Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek otok Krk

otok Krk

Ali je bil kdo v letošnjem letu na otoku Krku in prosim, če mi pove koliko stane mostnina-namreč cena za vožnjo čez most do otoka Krka. Pa še to me zanima, če je kdo že letoval ali “zimoval” v hotelu Beli Kamik v Njivicah na otoku Krku.
Kako to izgleda. Ali se splača sedaj tam preživeti nekaj dni, ko bom imela dopust in bi šli malo na morje, najraje na kakšen otok, kamor ni treba s trajektom.
Hvala.

Ceno mostnine dobiš na internetu, rano tako vse info. v vezi hotela (je odprt, cena ipd).

Osebno sem bila enkrat na Krku v začetku februarja. Takrat je bilo res lepo vreme, že kar malo pomladno.

Če ne piha in je lepo vreme, potem je OK, ampak večino časa močno piha, tako (oz. še bolj) kot pri nas na Krasu burja. Bližina Senja in Velebita nasploh pač. Mostnina pa tukajle (35 kun):

http://www.krk.hr/en/how_to_reach_us/road_traffic

Pa tudi avtocesta je tam za plačat:

http://www.arz.hr/?page=4&lng=2

V Njivice smo hodili leta, ampak ne v hotel. Njivice so do konca aprila več ali manj prazne, so namreč majhna vasica. V tem letnem času zna biti kar hladno, če sobe nimajo klime tudi za ogrevanje, vas zna zebsti. V primeru slabega vremena je to čisto stran vržen denar.
Jaz bi si na tvojem mestu raje vzela kakšen hotel z bazenom.

Ja, sva bila, decembra. Bilo je super, lepo vreme čez dan, skoraj pomladansko…
Ampak pazi, da ima apartma oz hiša gretje oz kakšen kamin, da imaš zagarantirano toplo nočitev
Lansko leto sva šla na Pag, je bila kamnita hiša, samo par radiatorjev za celo hišo, tako da naju he pošteno zeblo.

Nasplosno zna biti to super dopust, saj ni gneče vsepovsod, tako kot poleti.
Most je 35kun.
Lepo se imejte �

Mi imamo na Krku hiško in smo tam pogosto tudi izven poletne sezone. Kot so ti že svetovalu pred mano, se pozanimaj, če je možnost ogrevanja (klima zadostuje). Brez tega zna bit kar mrzlo predvsem ponoči. Če nimaš ravno smole in ravno takrat dežuje par dni skupaj, je čudovito. Veter mene osebno ne moti, prav uživam v svežem ozračju. Najbolj pa v tem letnem času uživam v tišini. Ga ni lepšega, kot sedet na obali in prisluhnit sebi in zvokom morja ter galebom nad njim! 🙂 Mostnina 35 kn se plača samo, ko se pripelješ s kopnega na otok, ko se pelješ z otoka nazaj na kopno, ne plačaš nič. Avtoceste plačaš se mi zdi 8kn, če prideš čez Jelšane. Odkar je avtocesta na tem delu končana, je super, saj se ne rabiš vozit skozi Reko in potem ob obali do mosta. Takorekoč do mosta se pelješ po avtocesti in si kot bi mignil na otoku. Pozorna bodi le na oznake, da se pravilno razvrstiš in ne zamudiš izvoza… ;-)Lepo se imejte!

New Report

Close