Otroci brez mamice iz oddaje “Preverjeno”!
Hallo!!
Dam temo od spodaj še malo višje!
Predvsem zato, da boste moj odgovor videle in sigurno prebrale vse tiste, ki ste se že spodaj oglasile in imate res namen pomagati. Pa seveda za vse ostale!
Lep dan vsem še enkrat!
Vallery!
Punce, dobro jutro!!
Vesela sem, da ste pripravljene pomagati tem bogim otročkom!
Slučajno mi je o družini veliko poznanega, saj moja sestrična ( Tiina botrica ), hodi vsak teden k njim, konkretnejek Tjaši ( najstarejši od treh otrok.)
Študira socialno delo in enkrat ne teden obišče Tjašo, da ji malo pomaga, se z njo malo pogovori,…skratka bolj za druženje, da otrok ni tako sam.
Otroci so po zelo težki bolezni letos avgusta res izgubili mamico, ki pa je bila že zelo dolgo hudo bolna, zadnji čas je preživela v bolnici, bila je v komi.
Smrt je bila zanjo skoraj sigurno rešitev.
Otroci so stari 14-Tjaša, 12-Maša, in 9 let Žan. Vsi imajo istega očeta, trenutno pa živijo pri babici in dedku. Same ste videle v kakšnih razmerah!!
Babica je popolnoma slepa in je trenutno v bolnici, dedek s pomočjo otrok skrbi za njih po svoje kot najbolje zna.Vse dodatke so jim od smrti mame zamrznili tako, da je vse na dedkovih ramenih…
Oče se trenutno poteguje za socialno stanovanje ( ki ga je imela mama otrok ) in otroci imajo občasno stike z njim….
Otroci so skromni in veseli prav vsake stvari, ki jo dobijo.
Njihove želje so majhne, a so zato toliko bolj veseli res čisto vsake malenkosti.
Lani so preko neke akcije tako dobili računalnik in veselje je bilo res neizmerno, sploh za najstarejšo, saj ga ona zaenkrat najbolj rabi.
Tako! Na kratkp kar vem o njih jaz!
V denarne zadeve se ne bi spuščala, vam pa lahko veliko pomagam pri vsem tem kar želite podariti. Zagotavljam vam, da bodo stvari prišle v prave roke in da jih bodo otroci res zelo veseli.
Za denar pa se vseeno obrnite na POP ali kakšno drugo inštitucijo.
Če vas je kaj takoih, če ste zainteresirane, se javite. Jaz bom stopila v stik z Andrejo in tako lahko otroci že ta teden dobijo nekaj “novih” stvari!!
Pa lep dan, ki bo sigurno še lepši, če bomo naredili zraven še tako dobro delo in pomagali tem sončkom!!
Pozdravčke!
Vallery!
Ola!
Ja, važno, da se uloviva! ;))
Tako! Andreja je trenutna na faksu, ima vaje!
Na hitro sva se slišale in takoj, ko bo lahko me pokliče, še prej pa bo verjetno govorila s Tjašo.
Če ne prej danes pop., ker je otrok v šoli.
Z denarjem najraje ne bi imela nič, gre pa jutri k Tjaši in se lahko o tem pogovori kar direktno z njenim dedkom. O tem pa vam bom kaj več lahko povedala jutri!
Res mislim, da bo prav vsaka stvar dobrodošla. Otroci res niso ne zahtevni in ne razvajenim, veseli prav vsake stvari.
Pa sigurno bi bili veseli tudi ostalih stvari, saj jih dedek in babica ne moreta kupiti!
Vesela sem, da jim bomo polepšali jesen!
Pa, pa!
Vallery!