Otok RODOS
Bili. V Rodosu, a brez otrok, tako da glede tega ne morem pomagati. V razmislek pa – če je skoraj polovica voda za kopanje v Sloveniji oporečnih (tako navajajo časopisi, ki povzemajo strokovne analize), potem v Grčiji, ki ni ravno najbolj znana po svoji čistoči, čistosti in splošni higieni, ne moreš pričakovati kaj boljšega.
O konkretem hotelu ne vem nič, ker smo mi bili v enem lastminute zanikrnem družinskem hotelu, kjer pa so popolnoma skregani z luksusom (kar nas niti ni motilo, ker nismo razvajeni) in higieno (usrani wcji, brez straniščnih desk, brez zavese v tuš kabini s posledično poplavo v kopalnici in sobi po vsakem tuširanju itd). A če si v Grčiji, pač to vzameš v zakup.
Sicer pa smo bili prav v Rodosu. Najeli avto štiri dni in se vozili po otoku, ki pa ni ravno velik, tako da ga kar hitro pregledaš, vključno z znameninostmi – te pa so: samo staro mesto Rodos (lepo), dolina metljuev (brez veze, sicer pa moraš ravno ujeti sezono teh metuljev, ki pa so roko na srce vešče ni ne pisani metulji), sedem izvirov (brez veze), Prassonissi čisto na jugu (t.i surferski raj, krasne peščene plaše, toplo morje), Tsambika (najbolj popularna plaža, nad njo na vrhu stene samostanček, kamor hodijo neplodni ni vsi tisti, ki imajo tovrstne težave – baje pomaga. Baje je polovica otrok na Rodosu poimenovana po tem samostančku, ker je njihovim staršem obisk tam zgoraj pomagal), potem je tam nek zalivček poimenovan po Anthonyju Quinnu (igralec, ki je upodobil Grka Zorbo v istoimenskem filmu), na Rodosu so snemali film Topovi NAvarrone, potem je tam še Faliraki – turistično, hotelsko mestece,ki ga vodijo Angleži, potem je v nekem kraju dosti blizu Rodosa akvapark s tobogani (pozabila ime,lahko naknadno pogledam, če pa se boste šli tja namakat in kopat, obezno močne kreme proti soncu ali še raje kopanje in spuščanje po toboganih v majčki, ker te mimogrede opeče – izkušnje naših prijateljev) in še nekaj znamenitosti, ki se jih splača videt, vključno s kakšno restavracijo oz. bolj rečeno oštarijo v notranjosti otoka, kjer ni turistov in dobiš občutek pristnosti (kolikor je to sploh možno, kajti Grki prodajajo vse, kar je možno).
Sonce je zelo močno, neprestano pihlja (saj je otok), obilo oljk (tako kot povsod po Grčiji, za moje pojme najbolj toplo morje Mediterana (Egejsko).
bili smo en teden. Kolegi so bili dva. Pravijo, da v dveh tednih nimaš več kaj videt, ker že v enem vidiš vse. Lahko pa se drugi teden namakate.
Zares hvala za izčrpno poročilo. Bom upoštevala nasvete. Glede vode pa: na to vodo so naši organizmi navajeni, na njihovo pa ne, zato me skrbi. Tudi, če ni bolj umazana, je drugačna in to je lahko problem.
Mi gremo letos na all inclusive. Kako je pa z vročino ponoči? se da spati? Sej bomo imeli klimo, ampak kaj se ve a bo res delala, urnih omejitev naj ne bi bilo. Madonca, pa saj je hotel s 4 zvezdicami – neki pa že moraš dobit za to.
Men ni bil všeč. Veliko lepši se mi zdi Santorini-nebeško lep!!1, Ali pa ibiza, Malorka itd..Rodos mi je bil pa najbolj smotan, nič nmaš za vidit, dolgcajt, tečni Grki ki ti vse hočjo uturit..in umazanija v hotelu. Da ne govorim o hrani v hotelu. Ne moreš primerjat s kakšno Ibizo…
No, kakorkoli že, upam da boste vi našli kaj lepega!
štiri zvezdice v Grčiji ne pomeni ‘štiri’. moraš odbiti vsaj eno zvezdico (včasiih tudi eno in pol). sicer pa (kar zadeva izkušnje anglistke): res je, da ti hočejo Grki vedno vse uturit in prodat, kar se prodat da (saj to je sposobnost preživeti v turizmu), Grčija pač ni znana po higieni (to moraš vzeti v zakup, sicer nimaš v Grčiji kaj počet), tako da je niti ne moreš primerjati z drugimi drž. Ibiza je pač Ibiza (kolikor vem, namenjena povsem drugačni strukturi gostov), Rodos pa Rodos. Je pa res, da je Santorini krasen (a tudi dražji od drugih otokov).Santorini se fura na neko romantičnost. Rodos pa je – Rodos. Meni ni žal, da smo ga obiskali. Dvakrat pa ne gremo.