Otrok, starost, razum.
Pozdravljeni.
Naj namizam osnovne podatke: po spektru okoliščin ločena nekaj let, stara nekaj čez 40, 2 otroka, najstnik in predsolski otrok.
Pred časom spoznala ločenega, starejšega moškega, blizu 60, ki si vse življenje želi otroka, pa pri tem žal ni bil uspešen zaradi neplodnosti partnerke.
Če vklopim razumem, vem, da bi nam bila bližnja in daljna okolica nenaklonjeni, bojim se za čustva svojih otrok, genetskih napak ipd.
Pogosto pa razmišljam o tem najinem skupnem otroku, vem, da se izteka čas, pa tudi rada ga imam.
Prosim samo za morebitne podobne izkušnje in mnenja. Hvala.
Milena
Za življenjske odločitve sprašuješ tujce? Vse uredu s tabo? Mi ti bomo rekli imej otroka potem boš čez 1leto ugotovila da nisi prav naredila in se boš izživljala nad otrokom.
Delaj kar hočeš ampak zrela pa nisi najbolj. In če misliš da boš s 60letnim sugar daddyjem srečna si se zelo zmotila. Čez 10let boš imela problematičnega mulca in dedka ob sebi. Ti pa sitna gospa v začetku menopavze. Super lajf, kajne?
Čebela_adela, 05.02.2024 ob 13:35
daj ne seri. kaj ti bo dedek otroka vzgajal? saj ne bo dočakal otrokove polnoletnosti, kaj šele, da bi ga do kruha spravil…
če si je tip tako hudo želel otroka, bi prej poskrbel za to, ne pri 60
Kako pa ti vse to veš? Vedeževalka?
Prijatelja imam- otroka sta že proti koncu fakultete, on pa še ves naspidiran.
Še žena, ki je mnogo mlajša, ga komaj dohaja.
Mogoče ga je vse to pomladilo.
Milena427, 05.02.2024 ob 13:30
Pozdravljeni.
Naj namizam osnovne podatke: po spektru okoliščin ločena nekaj let, stara nekaj čez 40, 2 otroka, najstnik in predsolski otrok.
Pred časom spoznala ločenega, starejšega moškega, blizu 60, ki si vse življenje želi otroka, pa pri tem žal ni bil uspešen zaradi neplodnosti partnerke.
Če vklopim razumem, vem, da bi nam bila bližnja in daljna okolica nenaklonjeni, bojim se za čustva svojih otrok, genetskih napak ipd.
Pogosto pa razmišljam o tem najinem skupnem otroku, vem, da se izteka čas, pa tudi rada ga imam.
Prosim samo za morebitne podobne izkušnje in mnenja. Hvala.
Milena
Veš kaj ženska, če je človek fit pri 60 ih in ima dobre gene, lahko ima boljši genski material kot kakšen 25 letnik.
No jaz ti bom podal samo mnenje . Ampak ne tako negativno kot so ga dali tu gor nekateri. Nevem zakaj bi se morali sedaj vsi tako zgražato,če nekdo želi otroka čeprav sta že v precejšnji starostni skupini 40 let in 60 let. Toda to ni kakšna huda ovira. Če se odločita ga pač naredita pa je .
Saj ,če pogledamo malo po svetu do nekateri znani postali starši pri več kot 60 letih pa ni takega zgražanja kot je tu gor. Važno ,da je zdrav ostalo se že da urejati sproti.
To je pa tvoja odločitev. Ne glej na druge. Okolica itak vedno nekaj najde kar ne narediš ok. Tvoje življenje, živi ga po svoje. Ostali samo pametujejo. Se jih ne tiče.
Jaz sem imela prvega pri 43ih, drugega pri 45. Fajn nam je. Bi jih imela prej če bi lahko. Ampak življenje pač gre po svoje včasih, ni vedno vse po planih. Niti za sekundo mi ni bilo žal da sem se tako odločila.
Ampak, da bi te en dedec ponucal , da si razplodi gene pri 60.-ih…je pa tud ubi bože, no go…kje jih najdete in kako vas manipulirajo…
Je imel prej zadosti cajta, da si najde eno za rojevat…ne, je čakal glih na eno starejšo naivnico še za ponucat…
Ej, Milena, Milena…tolk ga pa nimaš -rada- ,da bi mu na stara leta rojevala, …je bolj denar v igri kaj…noro ,kaj vse desci ne sproducirajo- kot trmast malček- hoooočem dojenčkaaa !!! Sam ne bit v metuljčkih in pravljicah in oh in sploh …
Imaš dva za gor spravit, tukaj in zdaj te potrebujeta…loti se vzgoje in ne bluzi bedastoče. Če hoče naj se vključi pri obstoječih otrocih / in kmalu vnukih, če imaš najstnika …/, če ne naj si pa išče 25-30 …letnico za gene razširit. Pa naj jo dobro poplača. Pika.
Obupan star dec išče in je očitno najdu , eno babo , ki bi potencialno še lahko rodila. Dajmo akcija, jo napeljavat, da zanosi- vse v čaru kakor ljubavi ?!
In ona misli, da gre za , imeti se rad ? Ali le kje je tu ljubezen ?
Gre za čisti posel. Boš preskrbljena finančno in potomci se bodo kregal, kdo je od koga in koliko mu pripada.
Mater vola, ga s ponvo po glavi za take ideje, pa fini denarci gor ali dol.
On je pa taki ubožček , ni našel plodne in rodne ure in dnevi mu pa tečejo in hoče pod nujno otroka kot statusni simbol. Kaj bo pa bitje doživljalo …ga pa ne briga !
Naj plača Ukrajinki pa naj mu rojeva !
Glede na tvoja leta boš lahko prej babica in niti ne veš njegova leta ko bo otrok star 20 let bo on 80. Halo pridi k pameti in uživajte
In kaj imaš ti s tem? Saj je ona pripravljena živeti v takem okolju in ne ti. Sicer pa pišeš, kot da je pri tej starosti otrok slovenskih staršev greh. Ni čudno, da v Sloveniji živi čedalje manj Slovencev.
Moj kuža., 20.02.2024 ob 15:46
No jaz ti bom podal samo mnenje . Ampak ne tako negativno kot so ga dali tu gor nekateri. Nevem zakaj bi se morali sedaj vsi tako zgražato,če nekdo želi otroka čeprav sta že v precejšnji starostni skupini 40 let in 60 let. Toda to ni kakšna huda ovira. Če se odločita ga pač naredita pa je .
Saj ,če pogledamo malo po svetu do nekateri znani postali starši pri več kot 60 letih pa ni takega zgražanja kot je tu gor. Važno ,da je zdrav ostalo se že da urejati sproti.
tistim znanim, ki imajo otroke pri 60+ drugi vzgajajo otroke. oni so samo za finančno podporo pa nič drugega.
če imaš milijone, si to pač lahko privoščiš
en penzioner pri 60 pa bo naslednjih 25 let gagal, da bo otroka do kruha spravil
Čebela_adela, 22.02.2024 ob 13:01
tistim znanim, ki imajo otroke pri 60+ drugi vzgajajo otroke. oni so samo za finančno podporo pa nič drugega.
če imaš milijone, si to pač lahko privoščiš
en penzioner pri 60 pa bo naslednjih 25 let gagal, da bo otroka do kruha spravil
zakaj se pri PM vsi ukvarjate s plenicami in starostjo?
poznam kar nekaj 60 letnikov in letnic, ki bi še pri 80 bili sposobni imet otroka…
wtf folk, pustite vsakomur, da živi kot želi.
Jaz bom 60 ko bo moj otrok v srednji šoli in kaj vas briga?
Ne kompliciraj si življenja. Tudi ti nisi rosno mlada za otroka, kaj šele partner.
Pomisli na nič krivo malo bitje, ki ga boš poslala v svet in na vso energijo, ki ti bo vedno bolj pehala, preden otroka spravis do kruha. Sploh v današnjem ne prijaznem svetuNe rečem, da si stara 35,pa že to je precej, ker tudi ti boš pri 50 in več rabila malo miru, ne pa da se ukvarjaš z problemi najstnika.