Otroci – eden od partnerjev bi, drugi ne
Anonimno854, 19.11.2024 ob 10:47
Koliko vas je takih, ki ste ali ste bili v vezi s partnerjem, ki si ni želel otrok, medtem ko je vaša želja z leti postajala večja? Ali pa obratno – si je partner želel otroka, vi pa ne? Kako se je izšlo, sta našla kompromis ali šla vsak svojo pot?
Midva se vrtiva v krogu. Ona ima od prej otroka in si več ne želi otrok, jaz svojih nimam, a želja je iz dneva v dan večja, sploh, ker jo vsak dan vidim v vlogi mame. Skrbi me, da si bom kdaj očital, da nisem nikdar postal oče. Da bom tudi njej kdaj očital, da si ni želela ustvariti družine z mano. Skrbi me, da mi bo nekoč tako prekleto žal, ker je želja res močna.
Najina veza je resnično čudovita. Moja partnerka je nežna, ženstvena, preprosta, ljubeča, ob njej sem prvič v življenju res srečen, ona pa tudi. Z njenim otrokom sem zgradil lepo vez, rad ga imam kot svojega in čutim, da tudi on mene. Za nič na svetu je ne želim izgubiti, ampak sprašujem se, a bom moral plačati to ceno? Mi bo čez 20 let žal, ker nisem mogel imeti vsega? Ne vem.
kakšni pa so razlogi, da si otrok ne želi?
Dajta predebatirat razloge. Vsakega posebej
Ali obstaja mogoče kakšna starostna razlika med vama?
Če je partnerka starejša, potem jo razumem. Moj nasvet je, ne predolgo razmišljati in čakati, zelo hudo in boleče bo tudi za njenega otroka ko boste vi odšli. Otrok se bo navezal na vas.
Želeti in imeti lastnega otroka je največji dar življenja.
Ko te objame malo bitjece, ki je del tebe, je nekaj najlepšega.
Zastopim to tak…
Da se gleda tudi leta ta prvega in velik razmak vmes…biološka starost, realno stanje, zdravje ženske, plodnost, energija…
Takrat, ko sta začenjala – je bil ta otrok star -10-let…torej plus kolk let sta skupaj zdaj, ta otrok je že …15, 16…že kmalu polnoleten … pač je zdaj v obdobju, ko se posveča sebi , svoje je odpikala kar se razmnoževanja tiče, tale njen otrok bo kmalu samostojen, … zdaj zdaj bo že babica,,, in občasno pocrkljala vnuke…
Ona pa ,če je tega težko rodila in šla čez dojenčkove faze … pri cca 25 -ih ?…Vi menite, da bo na pragu cca 40- ih pa z lahkoto pazi to- še enkrat od začetka vse prenašala ? Ma, ja ne bit naivni ,no…! Kot ,da ene komaj čakajo rojevat- pa naj bi se za kraljeve potomce šlo !
Avtor…tudi ti nisi med najmlajšimi, tak, da ja…se bo treba kar odločit…
Kompromis je mogoče možen. Za začetek moraš pokazati, da bi ti prevzel večino skrbi za otroka. Zapišita neko pogodbo med vama, da si ti želiš otroka, da si ti pobudnik, in vsakič, ko bo tak otrok kaj rabil in ona ne bo želela zanj česa naredit, ti ona pomaha s tem listom, da te spomni, da si ti na vrsti.
Problem je v tem, da ona ima otroka od prej, ona ve, kako je bit starš, koliko časa in energije moraš v to vložit. Ti ne veš oz. veš nekaj napol. Ti sanjariš o nekem otroku, ko bo rojen, pa čisto možno, da se ga boš naveličal kot kakega psa in bo spet ona prevzela odgovornost.
Lahko se sprenevedaš, da ni tako, ampak je tako, to je problem, tisti pomislek. Ona ima tudi slabe izkušnje z bivšim, dokler ni bilo otroka, je bilo verjetno tudi z njim fajn, potem pa… Če si res tako za to, se moraš zavezat na 101 način in pokazat, da si pripravljen prevzet 101 % odgovornosti za tega otroka. Potem bo ona MOGOČE za, garantirano tudi takrat ni, da bo za.
V glavnem, borit se boš moral za to, pokazat z dejanji. Samo prosjačenje in želja ne bo dovolj.
Ali pa recimo, kaj če imata tega otroka, potem pa ti umreš? Potem ima ona otroka, ki ga ni želela in ji bo težko
A tudi te skrbi lahko omiliš, odreči se svojim hobijem, razvadam, prihrani več denarja in začni s tem denarjem fond za tak zgornji primer in ji vse razloži.
Skozi take stvari bo videla, da si resen, da si zrel, da si res pripravljen na otroka. Da nisi samo en “najstnik”, ki sanjari o otroku, nima pa pojma o odrekanju. Če si se pripravljen zdaj odrekat, se boš tudi kasneje verjetno (še vedno pa ne nujno), s tem to pokažeš
Če želiš otroka in ne želiš druge ženske, ti prestane kaj drugega? Kot da se pač boriš, da se dokazuješ, verjetno nisi blizu maksimuma pri dokazovanju svoje odgovornosti. Ker če si, potem je res neomajna in ne bo nič. Če pa nisi, pa na delo.
Dragi avtor, prosim te, poslušaj odgovore, ki te opozarjajo, da imaš na sebi rožnata očala, da ne vidiš svoje partnerke čisto v pravi luči.
V resnici je egoistična oseba, ki te ne ljubi posebno. Je vesela, da si sprejel njenega otroka iz prejšnje veze in da skrbiš zanj. Ker to bi naredilo zelo malo moških.
Druga stvar, ki kaže, da je egoistična, da tebi ne privošči biološkega otroka. Razlika med tujim in svojim otrokom je ogromna, neprimerljiva.
Moj sin je ravno dobil otroka. Ni si ga posebno želel, ker je še mlad. Bil je zraven pri porodu in ko je prvič držal otroka v rokah, je rekel, da ni vedel, da obstaja taka ljubezen, kot jo je čutil v tistem trenutku. Tudi zdaj, ko je fantek že star par mesecev, vedno pravi, da si nikoli ne bi mislil, da je tako lepo imeti svojega otroka.
ni vsega, 19.11.2024 ob 14:26
Nihče nima vsega. Tebi bo žal in boš gojil zamero do partnerke.
Midva sva se po 25letih razšla, stara 40let. Sva bila skupaj še iz šole. Jaz bi otroka, on ne. Mi je žal, da ga nisem prej zapustila. Zdaj pri 42 bom težko našla nekoga, pa še otrok pri teh letih. Žal mi je, da ga nisem prej zapustila.
Torej si 25 let preživela s človekom, ki ga ne ljubiš. In kljub temu si želiš otroke. Nikoli nisi pomislila, da je kaj narobe s tvojo željo?
Takojeto, 20.11.2024 ob 09:26
Torej si 25 let preživela s človekom, ki ga ne ljubiš. In kljub temu si želiš otroke. Nikoli nisi pomislila, da je kaj narobe s tvojo željo?
Od kje tebi ideja da ga nisem ljubila? Nismo vse take, da smo brez ljubezni v vezah – ne sklepaj po sebi.
ni vsega, 20.11.2024 ob 10:01
Od kje tebi ideja da ga nisem ljubila? Nismo vse take, da smo brez ljubezni v vezah – ne sklepaj po sebi.
Ja, če si ga zapustila, ker noče otroka.
Še ena, ki bi rada izpolnila svojo željo ne glede na vse. Na koncu ne boš imela nič.
No, lahko imaš otroka tudi pri 60tih, sama, z umetno oploditvijo. Samo, da potešiš radovednost kako je nositi otroka v trebuhu.
Avtor, če si zares želiš otroka, jo pusti in si najdi drugo, ki ti ga bo rodila. Ker ta ženska te nima zares do konca rada – če bi bilo tako, bi si tvojega otroka želela, to je nekako naravno, da bi to začutila. Tudi jaz mislim, da imaš na sebi rožnata očala. Seveda se pri vama zdi vse čudovito, ker jo imaš ti 100 % rad, tudi njenega sina, najbrž enakovredno sodeluješ pri hišnih opravilih in obveznostih. Luštno ji je – otroka je že malo gor spravila, zdaj si še ti tu, ki ji pomagaš pri tem in tudi njo crkljaš. Tvojih želja pa ne upošteva – ne, če gredo preko njene komoditete. Ker če bi privolila v otroka, bi se vse podrlo – neprespane noči, porodniška, utrujenost, konflikti v odnosih,… preprosto to se ji ne ljubi, verjetno pa te tudi nima dovolj rada, da bi začutila to kot vajino skupno stvar, kaj šele da bi kaj žrtvovala zate (čeprav imeti otroka zato, ker si ga nekdo drug želi, ti pa ne, bi bila res velika “žrtev”, to je treba priznati). Ti pa ne vem, če imaš čas (koliko sta stara?). Tudi če z biološkega vidika lahko otroka zaplodiš še kasneje, boš vedno starejši in vprašanje, koliko se ti bo še ljubilo ukvarjati z otrokom na stara leta. Lahko se ti zgodi, da boš na stara leta sam.
Moj nasvet bi bil, da se dol usedeta in fajn pogovorita o vseh vidikih te tvoje želje. Če ne bo premikov z njene strani, te čaka kar nekaj neprespanih noči in potem velika odločitev, kako naprej.
Takojeto, 20.11.2024 ob 10:08
Ja, če si ga zapustila, ker noče otroka.
Še ena, ki bi rada izpolnila svojo željo ne glede na vse. Na koncu ne boš imela nič.
No, lahko imaš otroka tudi pri 60tih, sama, z umetno oploditvijo. Samo, da potešiš radovednost kako je nositi otroka v trebuhu.
Ti egoistično @ tako je to… Želje po starševstvu nikomur ni potrebno opravičevati, tisti, ki jo čuti ima pravico do nje in ti ga nimaš na noben način pravice poniževati da n zaliti zaradi tega… In ja ta želja je v duši in to ni nekaj čemur bi se odpovedoval zaradi vloga drugega,bker se tako odpoved delu sebe… In to ni ok in ni prav.
Hmmm630, 20.11.2024 ob 15:12
Ti egoistično @ tako je to… Želje po starševstvu nikomur ni potrebno opravičevati, tisti, ki jo čuti ima pravico do nje in ti ga nimaš na noben način pravice poniževati da n zaliti zaradi tega… In ja ta želja je v duši in to ni nekaj čemur bi se odpovedoval zaradi vloga drugega,bker se tako odpoved delu sebe… In to ni ok in ni prav.
Ti snežinka, ni žalitev vse kar te boli in v čemur se prepoznaš.
In ne, želja po otroku ni v direktni korelaciji z dušo. Ampak, da bi to razumela, moraš prvo razumet kaj duša sploh je. Ponavljati sveto papagajščino, ker tako pravi čustveno zavrto selo, zna vsaka butalka.
Odvisno zakaj imaš to željo? Ker si sam začutil, da si zrel za otroka in biti oče, ali te okolica prepričuje, da moraš imeti otroka…?
Ni točnega odgovora na tvoje vprašanje. 50:50, eni obstanejo v takih zvezah, drugi ne. Ne glede na tvojo odločitev, ti boš živel z njo, ti se boš moral sprijazniti z odločitvijo. Ali lahko sprejmeš žensko ki je s tabo, tako kot je? Te ona sprejema takega kot si? Boš lahko živel naslednjih 50let s to odločitvijo?
Kakorkoli se odločiš je najbolj pomembno to, da njej ne očitaš razlogov za svojo odločitev. Povedala ti je. Če si se odločil ostati z njo, potlej iz tvoje strani ne sme biti niti enega samega očitka v zvezi da nimata skupnega otroka. Niti ena. Če tega ne zmoreš, odidi stran še danes.
Nobena pot ni lahka in nobena odločitev ti ne daje zagotovila, da boš dobil kar želiš.
Takojeto, 20.11.2024 ob 16:15
Ti snežinka, ni žalitev vse kar te boli in v čemur se prepoznaš.
In ne, želja po otroku ni v direktni korelaciji z dušo. Ampak, da bi to razumela, moraš prvo razumet kaj duša sploh je. Ponavljati sveto papagajščino, ker tako pravi čustveno zavrto selo, zna vsaka butalka.
Ti tako je to, na tako nizkotnem nivoju zanesljivosti in nesramnosti, ne smeši se,da ti kaj veš o duši.
Predvsem pa pusti druge na miru in njihove želje… In jih ne maltretiraj in ponizuj nikogar zaradi njihovih želja .. imajo pravico do njih in niso jih dolžni tebi opravičevati…
Raje se s seboj ukvarjaj, svojo negativno in sovraštvom,ki ga očitno nosiš v sebi in ga seješ okoli tudi v komentarjih na druge ljudi
Hmmm630, 21.11.2024 ob 11:51
Ti tako je to, na tako nizkotnem nivoju zanesljivosti in nesramnosti, ne smeši se,da ti kaj veš o duši.
Predvsem pa pusti druge na miru in njihove želje… In jih ne maltretiraj in ponizuj nikogar zaradi njihovih želja .. imajo pravico do njih in niso jih dolžni tebi opravičevati…
Raje se s seboj ukvarjaj, svojo negativno in sovraštvom,ki ga očitno nosiš v sebi in ga seješ okoli tudi v komentarjih na druge ljudi
Ok, jasno je, da vlačiš travmo s seboj, ampak je žal ne boš rešila na forumu. Še manj v komunikaciji z menoj, ker me tvoja travma ne zanima. Predlagam dobrega psihoterapevta v sodelovanju s psihijatrom.
Tema je prosta, odrasli smo ljudje in nihče ne potrebuje zastopnika. Zdej pa – back off, be gone.