Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Otrok ovira v novi vezi

Otrok ovira v novi vezi

Po ločitvi od moža, ki je tudi oče moje hčerke, sem lansko zimo pričela vezo s starejšim moškim, ki je bil do mene pozoren, prijazen, skratka tisto, kar sem iskala pri moškem. Problem je nastal sedaj, ker hčerka, stara 8 let ne želi vsak dan med vikednom k njemu z menoj na obisk. Včeraj je sva se skregala, ker nisem prišla k njemu, saj hčerka ni želela z menoj, nisem pa imela varstva zanjo. Hčerka mi je rekla, da ne želi k njemu, ker smo ves čas v stanovanju, ona pa je bila navajena, da greva vsak dan ven. Včeraj in danes zjutraj je imal zaradi tega izključen telefon, preko maila pa mi je napisal, da se počuti vrednega zelo malo, saj ne moje hčerke pomeni zadnjo besedo tudi zame, zato je bilo bolje, da je izklopil veze z zunanjim svetom in se umiril sam s seboj. Napisal je še, da mi je zvest prijatelj in da sem mu prva in zadnja misel, vendar pa ga počasi in učinkovito razjeda misel, da bom še naprej sam ter da z mojim življenjem upravljajo drugi, on pa še naprej ostaja v milosti in nemilosti tega kar ostane.
Obupana sem, ker ne vem, kako naprej. Ali res preveč upoštevam svojo hčerko in tako zapostavljam vse okrog sebe? Sama vem, da sem se trudila do konca, za službo sem vsatajala ob petih zjutraj, da sem lahko čimprej šla in se za slabi dve uri vsak dan dobivala z njim, potem pa sem šla domov, kjer sem še kaj postorila in se ukvarjala še s hčerko. On mi govori, da otroci, ki so stari toliko kot hčerka, so lahko po več ur sami doma, pa tudi spat gredo lahko sami.
Prosim za kakšno besedo, saj sem povsem obupana:(

Dva otroka in ti ne veš kateremu bi ustregla?… :/

Tale dečko bi lahko vedel kaj pomeni otrok po drugi strani pa mora tudi otrok vedet, da imaš ti neke potrebe in te mora upoštevat kot osebo čeprav si mu mama.

Povej obema, da toliko lahko narediš/daš, več ne moreš naredit.
Pa pejte kdaj še kaj ven iz hiše, jst grem tut…. 🙂

Pejte na tortico pa bo 😉

Prvič tvoj partner je preveč čustven…vse lepo in prav, sam se obnaša kot otrok, k se trmuli k nekaj ne dobi. Tvoja tamala je pa razumljivo trmasta, ker se tudi noče odrečti “igrači – tebi”.

Torej kaj narediti? Težko je dva otroka skup spravt k oba na svojo stran vlečeta. Najti en kompromis je težko. Jaz bi bolj pritisnila na tvojega dečkota, da mal odraste in razume da bo on pač vedno na drugem mestu, oziroma tretjem mestu, kar je razumljivo za normalne ljudi.

Tvoja hčerka je prioriteta (tam hčerka 35% : ti 40% : partner 25), saj ima kot otrok večje potrebe kot odrasel človek.

Ma v bistu bi jaz kot ženska mu dav kajlo, ker nedoraslih, otročjih, nezrelih ljudi nimajo kaj z mano delat, še posebej takih k nekaj manipulirajo.

Zakaj čez vikend ne prespita pri njemu?

Drugače pa, če že sedaj ne bo sprejel, da imaš ti tudi svoje obveznosti in bo nekaj trmaril, se vprašaj ali ti je treba tega. To je šele začetek.

Ta moški pa deluje kot čustveno nezrela osebnost in je zato precej posesiven.

Ne razumem. Problem je, ker hčerka (8 let stara) noče hoditi s tabo, ko greš k novemu loverju? Ker ste skoz notri?:)) Kera lovska. In keri brihtnež ti je rekel, da je tolk star otrok lahko več ur sam in gre tudi spat sam?

Zelo občutljiv partner, ti pa precej “neiznajdljiva”. Zakaj ne bi morali iti skupaj k njemu in greste potem skupaj ven ali pa gresta sami? Če partner tega ne more sprejet, potem začni iskati kaj bolj primernega.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

8 letni otroci so lahko sami, njemu je pa to isto tako težko, da se je pripravljen skregat in trmarit več dni skupaj?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

8 let star otrok nima bit kaj sam doma.

Aja? Odvisno od tega koliko je samostojen. Ne cel popoldan, kako uro pa sigurno lahko. Zanimivo drugače, kaj so samohranilke oproščene popoldanskega dela? Plačujejo dodatno varstvo? Dejansko ne vem, sama pač vzgajam po svoje in vem, da sem mu lahko zaupala, da bi ostal sam. Sploh v času večne dosegljivosti na mobitelu.

Aja? Odvisno od tega koliko je samostojen. Ne cel popoldan, kako uro pa sigurno lahko. Zanimivo drugače, kaj so samohranilke oproščene popoldanskega dela? Plačujejo dodatno varstvo? Dejansko ne vem, sama pač vzgajam po svoje in vem, da sem mu lahko zaupala, da bi ostal sam. Sploh v času večne dosegljivosti na mobitelu.[/quote]

Ne gre niti toliko za to, da otrok ne bi že bil samostojen (vsaj kakšno urco). Kdor se odloči za otroke, naj si organizira čas tudi tako, da majhni otroci ne rabijo biti sami doma. 8 let star otrok je šolar, kar pomeni da ima popoldne organizirano podaljšano bivanje v šoli. Seveda ne do 18h, ker ni point da imaš otroka cel teden od sebe. Skratka, meni je vseeno, kaj drugi počnete, povedala sem samo svoje mnenje.

Očitno je, da je konec:( Njemu se ni nikoli dalo iti ven na kakšno rekreacijo, najraje je v stanovanju. Problem je bil tudi ta, da živi v enosobnem stanovanju, ki je zelo majhno. Hčerka tako res ni imela česa početi cele popoldneve med vikendi, pa še nobenih prijateljev ni imela tam. On namreč živi v drugem kraju, tako, da v primeru, da je hčerka ostala doma, sem samo za vožnjo porabila več kot uro.

Danes mi je napisal:” Ko te ljudje ne rabijo več, te pač pogrešijo, žal. Tole vse postavlja na glavo pregovor, da kar seješ, tudi žanješ. Sem sejal, sadil…in vse skupaj je zdaj en “k….”! Veš, odvadil sem se biti sam, a se ti časi vračajo in vse bo “po starem”. Se bom intenzivneje ukvarjal s službo in mi bodo vsaj ploskali, če me že nihče ne bo imel rad.
Tvoji “prijatelji” bodo rekli, da sem dobil to, kar sem iskal in morda bodo imeli celo prav, kajti morda sem res preveč neprimeren zate. Del sveta se mi je podrl, a vendar ne vse. Tako kot sem ti velikokrat rekel, ti lahko pomagam v službi, te imam rad, a nikoli te ne bom uspel imeti ob sebi.”

Meni pa je hudo za umret:( Sedaj sem jaz kriva za vse…da sem mu za vsa njegova dobra dela naredila tole. Hudo mi je, ker sem res prav vsak trenutek, ko sem bila prosta, posvetila njemu. Vsak dan sem zaradi tega hodila domov dve uri kasneje, vsak vikend sem bila oba dneva po več ur pri njem, jemala sem dopust, da sva se videla. Očital mi je tudi štiri dni smučanja, ker sva šli s hčerko sami, saj on ne smuča.
Danes sem ga imela namen obiskati, pa sem bila po jutranjem pogovoru (ko sem ga po več urah klicanja končno le priklicala) uničena. Ko sem šla od doma k njemu, sem bila tako žalostna in razrvana, da sem razbila še avto:( Cel dan sem prejokala, da sem vsa zabuhla v obraz. Še v službo si jitri ne upam, da me sodelavci ne bi videli takšne.

Lp.

ne jokaj, kdo ti je kriv, tak si izbrala, pač se nisi sposobna prilagodit, kot on ne, hebat ga.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

No, obriši solze, ker ni razloga za jok!

Takih kot je tale, ki te je izsiljeval zaradi otroka jih je za vsakim plotom. Tisti pleh na avtu boš pa že dala poklepat in bo svet rešen. 🙂

Poglej, predlaga ti, da je 8leten otrok lahko sam, on star bik pa ne more bit!?
Ni sposoben razumet, da si mama, da te je dobil “v paketu” z otrokom?
Če tega toliko star dec tega ne razume ni vreden, da bi ga pes po*cal….

To njegovo sporočilo odseva njegovo nedoraslost, ko te v vsakem stavku izsiljuje, celo napiše, mi bodo vsaj ploskali
Seveda, on to rabi, občinstvo, občudovanje, nekoga, da mu bo ploskal….
Tak ni primeren za partnerstvo, še najmanj za mamico z otrokom.
Njegov izraz “ljubezni” razkazuje njegova posesivna nagnjenja.
On bi te zaprl v stanovanje, ne zaradi ljubezni, zaradi tega, da bi te imel pod kontrolo! Za otrokom bi prišli prijatelji s katerimi se ne rabiš družit, za njimi sorodniki..itd, osamitev v “zlati kletki”, vse v imenu ljubezni….ccccc

Namesto, da bi bil vesel za vaju, ker sta šli smučat, ti je nabijal slabo vest.
Zakaj?
Zato, ker ni imel nadzora nad tabo…

Ne jokaj, ker nimaš za kaj jokat, raje bodi vesela, da si se ga znebila!

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Če tip gre v zvezo z žensko pričakuje da bo od nje dobil čas za v dvoje….. če otroka, X letnega, ženska ne more za nekaj časa dati tudi v varstvo, potem si zveze pač ne želi…..

Sicer pa jaz sem kot 10 letnik doma sam bil pa si pripravljal hrano, pa se noben ni sekiral za mene, so pač šli na vikend delat….. pa ni noben panike zganjal….

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Sicer tip je kreten, ampak po drugi strani pa ga razumem…..

Ob takih komentarjih me kr srt prime.

Jaz ga tudi, tip je posesivni egoist… 🙁

Če si je “umislil” žensko z otrokom naj se temu primerno tudi obnaša in naj jo sprejme takšno z vsemi obveznostmi, ki temu pritičejo. Ne pa nekaj izsiljevat oz tekmovat z otrokom, ga odrivat na stran.
X možnosti je imel, da bi drugače rešil “težavo”, pa je ni, ker…. sem na začetku povedal zakaj.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Lahko je ta “kreten” njej že od vsega začetka povedal, kakšen je. Tukaj beremo le eno plat. Kaj je v resnici…kdo ve.

Najbolj da posesivcu ugodiš vse pa ti bo nazadnje še otroka pretepal če zaživite skupaj. Sicer pa je tvoja odgovornost da že na začetku poveš da je otok na prvem mestu,da mu je takoj jasno da maš močno stališče!

Matkić je vsaj fer, pove in dobro in slabo stran tega. Vi copatarji jo boste pa ujčkali in tolažili kot majhnega otroka.

“Bodi vesela, da si se ga znebila !”

Kako to da niste še meni pisali “Bodi vesel, da si se je znebil”, takrat, ko sem se razšel z bivšo ? Ker kolikor se spomnim ste počeli ravno obratno, še norčevali ste se iz mene 🙂

Vem, da sem tudi sama kriva. Kaj pa sem se zapletla s toliko starejšim, saj bi lahko pričakovala, da se mu ne bo dalo hoditi naokoli. Je pač statik. Sama sem zaradi njegovega načina zadnje pol leta vse zanemarila, nehala sem teč, smučala sem tri dni, čeprav sem prejšnja leta bila aktivna v klubu. Vse vikende sem posvetila njemu, da sva oz. smo posedali pri njemu, parkrat pa smo šli v kakšen lokal. Včeraj zvečer me je poklical in mi očital, da moje življenje fura ta mala pičkica in da ji ne bo nikoli več potrebno priti k pokvarjencu. Prizadeta sem, a hkrati se zavedam, da sem si tudi sama kriva, ker nisem že v začetku predvidela, da človeka s tako različnim načinom življenja ne moreta funkcionirati v zvezi.

Že sam naslov je dobesedno grozljiv in ne razumem, da lahko ena mati napiše kaj takega. Za tisti vikend kaj vidiš tega dedka, bi se raje odpovedala otroku? Za vikend jo voziš s sabo sexat, ona pa naj bo vesela?
Bolje, da jo daš očetu, ker če ti en posesivn kreten pomeni več kot lasten otrok, je res bolje, da prenehaš biti mama.
Pičkica? Kaj stari je pedofil?
Ti si res hudo, hudo čudna.

In ti se sekiraš in jokaš zaradi takega tipa? Adijo pamet.
Zate je prijaznost in nežnost, da ti hčeri reče p.ičkica? Madona, s čim ti je tolko glavo zmešal?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close