OTOK OLIB
Če si želite resnično odpočiti od vsakdanjih skrbi je otok OLIB pravi kraj za vaš dopust.
Dva apartmaja:
– 3+2
– 2+2+2
klimatizirano, terasa s kaminom
kontakt: [email protected]
več informacij…hvala
je termin v začetku julija prost?
Olib je otok, kjer se zvečer prav nič ne dogaja, razen popivanje pri Milivoju. Apartmaji so od plaže oddaljeni cca. 5 min. peš, plaža na drugi strani otoka, se ne morem spomniti imena pa 20 – 25 min., tudi peš. Z avtom po otoku ne moreš, kvečjemu s štirikolesnikom, svoj avto je najbolje pustiti v Zadru.
Domačini so se meni zdeli ljudomrzni, vseskozi ima človek občutek, da jim grejo turisti na živce.
Slovenci so tam zakupili precej hiš, ki so jih domačini zapustili in odšli, največ v ZDA.
Zakupljene hiše, grajene iz kamna, so prenovili s knaufom, keramičnimi ploščicami ali plastiko po tleh. S tem so uničili prvobitni milje hiš, v teh hišah poleti komaj dihaš.
Morje je pa res čisto.
meni pa se je zdel otok z dušo. Hiško smo najeli od domačinke, ki nam je vsak dan nosila svežo zelenjavo. Z avtom se res ne moreš vozit po otoku, je pa tako majhen, da komot greš povsod peš. Zabave res ni na izbiro, ampak za ljudi, ki iščejo mir je pa zakon. Pa vedno najdeš kakega slovenca za družbo, če se že domačinom ne ljubi s tabo ukvarjat. Mi slabih izkušenj nismo imeli. Meni je bila ravno ta majhnost všeč in miiiir. Nihče te ne gnjavi, ne srečuješ sosedov in sodelavcev, ni se ti treba z nikomer pogovarjat, če nočeš,… Mi smo imeli s sabo tri otroke ki bi takoj šli še enkrat tja na dopust. Upam, da kmalu.
Edino opozorilo: hrana je bila precej dražja kot na celini. Splača se jo prinesti s sabo. Mi smo bili 14 dni in enkrat sem šla vmes v Zadar po nakupih. Razlika v ceni hrane povrne vozovnico.
Je pač otok za take, ki imajo radi mir. Če imaš rad gužvo in žurke pa greš kam drugam.