Otok Žut

Žut je na poti direktno v Kornate in je tam seveda tudi veliko jaht in jadrnic. Temu se ne moreš izogniti, če greš v najlepši del Jadrana.
Ker se tudi mi tam okoli vozimo s čolnom, ti lahko povem, da je zelo odvisno, kje ta ribiška koča je. Če je v zatišnem zalivu, potem si lahko obetate, da bo jaht veliko, če je obala bolj odprta in ne nudi zavetja, potem pa plovila ne bodo sidrala v vaši bližini. Okoli oskrbe se se moraš pozanimati pri najemodajalcu. Sicer je pa na Žutu tudi zelo lepa marina, ki ima tudi trgovino. V bližini marine pa tudi dve restavraciji, ki sta njami. V bližini so tudi gojišča tun. Pogled na gojišče ti pa res ne priporočam, ker vsakodnevno pripeljejo industrijske ladje, da tune hranijo in pobirajo.
Vse je stvar okusa in individualnih želja …
Jaz napr. bi šla z veseljem v katerokoli kočo na samem, pa še nekaj let ne bom šla, ker imata otroka rada družbo in kampiramo, potem pa s čolnom bluzimo po Kornatih. Mi je pa Žut en lepših otokov v Kornatih.
http://www.murter-slanica.hr/
krasna hišica..na samem …brez motečih obiskovalcev…
elektrika mislim da je na agregat…voda iz kapnice,tako da ni pitna..
cene pa ne vem,vendar mislim da nč kaj prijetne…
probaj poklicat .
drgače smo mi kampisti v avtocampu Slanica na Murterju ,lastniki kampa majo tud to hišico na Žutem,zato poznam .Glede cen pa nisem nikoli spraševala.je pa res lepo ..tam maš res totalni odklop…

Pozdravljeni,
tudi mi se odločamo, da z otroci okusimo prave robinzonske počitnice, v igri je prav tako otok Žut in me predvsem zanimajo cene hrane v njihovi trgovinici in kakšne so cene v restavraciji ???
Po slikah sodeč in, če pomislim, da se tam zbirajo predvsem bogati ljudje z bogatimi plovili, me skrbi, da je za nas povprečneže predrago????
Zanima me tudi ali obstajajo na otoku živali, ki so nevarne ljudem npr. strupene kače, pajki ???
Za vsak odgovor vam bom zelo hvaležna, lp

jah..strupene kače -poskoki- menda so, jaz nisem videla nobene, se jih je pa naš “landlord” bal. Trgovinica v marini je zelo majhna in draga, restavracija tudi (dražje kot na celini in enako drago kot drugje na Kornatih). V morju so na mivki morski zmaji (pauki), kar je bolj problematično za ribiče kot za kopalce..
No, sliši se grozno, ampak zame je bil to eden najlepših dopustov in do zdaj sploh nisem pomislila na te slabe stvari….hrano si večinoma pripeljite s celine..

peekaboo, hvala ti za odgovore.
Imam še nekaj vprašanj.
Dobili smo hišico v uvali Dragišina, zelo smo veseli, nakar je mene veselje minilo, ker sem prebrala, da na teh otokih domuje največja istrska tarantela in še nek drug ogaben pajek.
Namreč hudo, ampak res hudo se bojim kosmatih pajkov, že ob misli nanjga se začnem tresti…
Lepo prosim iskreno mi povej, si se mogoče s temi pajki že srečala na teh otokih, ali je to res ????
Ta pajek pride do hišice?
Kače niso problem, smo jih vajeni iz Silbe, tam jih kr mrgoli, ampak nobena tam ni strupena…
Pajki so tisti, ki me zadržujejo, da rezerviram hiško, zdaj res nevem kaj naj storim, želim si na to otočje, hkrati me je strah pajkov.
Kako zgledajo pa tisti pajki v vodi??
Zanima me kako se tebi osebni zdi ta uvala Dragišna?
Pa še eno vprašanje, zraven hišice dobimo tudi čolniček, zdaj je pa problem, ker noben nima izpita,
vedno smo se posluževali, veslanja…ali kontrolirajo izpite in še eno res zadnje vprašanje je varno loviti ribe brez dovolilnice, z vršo ???
To vedno počnemo na Hvaru, tam je super imeti vršo, kako je tukaj s tem??
Evo zastavila sem ti mnogo vprašanj, ampak moram se pripraviti, upam, da me razumeš, če bomo sploh šli tja ???
Peekaboo in vsi ostali hvaležna vam bom za vsak vaš odgovor, lep pozdrav

Tudi to o pajkih drži, a če sem odkrita, se jih ne spomnim..so pa resda največji veliki le dva, tri cm in morebitni ugriz ni nevaren..kaj vem, no..v hišici kakšnega groznega pajka nismo imeli.
Morski pauk: http://morski-ribolov.net/ranji/, moraš biti previden, če se ti ujame, da se ne zbodeš..nam se je ujel kakšen slučajno, smo jih pojedli, so dobri:)
Glede kontrole..mi smo na palice lovili vsak dan (tri tedne) in smo imeli dvakrat kontrolo (izpit in dovolilnice), se mi je zdelo, da se policaji zaradi bližine parka kar dosti vozijo mimo..parangal je prepovedan, za vršo ne vem, a mi smo jo nastavili blizu kočice – tam policaji niso gledali..
Uvale Dragišina žal ne poznam tako dobro, da bi vedela kaj pametnega povedati..