otrok je padel na tla- nujno
Joj, kaj sem naredila???!!!!!!!!!
Žiga mi je padel na tla, iz postelje visoke 50 cm, na tla., star je 6 mesecev, ne vem,kako je to mogoče. Mož je na službeni poti, tako da ga peljemo šele popoldan k zdravniku. nima nobenih čudnih znakov, kot da se ne bi nič zgodilo. prosim vas za kakšno spodbudno besedo, ker sem čisto v šoku. le kako sem mogla.
a se je še komu kaj tekega zgodilo pri takšni starosti- posledice, znaki…kdaj se pokažejo?
Meni je hčerka tudi pri približno taki starosti padla iz postelje na tla. K sreči ni bilo nobenih posledic.
Drugače pa če ni poškodovan, da bi mu tekla kri,… Znaki pretresa možganov se pojavijo kar kmalu. Mislim, da najkasneje v eni uri.
Drugače pa tako majhni otroci še nimajo čisto trdih kosti in se te težje zlomijo. Ga pa vseeno opazuj. Upam, da ne bo nič hudega.
Mi je nismo peljali k zdravniku, ker ni bilo nič narobe. Spala in jedla se je normalno in bila normalno živahna, …
Če se otrok normalno vede, se kar pomiri, preventivno pa obiščita zdravnika.
Meni je hčerka prvič padla pri starosti enega leta in pol, ko je v kombinezonu stala na stopnicah. Držala se je za ograjo, usedla sem se in si zavezovala čevlje, naenkrat pa je bila na tleh. Nekaj se je prestopala, pa ji v kombinezonu ni šlo najbolje. Modrica na čelu je zrastla in pomodrela v trenutku. Grozni občutki so to, ves si iz sebe.
Najprej pomiri sebe, da te otrok ne bo začutil in se zaradi tega vedel drugače in te s tem še bolj prestrašil.
Tudi naš Mark mi je padel iz postelje pri 6 mesecih – direkt na glavo! Oba sva bila v šoku, poleg tega pa še sama doma. Jokal se je kakih par minutk, nekako sem ga le pomirila in za vsak slučaj sva šla takoj na pregled v ambulanto. Saj veš kako je, bolje je biti ziher. Tako da ti svetujem, da čimprej obiščeš zdravnika za vsak slučaj.
Sicer pa mislim, da ne more biti nič hudega.
Lp Tanja
Pomiri se!
Jaz bi šla k zdravniku… Čeprav menim, da verjetno ni nič hudega. Veliko mamicam se je že to zgodilo… Jaz bi šla verjetno k zdravniku (da si pomirim vest in da ugotovim, da ni nič hudega)….
LP in previdno (pa ne se preveč sekirat, ker verjetno res ni nič hudega…)
Sloncek
Poleti je sosedom padla hčerkica iz postelje (takrat stara približno 6 mesecev) in ji ni bilo nič . Vseeo pa so jo peljali k zdravniku.
Opazuj jo in če se obnaša kot ponavadi ( ne bruha,nima motene zavesti, ne spi več kot običajno-ni nič hudega).
Srečno in kar mirno naprej! Lp,Kristi*
Tudi meni je Maša padla direkt na glavo iz mojega naročja, stara je bila 5 mesecev. Na srečo je bil moj starejši sine doma in neverjetno prisebno miril mene, poklical očija in potem poklical pediatrinjo, ki je svetovala pregled na urgenci. Maša je ful jokala, jaz pa tako v šoku, da se nisem bila sposobna usesti za volan, zato je prišel po naju rešilec. Na urgenci so naju takoj sprejeli in sva bili en dan na opazovanju, na vso srečo ni bilo nič razen ene buškice.
Na tvojem mestu bi šla vseeno na pregled, če ne drugega, boš bolj mirna.
Naš se je pri 6. mes. zbudil in brez glasu odplazil do roba zakonske postelje, ter bušknil naravnost na glavo – 2x. Zdaj imamo visoko ograjo. Pa tudi ustavi se pred robom. Je bilo vse ok, ampak jaz sem bila čisto iz sebe! Samo če ne bruha in se vede normalno, je vse ok. Zdravnik ne pogleda drugega, kot če so kosti cele. V najslabšem primeru da otroka na rentgen. Pri nas slikanja glave (ctg) ne delajo, ker preveč stane (po moje vsaj 300.000,-). Niso dali ne mene ne moje ta večje – takrat stare 2 leti -po prometni nesreči, od katere me je še 1 leto bolela glava!
Tudi meni se je to zgodilo pa je bil še manjši star je bil 4 mesece in to na prababični 70 ti rojstni dan.Meni pa je padel z privajalne mize samo obrnila sem se pa je že bil na tleh.Padel je na dlesni tako da je imel vse modre.Peljala sem ga k zdravniku pa je rekel da je vse ok.Če pa bo kaj narobe naj ga pripeljem nazaj.Zgodilo se je pa v nedeljo zjutraj.
Tudi jaz sem bila v šoku in sem imela cel dan pokončan.
Vem da si še v šoku ampak to se lahko naredi vsakemu.Če nisi prepričana da je z njim vse ok ga raje pelji na pregled k zdravniku.Bolj boš mirna in ne več tako prestrašena.Ker pa je otrok še manjhen nikoli ne veš a ga kaj boli ali ne.Posledice pa so lahko hude.
Ej, kot vidiš se veliko otrokom to zgodi. Vse ostalo so ti že druge napisale, jaz pa samo dodajam, da se je prvič meni in sinku zgodilo, ko je bil star osem mesecev. Spala sva na zakonski postelji. Na eni strani je bila njegova posteljica, na drugi strani pa jaz. Čisto brez skrbi sem spala, ker otrok ne mora past na tla. Frajer je nekak vzel zalet, se prevalil čez mene in – hop na tla. V šoku sem se zbudila, pograbila malega, tako, da se sam sploh ni zavedal kaj se dogaja. Vse je bilo OK.
Torej si ne očitaj, veliko staršem se to zgodi. Je pa res, da je tudi mene dolgo časa grizlo, le kako se mi je to lahko zgodilo. Vsega pač ne moremo predvidet v naprej.
No, pri nas sva pa spala na eni strani mož, na drugi jaz, mali se je pa pri nogah odkotalil dol :o(
Tudi jaz sem se tresla še vse do jutra, ker sem se tako ustrašila tistega “bum”… je pa padel na tepih in, če se prav spomnim, tudi buške nismo imeli.
Vladka