Otrok, AD in solarij
Hči je stara 6,5 let in se že kar nekaj časa pojavljajo težave s kožo. Najprej smo hodili k dermatologiji (pri starosti 3 in naprej) in imela naj bi izrazito suho kožo, letos smo bili tudi na testiranju, pa je bila na vse negativna. Je pa omenila zdravnica, da ji je najbolj sumljiva na pršice (kar sem brskala po internetu, naj bi to spadalo k atopičnem dermatitisu). Vseeskozi jo mažemo, pliš in tepih smo umaknili. Pazimo tudi, da ne uživa konzervansev. Zanimivo pa je, da ko smo zunaj (v lepem in toplem vremenu) ima kožo po obrazu zelo lepo in brez rdečice okrog oči in po vratu, v trenutku ko gremo noter se ji takoj pojavi.
Nagibamo se že nato, da bi jo peljala k Domančiču. Mi je pa nekoč pediatrinja omenila, da bi bilo mogoče v redu, da jo peljem malo v solarij. Naj omenim še da ima zelo bledo polt. Vem, da bi se bilo o tem najbolje pomenit z kozmetičarko, pa me vseeno zanima vaše mnenje. Je že kdo peljal otroka v solarij?
Navaden solarij pri AD ne pomaga. Primeren solarij imajo samo Dermatološke klinike. Sem sama probala z navadnim in ni bilo nič bolje.
Poskusite z bioresonanco pri Dominiku GOLENHOFEN – zdravilstvo. Sicer pa pri AD sploh ni nujno, da težave povzroča hrana, pršice ali kaj podobnega. Kožo mažite z Bepanthenom, tudi zelo pomaga.