Otok Rab – ga kdo pozna malo bolje?
Odločili smo se za dopust na otoku Rabu. Na internetu smo zasledili apartmaje v naseljih: Barbat, Banjol, Palit, Supetarska Draga. A jih kdo pozna malo bolje, kaj nudijo, kakšne so plaže,… Zanima me predvsem Barbat. Katerega od teh bi najbolj priporočali?
Hvala vsem, da bomo tudi z vašo pomočjo našli prijeten kraj za dopust…
V Barbatu smo bili lani. Gre za eno gromozansko naselje hiš (ki se nadaljuje v Banjol), v skoraj vsaki oddajajo apartmaje. Vsaka od hiš tik ob obali ima zgrajen svoj pomolček v morju, med pomoli je privezanih tudi kar precej čolnov, tako, da ta del plaže ni najbolj simpatičen. Je pa pri cerkvi gradska plaža (droben pesek), zraven je bife in restavracija. Nam je bilo na tej plaži všeč. Je pa to lahko kar precej daleč od apartmaja.
Krasna plaža je v Banjolu okrog številk Banjol 740 – pri restavraciji Banjol (senca pod borovčki). Lani smo bili v apartmajih okrog številk Banjol 200. Plaža je bila blizu a nobene sence. V tem primeru so nam pomagali senčniki. Voda je zelo plitva (sploh v tem zadnjem primeru) in primerna za majhne otroke.
Točno tako. Samo ker so tam apartmaji precej zasedeni. SIcer pa ne vem kako nekaterim Barbat ali Banjol nista všeč. Meni so tile apartmaji oz.hiše ob morju o.k., samo ne smeš iti na začetku Barbata, ker tam je pa plaža tako tako, brez sence. Meni osebno je v Supertarski dragi ali pa na Rajski plaži dosti slabše. Poleg tega je na Rajski plaži precej umazano, tako na plaži kot v vodi.
Mesto Rab je zelo zelo lepo, če najdete tam kakšen apartma, je fajn tudi mestna plaža. Naselja, ki si jih naštela, bolj ali manj odvetujem, ker imajo čudno plažo brez sence. Svetujem pa del otoka, ki se mu reče Suha punta. Zelo čist, zelen, majhni zalivčki s kamenčki, do 100 m oddaljeni apartmaji. Ampak vzeti je treba v hišicah, kjer so obnovljeni, tisti stari so bolj tako tako. Sicer ni poceni, ampak mi smo bili zelo zadovoljni. Zvečer se odpelješ v mesto Rab in je super …
Nam je Rab zelo všeč. Tudi letos gremo tja, po krajšem premoru.
Najamemo apartma v naselju Palit, potem pa s čolnom na Otok ljubavi (je tudi nudistični). Tam si najdemo svoj zalivček in je super.
Včasih pa gremo tudi malo dlje s čolnom, dlje od Suhe punte, tam so res rajski zalivčki.
Zvečer je pa krasen sprehod do mesta.
Mi smo zaljubljeni v ta otok, samo res je fajn, če je na voljo čoln.
Suho Punto sem mislila in ne Supetarsko Drago! Se opravičujem.
Konkretno Banjol pa meni ni bil všeč ravno zato, ker je ogromno čolnov privezanih ob plaži in posledično je morje umazano. Sence ni nobene, dogaja se nič.
Tudi sama zato predlagam že omenjeno Suho Punto ali mesto Rab, ki ima tudi “luštno” plažo (če že morate iti na Rab).
Rajska plaža pa je itak pod kritiko!