Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Otrok ovira v novi vezi

Otrok ovira v novi vezi

nekaj odmevov te teme:

Anabanana, glede na to, da si 30+, išči med 40+, med samci, ločenci etc. če hočeš eno (dologorčno) razmerje oz. poroko, ostalo pa samo, če iščeš površinsko (sex) razmerje oz. boš nekomu mama, žal si glavnino že zamudila, da bi lahko izbirala med vrhunskimi primerki do/okoli 30, tako kot si lahko pri 20ih… Kaj si pa do 30ega delala ? Ponudbe si imela (prej), verjamem, ogromno.

Milfe o katerih govorijo, da tipi drkajo na njih.. Ja točno, drkajo pa pojebali bi jih tudi, saj so poceni, vidjo kurca in so ga vesele, truditi se je potrebno skoraj nič, vsakega tiča so hvaležne, ga občudujejo… Kdo pa bi se z njmi vezal oz celo poročil ? nigga please… Ženske povezujete fuk in razmerje, tipi ne. Tip bi marsikaj porival, poročil, če bi sploh, pa bi le peščico in jasna stvar, da bi mlado sočno, neobremenjeno (če jo lahko dobi), ostalo je kompromis, neprva želja, razno če ima kakšne fetishe…

Ženska, ki ima dober odnos z očetom, se nima težave podrediti pravičnemu/poštenemu moškemu, če je sposoben dobro skrbeti zase/zanjo/družino medtem ko ji sočasno priskrbi najmanj enak “status” v družbi kot če bi delala (polovična zaposlitev oz. fiktivna, če hoče ohranjani skills, ima hobby firmo, dela pri njem etc… plus ma še kontrolo nad HOME/family/zase budget; če se pa loči pa bo itak dobila zajeten denar, samske (“neodvisne” pa se večinoma borijo iz meseca v mesec, na koncu pa nimajo nič, pa podrejajo se CEL DAN za tisto ubogo mezdo, tok o neodvisnosti 🙂 Pravzaprav si ženske iz urejenih družin, z dobrim odnonos do očeta, to pravzaprav želijo, da bi si jih en pravi moški vzel in podredil. Tiste z zjebanim odnosom, zamero etc.. pa se po principu ne bi nikoli (brez radikalne dolgoletne terapije), ker so ranjene, oče postavi standarde za moške. Tiste brez očetov oz. s katerimi je oče grdo ravnal, pa bodo imele s tem velike probleme, ne glede na pogoje, ki bi jih moški nudil, po defaultu se ne bodo več zaupale tako.. Zakaj bi se moral celo življenje odkupovati za napake očetov, če imaš izbiro, fuck this. Tok o modernem stoletju, modernih odnosih, rezultate videvamo vsak dan. Če pa hočeta imeti vedno oba prav, vedno je od obeh volja in boj kdo bo koga… potem zakaj sploh rint v razmerje ? Raje biti free, imeti občasna druženja, in se prosto jebati vsepovprek.. BTW, ne poznam para brez vodje, čeprav tako mislijo, ne poznam.. Ko so ključne stvari, se točno ve kdo bo prevagal, lahko je v 99% primerih vse total free, samo za tist 1% je pa treba vedt kdo da zadnji žegenj, tako je in bo vedno v katerikoli organizirani skupnosti, vse tako deluje v naravi in odnosih, čeprav ne zgleda na videz, drugače se sitem sesuje.

Dosti tipov je tudi mislilo, da je univerzalen recept, da moraš dat ženski (breme) prevelike izbire/odločanja, potem pa ženske jamrajo kolegicam zakaj jim prelaga breme odločitve, da imajo raje, da jim pove kako pa kaj. Enkrat sem poslušal dve, ko se je pritoževala drugi, da jo je tip povabil na pijačo in ji dal na izbiro in da za kaj za k… se mora ona odločat… Enim je pa top, da tip predlaga možnosti, ženska pa izbere potem 🙂 Ene bi komandirale, potem ima pa težke odločitve in joka “a zdej se moram pa kar odločit”.

Ženske ne razumete kako težko je v poslovnem svetu, še posebi v tej progresini globalizaciji, kjer se je treba, za dober standard, zelo boriti. Pa ženske vedno iščete neke idealne rešitve, včasih lahko izbiraš samo med slabimi in manj slabimi (“v boju”), to je ženskam wtf… To nam tipom ne dela takih težav, saj smo po naravi lovci in se lahko doma potem še vedno predajamo ljubezni/spolnosti, medtem ko, če se gre ženska to (preveč), jo to tako obremeni, da postane moški praktično, seks ji ne paše, saj se ne more sprostiti v spolnosti, če ima toliko problemov, k so v dobro plačanih karierah, službah oz. lastnem podjetju, stalnica.

Za ta dnar je to to. Sej mislim, da je tema končana. Bi pa rekel da ima AnaBanana dosti več možnosti za partnerstvo (skladno z leti), ker je v primerjavi, dosti bolj ženstvena, kot una ta druga perlica.

Spet posplošeno, seksistično poveličevanje ženskega spola.
Na splošno niso ženske nič boljše ali bolj ohranjene, če gledamo isto starostno skupino.
Tam do 30-tega še mogoče malo skrbijo zase, potem pa se pri večini začne kopičenje telesne teže, celulit…

Kaj pa je s tem tako narobe recimo v primeru nekega moškega, ki je po standardu feministk, torej da si gospodinji sam?[/quote]

Aja, ti si iščeš gospodinjo? Zakaj je pa ne najameš?
Sej res, ti bi ZASTONJ gospodinjo…[/quote]
A ni ta tvoja trditev podobna temu, kjer moškim očitaš pretiravanje ?
Če recimo ženska skrbi za gospodinjstvo, je potem že kot neka gospodinja, ki dela moškemu zastonj ?

Če recimo ženska skrbi za gospodinjstvo, je potem že kot neka gospodinja, ki dela moškemu zastonj ?

[/quote]

Ma trditev je itak narobe razumela. Boom je hotel povedati, da zakaj je narobe imeti “samo” mlad telešček, ki razen za v posteljo ni dobra za nič drugega (po njeni interpretaciji), ker gospodinjska dela si moški itak že sam opravi, se pravi NE RABI gospodinje in je potemtakem po standardu feministk, ker NE IŠČE gospodinje, si gospodinji sam. Ona pa je razumela v smislu “kaj naj si moški gospodinji sam?” v smislu, da IŠČE gospodinjo…

Pač vidi/prebere kar hoče videti, standard.., zato se folku ne da več… samo ker si moderator, sem ti napisal kako jaz razumem boomovo razlago…

Kulturni Samozavestnež:

v nekaterih izjavah se strinjam, v nekaterih ne. Žal se mi ne da vsega secirat.

Ne razumem pa zakaj imate mnogi tukaj nekakšno nenavadno potrebo o tem, da nam samoiniciativno svetujete kaj naj storimo in kako naj se obnašamo, da si bomo našle ustreznega partnerja. Dajem komu občutek, da si želim tega? Si kje zasledil, da sprašujem za mnenje? Ker namreč ne 🙂 Celo tako prijazni ste nekateri, da nam kar določate starostne, statusne in nekateri še fizične oblike moških, s katerimi imamo potencialno prihodnost.

Nisem tip človeka, ki bi se ravnal po ustaljenih tirnicah te družbe. Zato čisto verjamem, da mnogi menijo, da smo le uboge obupane nikakve 30+ letnice, ki so fokusirane le še na mrzlično iskanje reveža, ki bi jih poročil in zaplodil. No, temu ni tako – ali me kdo jemlje resno, pa ni moja stvar 🙂 Pač, nekatere enostavno nismo obremenjene s tem ali bomo imele družino ali ne. Edini, ki nas prepričujejo v kontra so zasedeni. Kot da moramo biti takšne, kot so oni. Za koga? Če bo, prav, če ne bo, pa tudi prav.

Živiš življenje, kot ti ustreza, uživaš in pustiš, da se ostalo odvija samo od sebe, brez nekih presij in obsesij.

ana dober odgovor… my bad, sem narobe razumel potem, mogoče se pa še srečava v RL, kaj veš, no lepo bodi

Spet posplošeno, seksistično poveličevanje ženskega spola.
Na splošno niso ženske nič boljše ali bolj ohranjene, če gledamo isto starostno skupino.
Tam do 30-tega še mogoče malo skrbijo zase, potem pa se pri večini začne kopičenje telesne teže, celulit…[/quote]

Kaj si opisal svojo ženo?
Jaz sem pa opisala to, kar na spolšno opažam na obletnicah mature, valete. Torej ne samo domače stanje.

[/quote]

Sploh ne razumem, kaj si hotel povedat.
Pogovarjala sva se z Boomom, pa čist na en hec način, kakor se jaz z Boomom
povanad pogovarjam, a ne, ti moraš nekaj jemat po svoje, izrezat zadeve iz konteksta,
jih zlimat v eno svojo predstavo KAJ SEM JAZ MISLILA in potem to spet po svoje
komentirat…zato da pašem v tvojo večno jadejadejade o feministkah…

Tok zakompliciran, da se men ne da več s tem ukvarjat….

One, ti bo zdaj povedal, da če ne čutiš potrebe po otorcih si katastrofa od ženske, samo na bolj prefinjen način, maš pač neke druge ”težave”

Samo toliko da tep ripravim 😛

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Pa to smo že zdavnej ugotovili, da je tvoje dojemanje zelo omejeno….[/quote]

Ehehe… :))) Malo samorefleksije za zmanjšanje projekcij (samoopisovanja) ne bi škodilo. 😉
Omejeno je ravno to, ko nekdo spiše en stavek, tako kot zelo pogosto ti, pa še ta je ad hominem. Osnove argumentiranja za telebane :)))
http://www.glottanova.si/seminarji/katalog_izobrazevalnih_programov/prepricevalne_tehnike_in_pravila_ucinkovitega_argumentiranja/index.php
Cilji

izboljšati svoj javni nastop,
spoznati nove možnosti za izboljšanje lastne prepričevalne moči,
razviti spretnosti sproščenega komuniciranja s sogovorniki oziroma poslušalci,
spoznati načine, kako pritegniti pozornost poslušalcev in jih navdušiti za naše zamisli, rešitve,…,
naučiti se pravilnega ravnanja v pogovorih in razpravah, kjer je potrebno brez priprave “iz rokava” stresati argumente,
spoznati, kako se vesti, ko poteka razprava s področja, ki ga ne poznamo,
naučiti se, kako jasno, kratko in konkretno povedati svoje mnenje, dati izjavo,
razviti spretnosti, kako se odzvati v manj prijetnem položaju (odgovoriti na manj prijetna vprašanja, pojasniti jedro spora, konflikta,…),
spoznati pravila vodenja oziroma vključevanja v razpravo,
spoznati načine argumentiranja,
prepoznati najpogostejše napake argumentacije in jih odpraviti,
naučiti se, kako umiriti sogovornike, ko se razburijo,
[/quote]

Škoda, ker ti gre samo teorija….v praksi pa vedno znova pogoriš…

Pa to smo že zdavnej ugotovili, da je tvoje dojemanje zelo omejeno….[/quote]

🙂
No ja, tebi (in Senzi?) se očitno zdi tvoje razmišljanje široko nemara ravno zato, ker imaš bolj slab spomin?

Par prispevkov nazaj si pisala komentar oz kar svojo “neizpodbitno ugotovitev”, kako bi bila ženska sužnja nekomu, če bi ostala doma gospodinja in še par “zgodovinskih dejstev” zraven, čeprav je bilo tisto drugače predstavljeno, tu pa pišeš kako fantje to avtomatsko prevedejo v to, da bi ti rada nekoga komandirala.

Ti si jemlješ pravico sodit, diktirat nekomu kaj je napisal, sama se pa pritožuješ, ko nekdo to zate napiše….
Kje je tu širina razmišljanja?

Da ne omenjam še konteksta debate, razumevanja besedil in ogorčenja, ki ga potem izliješ nad pisca, če se nekaj ne sklada s tvojo široko predstavo/razumevanjem…. :/[/quote]

Kaj kaj kaj?
Kr neki nakladaš in upaš, da ne bo nihče opazil?
Link prosim, ki navaja “neizpodbitno ugotovitev, da bi bila ženska sužnja nekomu itd”
kje sem to napisala?
Ogorčenje zlivam, ja, na take kot ste ti, matjazko in Robi, ki si za potrebe vsakodnevnega
“dejmo Skelo zabit”..kar lepo izmislite zadeve, jih jemljete iz kontekstov, na široko razlagate
“kaj sem V RESNICI MISLILA” (pa seveda ne napisala), podtikate, obračate, kar direkt
lažete in žalite…
In pol mate še fris se postaviti na neko vzvišeno moralno držo in predavat?
Sebe poglejte ENKRAT…aja….za to pa ni upanja…

🙂
No ja, tebi (in Senzi?) se očitno zdi tvoje razmišljanje široko nemara ravno zato, ker imaš bolj slab spomin?

Par prispevkov nazaj si pisala komentar oz kar svojo “neizpodbitno ugotovitev”, kako bi bila ženska sužnja nekomu, če bi ostala doma gospodinja in še par “zgodovinskih dejstev” zraven, čeprav je bilo tisto drugače predstavljeno, tu pa pišeš kako fantje to avtomatsko prevedejo v to, da bi ti rada nekoga komandirala.

Ti si jemlješ pravico sodit, diktirat nekomu kaj je napisal, sama se pa pritožuješ, ko nekdo to zate napiše….
Kje je tu širina razmišljanja?

Da ne omenjam še konteksta debate, razumevanja besedil in ogorčenja, ki ga potem izliješ nad pisca, če se nekaj ne sklada s tvojo široko predstavo/razumevanjem…. :/[/quote]

Kaj kaj kaj?
Link prosim, ki navaja “neizpodbitno ugotovitev, da bi bila ženska sužnja nekomu itd”
kje sem to napisala?
Ogorčenje zlivam, ja, na take kot ste ti, matjazko in Robi, ki si za potrebe vsakodnevnega
“dejmo Skelo zabit”..kar lepo izmislite zadeve, jih jemljete iz kontekstov, na široko razlagate
“kaj sem V RESNICI MISLILA” (pa seveda ne napisala), podtikate, obračate, kar direkt
lažete in žalite…
Sebe poglejte ENKRAT…aja….za to pa ni upanja…[/quote]

Skela, ne da se mi….

Tu se je začelo:

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Kaj kaj kaj?
kje sem to napisala?
lažete in žalite…
Sebe poglejte ENKRAT…aja….za to pa ni upanja…[/quote]

Skela, ne da se mi….

Tu se je začelo:
[/quote]

Aha. Ampak verjetno sem slepa, ker jaz nikjer ne vidim, da bi šlo za kakšno neizpodbitno
trditev, da je “ženska sužnja nekomu, če bi ostala doma gospodinja in še par “zgodovinskih dejstev” ??
To si si kar gladko izmislil. a ne?
Sej razumem….temu izmišljevanju se po tvojem reče “širina razmišljanja”, ki naj bi se je
jaz naučila?
Ne hvala. Jaz raj kar po resnici povem.

Skela, ne da se mi….

Tu se je začelo:
[/quote]

Aha. Ampak verjetno sem slepa, ker jaz nikjer ne vidim, da bi šlo za kakšno neizpodbitno
trditev, da je “ženska sužnja nekomu, če bi ostala doma gospodinja in še par “zgodovinskih dejstev” ??
Sej razumem….temu izmišljevanju se po tvojem reče “širina razmišljanja”, ki naj bi se je
jaz naučila?
Ne hvala. Jaz raj kar po resnici povem.[/quote]
Skelica….. 🙂
Tu (kar sem prilimal) se je začelo, potem si samo še nadaljevala in stopnjevala svoje.
Ne da se mi razlagat vsak stavek posebej…

S tabo ni težav se spričkat za nič. Verjetno zaradi širine…. preširoka si za ta svet.. :))))

jaz naučila?
Ne hvala. Jaz raj kar po resnici povem.[/quote]
Skelica….. 🙂
Tu (kar sem prilimal) se je začelo, potem si samo še nadaljevala in stopnjevala svoje.

S tabo ni težav se spričkat za nič. Verjetno zaradi širine…. preširoka si za ta svet.. :))))[/quote]

Mi je kar v tolažbo, da tvoje “širine” nikol ne bom dosegla….

Skelica….. 🙂

S tabo ni težav se spričkat za nič. Verjetno zaradi širine…. preširoka si za ta svet.. :))))[/quote]

Mi je kar v tolažbo, da tvoje “širine” nikol ne bom dosegla….[/quote]

Jst mam tut tebe rad… 🙂

Na sladoled jo lahko pelješ 🙂
(Dobesedno seveda, da ne bo kdo imel kakšnih porednih misli :))[/quote]
V bistvu imam že dve doma, tretja bo kmalu prišla do 20. 😉
Vse me imajo resnično rade :)))
Sladoledar me pozna – osebno. 🙂

Se pa tudi “sponzorji” ponujajo tako da…. :))))[/quote]

Vidiš, to je fino. Kmalu boš lahko na primeru lastnega potomstva opazoval svoje teorije o vezah, resnih, neresnih, razvajenkah itd..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

otrok je za mamico najpomembnejši in če novi partner tega ne razume in ni razumevajoč do otroka, morda ni pravi za Vas!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close