Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Otroci so največje družbeno bogastvo in naše edino socialno zavarovanje

Otroci so največje družbeno bogastvo in naše edino socialno zavarovanje

Nisem trdila, da jim je bilo z rožicami postlano, vendar so znali spoštovati življenje in tudi od teh starejših ljudi nisem NIKOLI slišala nobenega, da bi rekel: “Bolje bi bilo, da se ne bi rodil.” Kljub vsemu so bili srečnejši od današnjih edinčkov, ki imajo vsega preveč. Danes pa poznam veliko mater edinčkov in še več žensk, ki niti nimajo otrok, ki so zelo brezvoljne. In za povrhu še depresivne. Takrat je bilo veliko manj samomorov. Torej, vendar niso vzrok za vse nadloge današnjega sveta otroci, ki so rojeni, temveč tisti, ki niso, kajti ženske, ki so imele splav imajo več psihičnih težav, kot pa kakšen otroček, ki ni bil ravno 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} načrtovan.
P.S. Poleti niso imeli spodnjic, ampak srajčke in ko je bil zadosti velik je dobil prve hlače.

Ampak to pa res. Metuzalem je na primer živel 500 let. Zdaj pa je pričakovana starost sam še 90. In čez 200 let bodo ljudje po mojem živel sam še 50 let.

Dumdumka ravno zaradi razuzdanega življenja imajo potem nekateri probleme z naraščajem. In ker je razuzdanost danes tako INN, odgovornosti za življenje pa nič, pride do splavov.

Pred vesoljnim potopom, je bila življenska doba še višja. Do in čez tisoč let.

Zaboga, kako so pa znali spoštovati življenje? Otroke so delali, ker niso poznali kontracepcije in zato, da so jim delali na kmetiji. Otrok ni bil pri hiši vreden nič. Če je kateri umrl, jebi ga, saj je že novi na poti. Da so bili srečnejši? Ko so bili lačni? Kdaj je pa lakota prinašala srečo? Je bilo pa pestro, ker jih je bilo veliko, to je pa res. Pa pretepanja je bilo veliko med sorojenci. Večji so tepli mlajše in tako v krogu.
Očetov edini spomin na očeta so bili pa njegova avtoritatnost, zlovolja in spet … Batine. Če ti je to ideal …

Samomorov je bilo pa manj verjetno zato, ker je že itak vojna opravila svoje, pa še časa ni bilo mislit na to, ker je bilo treba delati in jih je to vleklo naprej.

Mina, tvoja sestra ima pet otrok, koliko jih imaš pa ti?

“kajti ženske, ki so imele splav imajo več psihičnih težav, kot pa kakšen otroček, ki ni bil ravno 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} načrtovan.”

Očitno nimaš pojma, kaj so otroške travme in nesrečno otroštvo.

mina*,

>”kajti ženske, ki so imele splav imajo več psihičnih težav, kot pa kakšen otroček, ki ni bil ravno 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} načrtovan.”

O bog… Jaz sem bila nacrtovana, pa me je mama mlatila kot zival, oce pa ponizeval in zmerjal. Kaj to naredi v otrokovi psihi, si ocitno ti ne mores misliti. Ali sploh zmores kaj empatije do kogarkoli? Mislis, da se taksne rane kdaj zacelijo? Moje se nikoli niso in se tudi ne bodo.

mik,

tale tvoj nasvet, je pa zelo zelo neprimeren, nisem mogla mimo.
Veš, od takrat dalje, ko si me izzival pri napisanem članku, ko sem ga napisala iz časopisa, o internirankah Auschwitza, vedno pogledam, kaj napišeš. Kar veliko neprimernih “cvetk” si že napisal ta čas.

Agnes in še veliko je takih parov, ki imajo težave z zanositvijo. Tvoje pisanje, je pa do njih zelo žaljivo.

Bumerang vedno deluje. Upam in želim, da takih težav tvoji bljižnji ne bodo imeli. V bodoče, se ne norčuj z ljudmi!!

No, prav po “kmečko” tudi ti nisi seksal, saj si v 33-tih letih zakona pridelal samo 2 otroka. Ja ja, spoznaš se tudi na “kondome” :-))), drugače bi imel več otrok. Tele “cvetke”, si sam napisal. Prebrala sem tvoj nasvet, ko si eni mladi deklini svetoval, naj za rojstni dan fantu kupi kondome, sama ni imela ideje kaj naj mu podari, zato je prosila za nasvet, med drugimi nasveti, je priletel še tvoj trapasti nasvet. Tudi beseda “trapast” je tvoja.

mik, samo vračam ti, ker si se vtaknil v “interniranke iz Auschwitza”, ker bi lahko šel naprej, kljub opozorilu si se vtaknil, z neprimernimi pripombami.

Poboljšaj se, pa SREČNO!

mina*,

kar dobro so te zmasirale, brez mene. Tudi tam na forumu “Življenje” pri splavu je bilo pestro.

Že dolgo je od tega, kar sva se nazadnje tipkale, to je bilo 9.8.06.
Takrat sem ti napisala, “Resnično ti želim, da se ti izpolni želja, ki si jo sama izdala, saj jaz zanjo nisem vedela”
Zapisala si: “Iskrena prošnja in molitev in želja dobrih ljudi bo obrodila sad”

mina*, tole prerekanje ti škoduje, tudi, če samo bereš ni v redu, pisanje pa sploh ne.
Če si resnično želiš ŽIVŽAV v hiši, boš morala veliko delati na sebi tudi sama v “pozitivno smer”. Pazi, da ti vlak ne odpelje.
Mojci, nisi odgovorila.

Želim ti vse lepo. Z dobrim namenom sem ti to napisala, pa SREČNO!

New Report

Close