Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Otrok in zdravila

Otrok in zdravila

Kako pripraviti 2 leti starega otroka, da vzame sirup?

Moja punčka do zdaj nikoli ni dobila zdravil, razen svečko za zbijanje vročine.

Vitamin d vzame brez težav, ampak biogaja nima res nobenega okusa.

Pri panatus sirupu pa se vse ustavi. Sprobala na lepo, na grdo, po žlici, brizgi, zmešala z vodo, ni da ni. Ona joka, tuli, noče pojest/popit pa da se na glavo postavim. Ji vse razložim, reče, da bo, ji dam in joook. Probala skozi igro, s pesmico, animacijo… Prišlo tako daleč, da sem ji rekla, da se bo lahko šla igrat, ko bo pojedla sirup in je sedela na kavču več kot pol ure in na koncu zaspala. Sirupa pa ne vzet…

Groza me je, kaj bom delala z njo, če bo morala jemat antibiotike.. Sem ji tudi kar malo “na silo” porinila žlico v usta, pa je samo pljunila ven, kar itak nima smisla.

 

Torej, kako ste toliko stare otroke pripravili do jemanja zdravil? Sicer ni z njo nobenih težav, večino stvari ji z možem razloživa in do zdaj je vse sprejela brez problema.

Ima postavljene jasne meje in z možem ji ne popuščava, da bi vsi plesali, kot bo ona žvižgala. Izogibava se kričanju in ukazovanju, vseeno pa nikakor ni “zvezda večera” pri hiši.

Tole s trmarjenjem okoli zdravil bo treba ustavit, ker kar se mora se mora. Zbiram ideje 😀

brizga zadaj v usta

pa brez vsakih debat

je imela že zelo resne infekcije in če bi z njo debatirala o tem, kaj bi in kaj ne bi, bi mogoče zdaj hodila samo še rože zanjo urejat.

brizga zadaj v usta in brez razprav. Potem pa en poljubček :).

Smo imeli dva takšna primera in nobeden nima travm zaradi tega.

nova
Uredništvo priporoča

Probala z brizgo in brez debate, je sicer šlo čisto ok, brez nekega upora, ji je pa obrnilo želodec in smo zadevo zaključili s pucanjem bruhanja.

Saj po svoje jo razumem, jaz sem bruhala že, ko sem samo zavohala sirup. Se spomnim, da je mami vedno prosila za tablete, ko sem imela angino in jih potem rezala na mini koščke doma. Ospen sirup mi še danes obrne želodec 🤦‍♀️

Cim je znal pogoltnit tableto z vodo, smo sli na tablete, ker s sirupi je bila sama muka, ce ga je ze pogoltnil, je bruhal in smo namesto ene flaske porabili dve.

Kakšen okus pa ima? AB so sladki, tako da pri nas je bil to posladek, ki sta se ga veselila. Jaz bi ji obljubila kakšno malo nagrado, risanko recimo.

Panatus ima res rezek okus. Kot rečeno, z brizgo k zadnjim zobem in takoj kozarček vode za poplaknit. Je pa tudi moj otrok že izbruhal ab, ampak kar se mora, se mora.

Panatus ni kot AB, ki jih je treba dosledno jemati kot so predpisani. Je samo za lajšanje simptoma – kašlja. Itak pa je bolje, da otrok kašlja in izkašlja sluz, ki se nabira, kot da se kašelj zatre. Edino, če res moti spanec je Panatus kakšen večer smiselen, a čim manjkrat. Tako da ni panike, če ga noče.

S Panatusom je res ne bi sIlila, ker ni obvezen kot antibiotik.

Pri antibiotikih pa…izogibaš se ukazovanju, lepo, prav, ampak to so primeri ko se ukazovati mora. Odpri usta, pogoltni, brez prošenj in pregovarjanja. Če ji sirup ne gre po grlu, vzemi tablete ki so brez okusa same po sebi. Zdrobiš, zmešaš z njej ljubim sokom ali podobnim (jaz sem enemu otroku z nutello) in čao.

Ja, saj je ne silim s tem sirupom, samo pred spanjem sem res želela, da ga vzame, ker sem upala, da bo pač vsaj dobro spala.

 

Hvala vsem za koristne nasvete in deljene izkušnje. Se kar strinjam z vsemi, kar se mora se pač mora. Mogoče sem bila premehka in pustila preveč maneverskega prostora za njo, je bilo nekaj novega za vse nas, ker sirupa res še ni nikoli prej dobila. Zaenkrat bom vse skupaj pustila, itak danes že manj kašlja, v primeru, da dobi v prihodnosti kakšna resnejša zdravila, bo pa tudi moj in možev pristop drugačen. Pa če bo le možno zdravilo v tabletki.

Tole je pa mene potolažl! Da nisem edina!

1 otrok 1 antibotik pri dobrih dveh letih borba tudi z tabletami ni šlo med sok ni šlo samo ni in ni šlo običajno smo jo na silo držali ker je mahala okoli kot zmešana sta morala biti vsaj 2 tudi z tabletami se je khm zalomilo ko je bila večja ker sem vedela da sirupu bruha. Tablet kljub temu da sem dala na manjše koščke ji razložila da da v usta in pogltne z vodo je zagrizla v antibotik in seveda je bil zopren okus in seveda je bruhala 🙁

No 2 otroka fantka ja njega smo običajno uspeli prepričati z brizgo in veliiikoooo soka sploh ker smo mu rekli da ko bo zdrav se bo spet lahko veliko igral zunaj  nikoli bruhal

V petek dobila 3 antibotik- 2,5 leti stara punčka antibotik  pridem do nje z žličko in flašo soka bova vzele sirup da se boš bolje počutila odpre usta jst nasmeh do ušes previdno proba u jezikom ji ni bilo všeč je zlezla pod posteljo 😀 no odložila sem žličko ko je zlezla izpod postelje dirkala in mahala okoli no smo počakali 1 uro, da sem dobila dodatna dva para rok (ata in babi) naštima mami čokolado jo zagrabim panika brcanje kašlanje končalo se je tako, da sem jo jaz držala ati odpiral usta mami pa žličko notr tišala začela je kašlati in bruhala sem točno vedela da bo in sem jo takoj nesla v kopalnico 🙁 naslednji dan podobno no 3 dan pa ni več bruhala smo jo pa držali 😀

New Report

Close