidi sončni zahod…Je oddaljena približno 7 km od Tigakija. Jz bi definitivno priporočala mesto Tigaki, ker je blizu mesta Kosa. Tigaki ma tud dost restavracij, tavern, trgovinic z spominki… Kar se plaž tiče so lepe, čiste, peščene, ni pa nevem kakšna barva morja….Mesto Kos je pa zelo lepo…