Otroci so največje družbeno bogastvo in naše edino socialno zavarovanje
Če hočeš otroka moraš biti mlad, zato da boš imela dovolj moči da ga boš obvladala,dovolj energije da boš preživelavse vspone in padce v obnašanju, in nenazadnje dovolj kondicije da da se boš igrala z njim na otr.igrišču ali pa na športnem.Za standard tvojih želja boš garala tja do 50-tih let.Boš takrat imela, me pa res zanima kolk moči ti bo še ostalo za delo z nijmi? Če hočeš imeti otroka moraš biti mlad takrat pa si z denarjem bolj na tesnem razen če nimaš sreče s starši.
Hja, obstaja mlad in mlad. Za moje pojme pri dvajsetih še nisi zrel za otroka, kljub temu da so bili naši starši večinoma teh let. Imam sina, starega toliko in to je še vse smrkavo. Včasih so ptički pač prej odleteli iz gnezda, zato so tudi prej dozoreli. Dandanes se mi zdijo trideseta normalna za otroka.
Usmiljenja vredni so pa tudi marsikateri mlajši starši. Če je gospa pozno zanosila, je čisto možno, da je imela težave z neplodnostjo, kar potegne za sabo cel kup zadev, tudi pretirano zaščitništvo in še marsikaj.
En aml mem, zakaj se ti tista mamica pri 40-ih zdi usmiljenja vredna, a misliš, da ima svojega otročka manj rada kot tista pri dvajsetih. Ja vprašanje zakaj ima tako pozno.
Sicer pa mi je tale tema nekako tako hladna, o otrocih govorite kot o tržnem blagu, jih primerjate z avtomobili, predvsem pa se jih otepate kot bi bili kužni – otročki seveda. Moja sestra jih ima pet. Pa jih je prav lušno gledat, ko se skupaj igrajo ali pa ko se prav grdo zravsajo. Ampak življenja pa je v tej hiši, smeha, pa seveda tudi joka. Skratka full hous. Medtem, ko je pri nekaterih kot v izložbah, vse sterilno pusto prazno, hladno, mrtvo, z vso drago opremo v bajti.
mina*,
>Pusti živeti tudi novospočetemu življenju. Glih toliko pravice ima do
> tega kot vsi drugi. In toliko se govori o pravicah žensk, kaj pa
> pravica spočetega otroka do življenja?
to se slisi logicno, ampak ali ti kdaj pomislis, kaksno je zivljenje nezazelenega otroka?
Se prevec je ljudi, ki zaradi nepospravljene podstrehe unicujejo zivljenja svojim lastnim otrokom… pa ceprav so bili zazeljeni.
Evo Maja, če lahko “pobijejo”komaj spočete otročke, torej jih “lahko pobijejo” tudi kasneje, kjer nimajo “dile poštimane” – čeprav Bog vedi kdo jih ima čisto pospravljene, lahko pobijejo tudi že odraščajoče otroke ali pa odrasle. To pomeni, da sva med njimi lahko tudi ti in jaz. Samo še enga Hitlerja rabmo, ki bo naredil model, kateri lahko živi in kateri ne in sva lahko kamlu na odstrelu.
Sicer pa če se ozremo samo po naši ljubi domovini. Največji umi Slovenstva so izšli iz kmečkih vrst. Pogosto so morali iti zgodaj od doma služit, ker je doma čakalo še veliko lačnih ust. Pa vendar so to biseri slovenske kulture, znanosti,…in nobeden ni očital, da so ga spravili na svet. Kjti spoštovali so svetost življenja in ker so se morali boriti za obstoj, so tudi nekaj dosegli.
Oprosti, ampak to, kar ti idealiziraš, je moj oče doživel. Življenje na kmetiji, vsako leto nov otrok, ki so ga skoraj takoj po rojstvu podtaknili drugim otrokom, da so ga vzgajali, brezvoljna mati, ki je zaradi številnih porodov zgodaj umrla, lakota, lakota in še enkrat lakota, nobene izborazbe, pri petnajstih delat v rudnik, da so imeli kaj jesti, obleke samo pozimi, poleti samo spodnjice in še in še …