Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek otrok jeclja….

otrok jeclja….

Sin je star 8 let in na vsake toliko časa ima težave pri govoru in takrat jeclja. To se dogaja večinoma takrat ko želi nekaj na hitro povedati a sploh ne more začeti ali pa pove prvo besedo stavka večkrat in nato s težavo nadaljuje, zraven tudi težko zajema sapo. Jecljal je že ko je bil manjši, potem nekaj let ni jecljal, sedaj v šoli pa spet.
Včeraj je prvič sam izrazil željo da bi šel k zdravniku, ker ga to moti, do sedaj je to možnost odklanjal.
Zelo ga imam rada, smili se mi in želim mu pomagati vendar ne vem kaj je pri jecljanju najboljša oblika zdravljenja.
Ali naj ga peljem k logopedu ali mu lahko pomagam s kakšnimi vajami doma?

Hvala za prijazne odgovore
lp

pelji ga k zdravniku, dokler je se za, da si ne premisli. sigurno bo napoten k logopedu, ce pa bi rada pomoc odlicnega alternativca, ki je preverjeno ze kar nekaj ljudi ozdravil jecljanja in se marsicesa, mi sporoci, ti dam njegove podatke, en ali dva obiska, pa bo mali zdrav kot riba=)
lp

Ja, :mami: bi prosila za podatke in če mi poveš malo več o tej obliki zdravljenja.
hvala
lp

Stopi, prosim, tudi z mano v kontakt.
[email protected]

Tudi moj sinek je imel probleme. To se dogaja res zato ker hitreje mislijo in ne morejo tako hitro povedati. Midva sva bila na Gotski v Ljubljani, kjer se je nekajkrat dobil z logopedinjo , pregledala ga je zdravnica in psihologinja. Danes po enem letu tretmajev nimamo nobenih težav. Drugače pa zelo pomaga joga za otroke in da pravilno postopaš v tistem trenutku ko težko govori. Ne prekinjaj ga pusti da pove do konca in poskusi ignorirati njegov tik.

Veliko sreče

New Report

Close