Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek otrok – šampon – srbenje

otrok – šampon – srbenje

8 letno hči že mesec dni vedno bolj in bolj srbi lasišče – uši so izključene (smo večkrat pregledali) Pazimo, da šapon dobro speremo. Pravzaprav jo lasišče srbi že nekaj časa, ampak ni bilo akutno tu pa tam se je pač popraskala. Sedaj pa se praska in praska, vse ima rdečo, že krastavo. Smo bili pri zdravniku in dobili sirup. Kakšnega šampona pa ne.

S čim ji naj umivam glavo, kaj je dovolj blago – nič od Bubchen, dm, Alverede, Gariner ali Johnson, ker potem je totalno nevzdržno. Mogoče naravno milo? Še najbolje je, če glavo umijemo 1x na mesec, ampak to je pač bljak.

Z ostalo kozmetiko nima težav, mehčalcev ne uporabljam, kap, čopov, kitk ne nosi.

Noben bljak ni, se ti otrok nič ne smili, a to, da ima glavo v krastah in da se nonstop praska pa ni bljak? Umivajte jo samo in izključno s toplo vodo, brez kakršnihkoli mil in šamponov! Oprosti, ampak tole me pa razjezi, ubogi otrok trpi, ti pa se zgražaš, ker ji ne moreš prat las s kemijo, ki je evidentno ne prenaša? Mislim, jebela cesta!!!

Dajte zelo malo šampona in dobro izperite z vodo. Na vašem mestu bi kupila kakšen šampon po starem – brezov, kamilični ali koprivni. V lonec dajte mlačno vodo in malo kisa in s tem dobro izperite. Če nima mastnih last, ji glave ne umivajte prepogosto, ker s prepogostim pranjem se koža preveč izsuši in je zato potem razdražena. Poskusite umiti glavo na 10 dni. Danes je problem že preveč čistoče in ne premalo.

S hčero imava enak problem. Trenutno uporabljava kakšen mesec od Subrine recept proti prhljaju, ki obema najbolj ustreza in glava daleč najmanj srbi. Jaz bi na tvojem mestu menjala šampon, kaj proti prhljaju, za občutljive lase ali kaj takega. Poskusi (spet) zamenjat šampon.

Tak problem imam jaz. Pogojno lahko uporabljam brezin šampon (tisti stari od Ilirije, ovalna plastenka), edini, ki mi je ok, pa je trdi šampon Ma Provence – za normalne lase – TALE[/url].

Noben bljak ni, se ti otrok nič ne smili, a to, da ima glavo v krastah in da se nonstop praska pa ni bljak? Umivajte jo samo in izključno s toplo vodo, brez kakršnihkoli mil in šamponov! Oprosti, ampak tole me pa razjezi, ubogi otrok trpi, ti pa se zgražaš, ker ji ne moreš prat las s kemijo, ki je evidentno ne prenaša? Mislim, jebela cesta!!![/quote]

Lej tudi jaz imam enega z atopijskim in ga pač ne umivam pogosto (včasih samo 1x tedensko), ker se potem praska do krvi.
Ampak tule pa glavo moramo prat vsaj enkrat na tri tedne, ker se lasje grozljivo vozlajo, noter se ujemajo svaljki prahu, dlak, muck, listja, celo peska. Moj otrok ni v sterilnem okolju in je skor vsak dan umazan od glave do preta. Lase ima tako zapletene, da so me na to opozorili že v šoli, na treningih in pri zdravniku, čeprav jo zjutraj počešem je do šole že katastrofa, pa lasje niti niso dolgi. Dnevno imamo jok pri česanju, tisoče različnih glavnikov, krtač, po balzamu pa praskanje na kubik, zato ga pač ne dajemo.

Prosim ne žveči brez veze – ker že vem zakaj je bljak

Kavalja to kozmetiko iz provanse uporabljam sama, ampak pri otroku ne deluje, tudi glino sem že poskusila.

V naši družini imamo vsi štirje atopijski dermatitis. Sinu najbolj ustreza šampon od A-DERMA, tudi milo uporablja samo njihovo (trdo milo). Hčerka ima dolge lase in ji najbolj ustreza trdi šampon od Ma Provence, meni prav tako. Milo tudi midve uporabljava od A-DERMA. Možu pa najbolj odgovarjata gel za tuširanje in šampon Totes Meer Salz Salthouse šampon in gel za tuširanje. Šampon in milo A-DERMA kupujem v lekarni, trd šampon Ma Provence v DM in izdelke od Totes Meer Salz Salthouse pa v Müllerju (včasih so imeli tudi v DM in Sanolabor, sedaj pa vsaj pri nas ne). Upam, da tudi vi kmalu najdete kaj, kar bo deklica prenašala.

Ja starejša ima sedaj neko naravno milo od lokalnega izdelovalca iz Budimpešte, včasih je bil ok Eucerin, sedaj pa ne več.

Pa kaj se to res vse z leti samo še slabša in še bolj občutljivo? Sem sedaj prečekirala še mojo alergijo, samo 18 evrov za šampon? Ok dali bomo, samu upam, da bo ok.

Kaj pa Mustela?

Noben bljak ni, se ti otrok nič ne smili, a to, da ima glavo v krastah in da se nonstop praska pa ni bljak? Umivajte jo samo in izključno s toplo vodo, brez kakršnihkoli mil in šamponov! Oprosti, ampak tole me pa razjezi, ubogi otrok trpi, ti pa se zgražaš, ker ji ne moreš prat las s kemijo, ki je evidentno ne prenaša? Mislim, jebela cesta!!![/quote]

Lej tudi jaz imam enega z atopijskim in ga pač ne umivam pogosto (včasih samo 1x tedensko), ker se potem praska do krvi.
Ampak tule pa glavo moramo prat vsaj enkrat na tri tedne, ker se lasje grozljivo vozlajo, noter se ujemajo svaljki prahu, dlak, muck, listja, celo peska. Moj otrok ni v sterilnem okolju in je skor vsak dan umazan od glave do preta. Lase ima tako zapletene, da so me na to opozorili že v šoli, na treningih in pri zdravniku, čeprav jo zjutraj počešem je do šole že katastrofa, pa lasje niti niso dolgi. Dnevno imamo jok pri česanju, tisoče različnih glavnikov, krtač, po balzamu pa praskanje na kubik, zato ga pač ne dajemo.

Prosim ne žveči brez veze – ker že vem zakaj je bljak

Kavalja to kozmetiko iz provanse uporabljam sama, ampak pri otroku ne deluje, tudi glino sem že poskusila.[/quote]

ena od rešitev bi bila striženje na dva centimetra, samo dvomim, da bi bil otrok srečen ob tem…….

ne poznam, bom poiskala info.

ne poznam, bom poiskala info.[/quote]

To prodajajo večinoma samo v lekarnah.

Sem povprasala se eno prijateljico, kjer je bilo podobno pri sinu. Tole pravi: pocakajte na ene npr. pocitnice, ko je cisto vseeno, ali ima otrok malo bolj umazane lase, pa jih tisti teden NE perite. Tako bo koza malce prisla k sebi in ne bo razdrazena. Potem pa operite z Mustela samponom proti temenicam (dobi se v lekarni). ta sampon odstrani “bolni” sloj z glave, odstrani zaplate mascobe, ki verjetno povzrocajo tezave in praskanje, posledicno pa se naredijo kraste. Ponavljajte, dokler se koza na glavi ne sanira. Potem uporabljajte blage sampone v minimalnih kolicinah, po vsakem pranju pa prelijte glavo se z mlacno vodo, v katero ste dodali jabolcni kis.

Poskusi, mogoce deluje tudi pri vas.

Poskusite z Eucerinom.

Ne uporabljaj nobenih šamponov iz trgovine. Kupuj šampone izključno v lekarni, ki imajo najmanj dodatkov. Naj ti ne bo škoda denarja, a da deklica trpi ti je lažje gledat kot dati denar za kvaliteten šampon? Po končanem šamponiranju ji prelij glavo z mešanico vode in jabolčnega kisa v razmerju 4:1, nato pa speri to z navadno vodo. Kis bo potegnil dol ostanke šamponov in ostalih nesnag, ni pa dobro, če ima občutljivo lasišče, da ostane na koži. Lahko tudi sploh ne šamponiraš, ampak samo dobro zmočiš z vodo, nato preliješ z mešanico kisa in spereš. To lahko narediš vsak dan in počešeš, lasje bi morali postati bolj gibki in se ne bodo sprijemali.

Pa ne samo šampon, lasišče hudo draži vroč zrak fena, še bolj kot šampon. Dokler se situacija popravi ji lase ne suši s fenom, temveč sfrotiraj, počeši in pusti, da se posušijo na zraku. Ko pa sušiš s fenom suši s hladnim zrakom, investiraj v dober fen, ki ima to opcijo. Upam, da nisi tista mama, ki fantazira, da bo na ta način otrok zbolel. Moja hči gre iz bazena sredi zime z mokro glavo naravnost ven do avta, pa še doma v sobi sedi z mokro glavo in dela nalogo, pa se sploh ne prehladi. Še vedno bolj in bolj je utrjena:), če so vsi v razredu prehlajeni samo ona ne smrka.

Lahko tudi skuhaš kamilični čaj, ohladiš in po šamponiranju preliješ glavo s tem, nič ne spereš. Umazana glava ni nujno bolj zdrava. Lasišče je treba oprat, sicer srbi tudi nesnaga, ki se gor nabira, na začetku bolj, kasneje pa seveda manj, zato jo po nekajtedenskem nepranju ne srbi več. Vendar to ni najbolj zdravo, niti ni potrebno.

jast in moj otrok imava zelo problematično kožo in lasišče,bila večkrat pri dermatologu,zamenjala neštreto krem in šemponov in pred približno enim letom sem začela upurabljat kozmetiko BUDS je naravna in nama zeloooo odgovarja.Imamo pa njihovo kopel in šampon in kremo,ki jo rabim tudi jast za obraz, in za enkrat nam je od vseh najboljša

Moje mnenje pa bi bilo, da ne kupujete šamponov niti v lekarni, temveč le naravne. So dragi, res je, npr Lavera, Weleda ipd, imajo jih v drogerijah. KOlikor mi je znano, je Eucerin tudi eno tako fajno kemijsko sr….

Za dermatitis, sploh če je v družini, bo potreben pa celostni pristop. Ste pogledali kaj po alternativnih pristopih? Najprej pa sploh, izločiti vso kemijo, ki jo imate doma, poskusite uporabljati čimveč naravni stvari – cet, detergent, mehčalec, eterična olja, ne raznih umetnih dišav ipd. Pazite na hrano, kupujte nepredelano, brez Ejev ipd. Na začetku je kar težko, potem se pa človek navadiš.

Če ima v laseh dosti vozlov in ne moreš uporabljati balzama, poskusi tako, da ji daš pred pranjem gor olje, recimo olivno ali orehovo, pa naj ima to gor kakšni dve uri, potem pa opereš s šamponom – olje gre dol, lasje so sijoči in ne potrebuješ balzama.

Poglej tudi ta članek: http://www.zazdravje.net/razkrivamo.asp?art=735
pa lahko tudi ostale stvari na tej strani, če niste seznanjeni, se vam bodo malo odprle oči…. (Zgoraj namreč pišeš o znamkah Johnson, Garnier ipd, kar je itak čista kemija).

Hvala vsem za nasvete. Bom poskusila.

Torej en otrok ima AD in pri nejm smo že ugotovili kaj in kako (hrana, kozmetika)

Ta 8 letnica pa ni imela sploh nobenih težav do pomladi ko smo dobili uši in oprali lase s Paranitom. Od takrat več ne moremo spravit lasišča v normalno stanje. Vse je samo še slabše. Najprej sem mislila, da slbo spiramo, potem smo menjali šampon, potem smo prali z glino, potem poleti nismo prali skor dva meseca in je bila cela katastrofa, potem smo jo postrigli, sedaj smo prali z nekim medicinskim šamponom (sicer v drogeriji s kartico med za super občutljivo lasišče) oziroma z vodo. Sedaj zadnje tri dni pa katastrofa. Če se sedaj dobro spomnim sta isti problem imela njen dedek in oče.

Bomo poskusili še z dieto za izločanje kakšne hrane.

Mojca Mavec je odkrila izdelke za svoje sijoče lase – oglejte si rezultat

Pri nas se je začelo pri 9 (jaz recimo pri 10). Pač, začetek pubertete, hormoni že delajo štalo.
Edina varianta je medicinski šampon iz lekarne priti prhljaju, vse drugo je samo slabšalo stanje.

A po treh letih še ni nič bolje??????

meni je lekarnarica svetovala Unique Beauty, Kids šampon, moraš pa malo počakati, da se lasišče navadi, zdaj ga uporablja še moj mož, ker je športnik in si stalno pere glavo…

Navaden koprivin šampon od Ilirije, kamiličen iz eurospina, oba staneta cca 1 euro.

Jaz osebno sem fasala prhljaj 1. v življenju po garnier šamponu, kar nekaj časa sem sanirala posledice. Štos je bil pa v tem, da ga je fasala najprej hči in nisem verjela, da je to lahko od šampona, zato sem ga v stilu ekonomičnosti hotela porabiti sama. 1x na laseh in je šel v koš.

New Report

Close