Otrok pri 40 ih
Anonimna383, 19.12.2024 ob 17:40
narava ve, 19.12.2024 ob 12:00
Če je prepozno itak ne boš zanosila. Če se ne čutiš zmožno poskrbeti za otroka je prepozno oz. ni zate to. Jaz sem (nenačrtovano) imela prvega pri 43ih, drugega pri 45ih. Prej pa 20 let truda in ni bilo nič. Najboljše kar se mi je kdaj zgodilo. Sem čez 50 že in uživamo tako da res ni. Zame je bil pravi čas očitno. Bi bil tudi pri 23ih ko smo začeli delati na tem ali pa kadarkoli. Zate pa ne vem, moraš ti vedet.
Uf dobra si, jaz ga tako pozno ne bi imela . Pri teh letih so moji otroci že polnoletni
Toliko si stara pa te ni življenje nič naučilo? Kako veš da ga ne bi imela? Če bi se 20 let trudila in nič, potem pa zanosiš, bi šla splavit? Sploh kaj razmišljate preden napišete nekomu kaj takšnega? Se boljše počutiš sedaj ko si to napisala? Vedno pametujete kaj bi in kaj ne bi ravno ljudje ki so se vam stvari kar zgodile. Si jemljete to za dosežek. Ta dobra si…mislim saj vem da je vedno mišljeno kot žaljivka. Ampak ja dobra sem. Za moja otroka najboljša. Ne vem točno kaj tako groznega je imeti po 40em otroka. Imate še 25 let za v službo hodit in 40+ let za živet. Tu pa očitno vsi pri 40ih že z hoduljami hodite, proteze nosite in čakate na konec. Včasih so ženske rojevale do konca plodnosti. Torej tam do 50-52. Pa so delale na kmetih, na roke cunje prale in čreva od svinj v potokih, pa niso toliko jamrale kot vi, ki preživljate čas na internetu.
Hanka, 19.12.2024 ob 11:36
Imela bi še otroka pa se bojim, da sem prestara, želim si ga pa zelo. Kaj mislite vi? Bi se odločili?
Jaz ima sodelavko, ki je prvič zanoslila pri 47 letih. Sicer se je kar namučila z umetnimi oploditvami za prvega otroka, ampak je dejansko imela potem takoj še enega otroka in danes so vsi živi in zdravi.
Takojeto, 19.12.2024 ob 19:24
Če čutiš,…oh ta vaša jebena čustva. Najdražji izgovor za vse vaše neumnosti so vaša fcking cenena čustva.
Čutim privlačnost, čutim ljubezen, čutim to, čutim ono, hočeeem tisto…blaaa nestanovitno, spremenljivo, histerično in izjemno vodljivo. Upravitelji in vodje seveda niste vi.
Tako je to… Ta zapis kaže na tvoja narcistična nagnjenja, človek ki tako piše da zanicuje čustva, počutje, občutke sočloveka, največ slabega o sebi pove…
Vsak ima pravico čutiti in tudi izraziti kar čuti, se želi, itd. In nič ni sramotnega, slabega v tem… Samo egoisti, narciso se temu posmehujejo in tako ignorirajo čustva nekoga in ga zato zaničujejo.
Jaoooo, 20.12.2024 ob 15:57
Meni se ne zdi grozno imet pri 40-ih dojencka, si pa ne predstavljam, da bi še po 55. letu vozila najstnike vsak dan na treninge, vsak vikend na tekme ipd.
Mi je fino, da so pri mojih 50-ih vsi otroci že na faksu.
No meni se zdi pa grozno, da neka ženska, mama, drugi ženski, ki si želi verjetno že desetletja postati mama pa ji ni uspelo, govori kako je grozno ker je končno dobila možnost biti mama. Mi pove vse o tem kakšen človek si, kakšna ženska.
Čebela_adela, 20.12.2024 ob 17:44
delat bomo morali do 67 leta ali celo do 70, pa mislite, da pri 40 ne bomo zmožne več otroke imet.
otrok te pomladi.
TU so itak očitno vsi pri 40ih že na pol mrtvi. Že po cipresah dišijo. Verjetno posledica visenja na internetu, namesto da bi kaj zase in svoje zdravje naredili. Jaz ravnokar gledam slike moje tete s smučanja. Stara 72 let. Ženska je imela 5 otrok, pokopala moža, pa živi polno in zanimivo življenje. Tu pa pri 40ih vzdihujejo od napora ker tipkajo 😀 Eni višje se očitno pri 55ih celo avta ne da več vozit :).
Pri 40ih se ne odločaš o tem ali imeti ali ne. Lahko se samo odločiš, da če se slučajno zgodi, boš vesela. Ampak tanositev ni dovolj. Treba je še uspešno donositi.
Meni se ne bi dalo ukvarjati z ostalimi mladimi starši v vrtcu, šoli, ker mi to pri 49ih predstavlja največji stres pri osnovnošolcu in samo zato komaj čakam, da gre v srednjo.
Se izogibam ostalih staršev, vsaj velike večine, kolikor je možno!
To je za znoret!
Vse ostalo je trenutno super. Žal mi je samo, ker pri starejših nisem imela te modrosti, ki jo imam danes.
Prevečkrat so mi bile dejansko nepomembne stvari, zelo pommbne.
Veliko manj bi komplicirala. Pa glede na večino ostalih, že takrat nisem.
Anonimno500, 19.12.2024 ob 19:48
Tako je to… Ta zapis kaže na tvoja narcistična nagnjenja, človek ki tako piše da zanicuje čustva, počutje, občutke sočloveka, največ slabega o sebi pove…
Vsak ima pravico čutiti in tudi izraziti kar čuti, se želi, itd. In nič ni sramotnega, slabega v tem… Samo egoisti, narciso se temu posmehujejo in tako ignorirajo čustva nekoga in ga zato zaničujejo.
Blabbla, o ti presveta anonimnica500.
grozno, 20.12.2024 ob 16:59
No meni se zdi pa grozno, da neka ženska, mama, drugi ženski, ki si želi verjetno že desetletja postati mama pa ji ni uspelo, govori kako je grozno ker je končno dobila možnost biti mama. Mi pove vse o tem kakšen človek si, kakšna ženska.
Funkcionalno nepismena – kje sem napisala,da je grozno imet otroka pri 40.? Samo, da si sama ne predstavljam najstnike pri 55-60-ih.
Zamisli se nad sabo, preden obsojaš.
wtf, 19.12.2024 ob 12:05
edino, 19.12.2024 ob 11:47
Edino, če si imela težave z zanositvijo in je šele pri 40 uspelo. Sicer pa 15 let prepozno.
In kaj je razlika? Mislim pa kdo mislite da ste vi ljudje, da boste drugim govorili kaj in kako? Če lahko zanosi ni prepozno. Kaj imajo leta s tem? Misliš da si ti pri 25ih bila bolj sposobna? Ko so ti verjetno vsi drugi pomagali mulce preživljat in vzgajat. Take ste vedno najbolj glasne. Z miljon dodatki, zastojn vrtci, na socialni al pa z enimi bednimi šihti, živeče pri tašči na njenem, mamica prihaja pomagat kuhat in likat pa mulčke čuvat. Ona ni bila prestara za to da je skrbela za hči in vnuke. Avtorica je pa prestara da bi skrbela za otroka 🙂
Dve dobri znanki sta zanosili pri 40 ( ena pri 41). Prva je umrla pri 47, druga pri 49. Ubogi otroci ! Če bi imeli otroke kmalu po 20, bi bili ti ob njuni smrti precej starejši. Vem, nikoli ni lahko izgubiti strša, a pri 7 do 8 leti je še teže.
Da tako pomembno življenjsko odločitev prepuščaš drugim? Mene b. k. za druge, jaz živim svoje življenje, ne drugi… Ne razume vsaka ženska te želje po materinstvu, četudi ima otroke. Te, ki pravijo prepozno so ponavadi popolnoma brezčutne, čeprav imajo otroke. Njihovi otroci gotovo niso poznali mamine ljubezni, do pa dodobra podučeni o tem kaj bodo pa drugi rekli. In ker take živijo po načelu kaj bodo drugi rekli so zagrenjene in edini hobi jim je simfanje drugih in paziti, da so one popolne…
Misliš, da bi se na smrtni postelji ozrla nazaj in rekla oh, dobro da sem živela o diktatu drugih?