Otrok v karanteni
Kako je zdaj s temi karantenami??? Ne spremljam več v medijih, ker se je nonstop spreminjalo.
So me pa ravno klicali iz šole, naj hčerka (2. razred) danes ne pride v šolo, ker je bil pri sošolcu potrjen covid. Ali to pomeni, da zdaj ne sme iz hiše 10 al 14 dni al kolk časa že??? Jo lahko peljem vsaj čuvat k tašči, ker imava z možem jutri pomemben sestanek? Pa danes bi šla obiskat mami, saj je materinski dan!!! Je že kdo dal to skozi, da je bil razred njegovega otroka v karanteni? Kako ste ukrepali?
Seveda mora bit doma, kje pa drugje? Z možekom imata na isti dan in uro pomemben sestanek? A sta zlepljena skup al se norca delaš? Brihtneža, vajina hčerka je bila v tako tesnem stiku da je dobila karanteno. In vidva bi jo babici peljala na čuvanje. Ker ima gospoda pomembni službi. Lepo imata prioritete postavljene. Pa pravijo, da naj bi šolani ljudje kao bili pametni.
Pa niso vsi v prijetni pisarni v javni upravi, eni delajo v gospodarstvu in imajo sestanek. Meni je cisto logicno.
Kar se tice glede varstva, ce res ne gre drugace bi se odlocila skupaj s tasco glede na starost in njeno zdravstveno stanje ali da ali ne.
Kar se tice obiska mame jo pa poklici po telefonu in ji zazeli vse dobro. Tisto rozico pa dostavis cez 2 tedna ali pa dostava.
Ne boš verjela, da imava res hkrati pomemben sestanek, ker imava skupno podjetje in gre za isti sestanek!!! Ampak predstavljava stvari vsak iz svojega področja, zato morava bit prisotna oba!!!
Glede prioritet. Če bi bil moj otrok bolan in bi me rabil, bi brez pomisleka ostala doma z njim. Ker pa je otrok zdrav, pa se mi zdi grdo, gnilo (žal ne najdem besed, ki bi opisale to jezo) do otroka, da ga zaprem v hišo in ne sme niti na popoldanske dejavnosti, ki jih itak eno leto ni bilo, zdaj pa so in ona ima zdaj prepovedane zaradi bolezni sošolca!!!! Grozljivka, kakšno ravnanje dopuščamo!!!
No, meni to ni isto. Živimo v sorodstvu, kjer nam človeški stik, druženje med seboj veliko pomeni. Na srečo živimo v isti občini, tako da vsaj nebulozne omejitve glede tega niso vplivale na nas. Oboji stari starši so še dokaj mladi, zdravi, fit in mi se obiskujemo skoz. Če meni mami zboli, ji bom nesla zdravila, ji šla skuhat kosilo, enako bi ona naredila zame, ne pa da se zabubim v svojo bajto.
V eni temi spodaj pišete o odnosih. No, saj je logično, kakšni so partnerski odnosi, če pa nas hoče država prisilit, da se vsak izolira od celotnega sveta.
Ne boš verjela, da imava res hkrati pomemben sestanek, ker imava skupno podjetje in gre za isti sestanek!!! Ampak predstavljava stvari vsak iz svojega področja, zato morava bit prisotna oba!!!
Glede prioritet. Če bi bil moj otrok bolan in bi me rabil, bi brez pomisleka ostala doma z njim. Ker pa je otrok zdrav, pa se mi zdi grdo, gnilo (žal ne najdem besed, ki bi opisale to jezo) do otroka, da ga zaprem v hišo in ne sme niti na popoldanske dejavnosti, ki jih itak eno leto ni bilo, zdaj pa so in ona ima zdaj prepovedane zaradi bolezni sošolca!!!! Grozljivka, kakšno ravnanje dopuščamo!!!
[/quote]
Ja, res je grozljivka vse skupaj. Seveda morata na sestanek. O tisti babnici, ki te kritizira, pa nimam besed. Pokvarjena in žleht:( Otroci so res najbolj nastradali v vsem tem napihnjenem koronskem sranju. Ljudje pa kar spimo in to dopuščamo:(((
Saj zato pa se okužbe širijo, kot se, če vam ni jasno, kaj je karantena. oseba v karanteni NE SME v trgovino, kot ena zgoraj piše, ne sme nikamor izven svojega doma. Brez razloga karantena ni bila odrejena, pa za izjemno dolgo časa dni tudi ne, ali kako? Če že otroka ne upate pustiti samega doma, naj mu pride babica delat družbo, pa da se družita na razdalji 2m ali več, brez tesnih stikov.
prepričanih nima smisla prepričevat, zato se ne bom spustil tako globoko, da vam govorim o potrebnosti takega ukrepa. Sem zdravstveni delavec, ne sicer na korona oddelku, ampak vidim marsikaj. Marsikateri ukrep se tudi meni zdi nespameten (recimo, policijska ura), karantena pač ne. Če vaš otrok vmes zboli, okuži babico in še vaju, kako boste pa potem? Videl sem x primerov, ko je obležala cela familija, ker je (še pred oktobrom) en otrok hodil v šolo kljub rahlemu smrkanju in nihče se ga ni spomnil testirat. Ko so en za drugim cepali starši in sorojenci, so testirali tudi njega. VSI so bili okuženi, vsi zboleli. Ali, ker se je otrok veselo družil s prijateljčki zunaj, od katerih je en malo kihal, isti scenarij.
A svojega otroka ne znate zaposliti, da bi nekaj dni zdržal noter?
[/quote]
mi imamo že eno leto VSE sestanke preko teamsov. pa gre za milijonske stvari
Ti, ne vem, kaj naj ti recem…
Otrok je bil v stiku z okuzenim, vidva z mozem sta pa v pristnem stiku s potencialnim okuzenim.
To je dejstvo.
Zdaj, boste ravnali vestno, se izognili babicam in ostalim ljudem, prestavili sestanek, se drzali zase ali ne, je stvar vase odlocitve.
Necakinja je bila jeseni v karanteni, bila je doma, ni hodila ven z dvorisca in ni hodila dol k babici, njeni domaci so normalno hodili v sluzbo in solo.
Pri nas take situacije nismo imeli, ti ne vem povedat, kako bi ravnala.
Prav bi bilo, da je otrok doma in nima stikov z ostalimi, vidva z mozem pa tudi zelo omejita stike in sta previdna z ljudmi, s katerimi morata imeti stik.
Po drugi strani pa spet, veliko jih je v stiku z okuzenim, a ne zbolijo, tudi med domacimi ne zbolijo vsi, veliko jih ima virus brez simptomov, tako da spet, kaj je prav, kaj je pametno, je vprasanje…
Ne vem, jaz bi se verjetno odlocala na podlagi zdravstvenega pocutja tako otrika kot sebe in na podlagi dejstva, kako bi se pocutila, ce bi okuzila mamo ali tasco…
Mislim, da je vest tista, ki bi morala odlociti o obnasanju v tej situaciji.
ne piši bedarij, no
saj pa traja nekaj časa, da se bolezen razvije in da lahko testi zaznajo virus.
zato pa imamo karantene in ne samo testiranja
danes si negativen, jutri pa ti bo test pokazal pozitiven rezultat
otrok v drugem razredu pa je lahko nekaj časa sam doma. itak imajo pouk na daljavo
[/quote]
Počakaš 5 dni in gres na test, ce je negativen pomeni, da nimas bolezni. Konec zgodbe. Sploh so pa testi zanesljivi kot cedilo pri držanju vode. :))
Počakaš 5 dni in gres na test, ce je negativen pomeni, da nimas bolezni. Konec zgodbe. Sploh so pa testi zanesljivi kot cedilo pri držanju vode. :))
[/quote]
Haha..dobra prispodoba, res..haha..kot cedilo pri drzanju vode…
Ja, treba zaslužit ne, ‘vojni dobickarji’, tokrat vse, kar je v povezavi z epidemijo…obogateli razkuzevalci, maskarji, testerji…ni da ni… Samo prav ‘biznis’ se moras iti pravi cas, srhljivka..
Tvoj otrok je v karanteni ZATO, ker je potencialno kužen! To pomeni, da lahko z vsakim stikom širi virus! Bistvo karantene je, da se ustavi širjenje, ne, da namesto v razredu širi virus pri babicah, popoldanskih dejavnostih, trgovini, tvojih poslovnih partnerjih… eni ste res trdi!
Če bi jaz imela sestanek z nekom, ki ima otroka v karanteni in mi tega ni povedal, ampak mirno pride na sestanek… prekinem sodelovanje v trenutku! Saj smo vendar v 21.st., otroci so imeli pol leta šolo na daljavo, ti pa ne moreš izpeljat enega sestanka na daljavo, ker si tudi TI potencialno kužna! Bodi toliko fer do ostalih in jim povej zakaj je otrok doma, pa naj se sami odločijo, če bodo tvegali ali ne.
V tej temi je zbran cvet slovenskega intelektualizma na podlagi antikovid zarot in drugega sranja.
Mulci v drugem razredu ne nosijo mask, druzijo se tako, da si še uši izmenjujejo.
Im gospoda izobražena, bo mulca peljala k babici, sama pa na sestanek.
Potem pa v luft skacejo, ko se zadeva nikoli ne konča.
Tudi prav. Egoizem brez primere, takim osebkom, ki jih briga zgolj lastna rit, želim.vse najslabše, ker drugače normalen človek sploh ne more.
Pri mulcih, kjer je bil v razredunpotrjen kovid, bo dejansko v par dneh potrjen se pri nekaterih, pri nekaterih pa ne bo, ker jih ne bodo testirali, pa to ne pomeni, da ne bodo kužni, in zgodba o tretjem valu se nadaljuje…..ko vidimo, da je takih razredov v sloveniji trenutno vec kot sto, če je v vsakem takem razredu samo ena taka, kot avtorica,imamo nekaj tisoč dodatnih okužb.
Dajte izobraženci, če že nobenemu ne verjamete, poslusat vsaj onega Leona iz jožefa štefana, ki razlaga statistiko…..do sedaj še ni zmotil.
Mogoče bo potem le prišlo do trka dveh nevtronov v vašem vakumu pod lasmi.