Otrok v karanteni
Zal… trenutno prebolevam… ze 14 dni… ja, podobno gripi, samo pri gripi si v kosu zanic, tukaj pa si lahko 3 dni zanic 1 dan dober, naslednji dan spet se bolj zanic…. itd… A si ti pri gripi tudi vonj in okus zgubila? Skratka, lahko si drek pod nos namazes pa ne vohas….alpa ti ga postezejo z zlico…. ne ves…. ce ne vidis… kaj pa to? Ne vem no v 30 letih sem zal imela parkrat gripo, tole je drugace?
Jaz sem tudi potencialna angleška vojvodinja, lahko se jutri Camila stegne, jaz pa po nori sreci spoznam Charlesa.
kuzen si samo ce si pozitiven, ce se ne testiras ne ves si ali nisi kuzen. End of story. Ce se grem jaz zdaj testirat in mi test pokaže neg na podlagi cesa mi bojo predpisali karanteno.?
ce sem jaz potencionalna ang vojvodinja, zakaj se ne morem vselit v Buckinghamsko palaco.? Saj sem potencionalna kajne.
Ce bi pes ujel zajca… Zato pa smo kjer smo, torej nikjer, vse je potencialno tako negativni kot pozitivni.
Uradno je otrok v karanteni zaradi rizičnega stika – ne sme nikamor.
Ostali družinski člani normalno hodijo delat, v šolo/vrtec in po opravkih.
Če otrok dobi simptome se gre testirat in če je + ste potem vsi v karanteni.
Tako je določila država.
Ne me vprašat po logiki.
Aja vzami varstvo otroka – vsaj nekaj € boš dobila nazaj.
Jaz sem tudi potencialna angleška vojvodinja, lahko se jutri Camila stegne, jaz pa po nori sreci spoznam Charlesa.
kuzen si samo ce si pozitiven, ce se ne testiras ne ves si ali nisi kuzen. End of story. Ce se grem jaz zdaj testirat in mi test pokaže neg na podlagi cesa mi bojo predpisali karanteno.?
ce sem jaz potencionalna ang vojvodinja, zakaj se ne morem vselit v Buckinghamsko palaco.? Saj sem potencionalna kajne.
Ce bi pes ujel zajca… Zato pa smo kjer smo, torej nikjer, vse je potencialno tako negativni kot pozitivni.
[/quote]
karanteno ti lahko predpišejo na podlagi visokorizičnega stika ali na podlagi prihoda iz tujine
pa mahaš s testom, kolikor ti je drago…
traja nekaj časa, da po tem, ko si že okužen, testi tudi dejansko to zaznajo.
nisi iz bosne?
tam že dihajo na škrge, ker so predolgo jemali to kot nekaj brezveznega
https://www.aa.com.tr/ba/korona-virus/sarajevo-kcus-proglasio-vanredno-stanje-povla{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8De-se-svi-uposlenici-s-godi{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1njih-odmora/2176393
v tem primeru bi moral eden od vaju ostat z njo doma in pika. Vajin sestanek se lahko preseli npr na zoom. Vse se da če se hoče. praznik gor ali dol, nima veze. Praviš da imaš fir starše. Pa bosta tako fit prenesla covid19, če ga jima prinesete?
zato pa smo tam kjer smo. Moj brat, 40 let, je danes nekje 30d po covidu, je šel delat ampak ni v redu. Je zadihan in utrujen za noret, prav tako njegova žena. S tem da od simptomov so imeli: blaga vročina par dni, bolečine sklepov in mišic, rahel nahod. Pri sorodniku preboleli covid19, z še manjšimi simptomi. po 2m je moški star 37, športnik, zdrav, dobil posledice corone na srcu. Na podrobne preiskave še čaka.
Zdaj se pa ti in drugi vprašite kaj je res pomembno. Zdržat teh 10 dni ali še kak dan več ali sprejet posledice?
Glej, ko boš zbolela in prebolevala kao fak korono, šele takrat boš mogoče, mogoče verjela. Pa te kar naj malo pošlata da te strezne. Saj zaradi takih se širi okužba.
[/quote]
Glede na to, da nas je že mnogo ljudi prebolelo to fak korono veliko lažje kot mnoge druge viroze, boste paničarji vedno težje širili svojo strašenje, saj trezni ljudje z vedno večjim začudenjem opazujemo vas, ki ste čisto opiti od tega nerazumnega pritiska, ki ga izvajate.
otrok je v karanteni in ne starša ne zdaj pretiravat
včeraj nam je ravnatelj izrecno povedal, da je SAMO otrok v karanteni, ostali člani gospodinjstva pa ne in lahko normalno hodimo v službo, v kolikor varstva za otroka ne potrebujemo
[/quote]
To je čisto lep primer nesmiselnosti ukrepov.
Če je otrok potencialno okužen, bi morali biti VSI njegovi domači in ostali, s katerimi so ti imeli stike, v strogi karanteni.
Glede na to, da lahko vsi ti z njim doma normalno družijo in nato lepo raznašajo njegovo potencialno okužbo drugim, to pomeni samo, da gre samo za ukrep zaradi vtisa, da se nekaj počne, ne pa resen način preprečevanja širjenja okužb.
karanteno ti lahko predpišejo na podlagi visokorizičnega stika ali na podlagi prihoda iz tujine
pa mahaš s testom, kolikor ti je drago…
traja nekaj časa, da po tem, ko si že okužen, testi tudi dejansko to zaznajo.
nisi iz bosne?
tam že dihajo na škrge, ker so predolgo jemali to kot nekaj brezveznega
https://www.aa.com.tr/ba/korona-virus/sarajevo-kcus-proglasio-vanredno-stanje-povla{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8De-se-svi-uposlenici-s-godi{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}A1njih-odmora/2176393
[/quote]
Dajmo nekaj razčistiti, sem iz SLO. V Bih sem bila nazadnje pred drugo sv vojno na pocitnicah pri stari mami in staremu očetu.
Zato smo tam kjer smo, vse je potencialno, ti pokaze neg. v resnici si lahko poz. in obratno. Tako bo dokler bo pac vse predvidevanje, ko bomo enkat lahko dokazali koliko jih je res bolnih in koliko zdravih bo pa drugace in morda lahko upamo na boljse case. Do takrat sem pa tudi jaz lahko potencionalna vojvodinja, zakaj pa ne…
Dajmo nekaj razčistiti, sem iz SLO. V Bih sem bila nazadnje pred drugo sv vojno na pocitnicah pri stari mami in staremu očetu.
Zato smo tam kjer smo, vse je potencialno, ti pokaze neg. v resnici si lahko poz. in obratno. Tako bo dokler bo pac vse predvidevanje, ko bomo enkat lahko dokazali koliko jih je res bolnih in koliko zdravih bo pa drugace in morda lahko upamo na boljse case. Do takrat sem pa tudi jaz lahko potencionalna vojvodinja, zakaj pa ne…
[/quote]
Sorry… mislila sem na zadnjo bosansko vojno, pred drugo sv. me sploh še na svetu ni bilo :))
Ne boš verjela, da imava res hkrati pomemben sestanek, ker imava skupno podjetje in gre za isti sestanek!!! Ampak predstavljava stvari vsak iz svojega področja, zato morava bit prisotna oba!!!
Glede prioritet. Če bi bil moj otrok bolan in bi me rabil, bi brez pomisleka ostala doma z njim. Ker pa je otrok zdrav, pa se mi zdi grdo, gnilo (žal ne najdem besed, ki bi opisale to jezo) do otroka, da ga zaprem v hišo in ne sme niti na popoldanske dejavnosti, ki jih itak eno leto ni bilo, zdaj pa so in ona ima zdaj prepovedane zaradi bolezni sošolca!!!! Grozljivka, kakšno ravnanje dopuščamo!!!
[/quote]
Avtorica, ali morda skušaš povedati, da se ti življenje ni ustavilo zaradi virusa? Da še vedno hodiš v službo, si drzneš imeti svoje podjetje, niste vsi na čakanju in ne čakate vsak dan s strahom na statistiko, ki je nihče ne razume, ne čakate navodil ali po ali do katere ure še smeš odnesti smeti, niti ne hodiš na teste vsakič ko kihneš in kar je najhuje, otrok je bil v stiku, še nisi naročila dezinfekcije hiše sebi in vsej žlahti do sedmega kolena?
Groza!!!
Torej moj nasvet…živite tako kot živite, me veseli da vas še ni zapustila zdrava pamet. Mami in babici seveda povejte kakšna je situacija, če bo še vseeno želela stik, seveda pojdite. Ne obremenjujte deklice s temi ukrepi in karanteno, naj se skuša imeti čim bolj dobro. Ne ni konec sveta, in te karantene nas bodo očitno spremljale še kar nekaj časa. Itak bo dopoldan imela šolo in sigurna sem, da je kakšna sošolka s starši kot se vi in bo z veseljem popoldan prišla na obisk, da ne bodo tako enolični dnevi. Ja vem, popljuvana bom, ampak obe sta deklici sta bili v stiku ane?
Razumem, da se, sploh tistim ki že tako niso družabni zdi to norost, ampak a veste.. so še hujše stvari od te korone.
Če je otrok potencialno okužen, bi morali biti VSI njegovi domači in ostali, s katerimi so ti imeli stike, v strogi karanteni.
Glede na to, da lahko vsi ti z njim doma normalno družijo in nato lepo raznašajo njegovo potencialno okužbo drugim, to pomeni samo, da gre samo za ukrep zaradi vtisa, da se nekaj počne, ne pa resen način preprečevanja širjenja okužb.
[/quote]
BRAVO!!
otrok je v karanteni in ne starša ne zdaj pretiravat
včeraj nam je ravnatelj izrecno povedal, da je SAMO otrok v karanteni, ostali člani gospodinjstva pa ne in lahko normalno hodimo v službo, v kolikor varstva za otroka ne potrebujemo
[/quote]
Starša pa lahko uporabita zdravo pamet in zmanjšata stike na minimum. Jaz bi vsekakor hotela vedeti, da ima nekdo, s katerim imam daljši sestanek v zaprtem prostoru, otroka v karanteni in bi takoj sestanek odpovedala ali predlagala na daljavo. Zakaj bi tvegala, če ni treba?
Prav tako pa ne bi obiskovala staršev, še manj pa k njim pošiljala otroka.
[/quote]
saj pa nisi kužen samo zaradi visoko rizičnega stika.
saj še nisi nikogar okužil. dokler sam ne razviješ simptomov, ni nobene potrebe po tem, da tudi ostali v gospodinstvu morajo v karanteno.
Glede na to, da nas je že mnogo ljudi prebolelo to fak korono veliko lažje kot mnoge druge viroze, boste paničarji vedno težje širili svojo strašenje, saj trezni ljudje z vedno večjim začudenjem opazujemo vas, ki ste čisto opiti od tega nerazumnega pritiska, ki ga izvajate.
[/quote]
Mnogo nas je tudi že imelo lažjo prometno nesrečo in nam ni bilo nič, pa se zato ne čudimo in zgražamo nad tistimi, ko imajo trajne posledice, so končali na vozičku ali celo umrli. Mnogi prečkajo cesto pri rdeči luči, pa jim ni nič, a to pomeni, da zdaj lahko kar vsi to počnemo, če koga zbije avto je pa to nateg stoletja? A smo res postali tako zelo zaverovani vase, da ne vidimo dlje od svojega nosu? Ker so ti imela lažji potek, a to pomeni, da vseh tistih 500 trenutno v bolnici in vseh 4000 umrlih simulira? Če ti govoriš iz svoje izkušnje, zakaj ne bi smeli verjeti nekomu, ki ima prav tako svojo izkušnjo s Covidom, a drugačno? Mene zelo veseli, da si TI imela blažjo obliko, takih je menda okoli 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, zakaj daješ ostalih 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} v nič? Včeraj recimo je bilo 1000 novo okuženih. Od tega jih bo 800 imelo nekaj takega kot ti, 200 jih bo resno zbolelo, cca 100 jih bo moralo v bolnico, cca 10 jih bo umrlo. Ampak ker TI spadaš v prvo skupino, vse to ne obstaja?
saj pa nisi kužen samo zaradi visoko rizičnega stika.
saj še nisi nikogar okužil. dokler sam ne razviješ simptomov, ni nobene potrebe po tem, da tudi ostali v gospodinstvu morajo v karanteno.
[/quote]
Zakaj pa ne?
Če se je otrok potencialno okužil od sošolca in mora biti doma, da svoje potencialne okužbe ne širi dalje, je zelo potrebno, da tisti, s katerimi se praviloma veliko bolj na tesno druži kot s sošolci v razredu, tudi ostanejo z njim doma brez vseh stikov z okolico!
Če pa lahko tako človek, ki ima doma sorodnika v karanteni, brez omejitev hodi naokrog, pa to pomeni, da je tudi on potencialni širitelj okužbe.
Ker kužen si lahko že, še preden razviješ simptome.
In če se torej lahko takšna množica potencialno kužnih ljudi normalno giblje med drugimi, je vse skupaj samo farsa.
Mnogo nas je tudi že imelo lažjo prometno nesrečo in nam ni bilo nič, pa se zato ne čudimo in zgražamo nad tistimi, ko imajo trajne posledice, so končali na vozičku ali celo umrli. Mnogi prečkajo cesto pri rdeči luči, pa jim ni nič, a to pomeni, da zdaj lahko kar vsi to počnemo, če koga zbije avto je pa to nateg stoletja? A smo res postali tako zelo zaverovani vase, da ne vidimo dlje od svojega nosu? Ker so ti imela lažji potek, a to pomeni, da vseh tistih 500 trenutno v bolnici in vseh 4000 umrlih simulira? Če ti govoriš iz svoje izkušnje, zakaj ne bi smeli verjeti nekomu, ki ima prav tako svojo izkušnjo s Covidom, a drugačno? Mene zelo veseli, da si TI imela blažjo obliko, takih je menda okoli 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, zakaj daješ ostalih 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} v nič? Včeraj recimo je bilo 1000 novo okuženih. Od tega jih bo 800 imelo nekaj takega kot ti, 200 jih bo resno zbolelo, cca 100 jih bo moralo v bolnico, cca 10 jih bo umrlo. Ampak ker TI spadaš v prvo skupino, vse to ne obstaja?
[/quote]
Še ena, ki ne loči med pretiravanjem in zanikanjem?
Ja, res je grozljivka vse skupaj. Seveda morata na sestanek. O tisti babnici, ki te kritizira, pa nimam besed. Pokvarjena in žleht:( Otroci so res najbolj nastradali v vsem tem napihnjenem koronskem sranju. Ljudje pa kar spimo in to dopuščamo:(((
[/quote]
Točno tako. Zdrave otroke zapiramo za štiri stene, že eno leto, tako za vsak slučaj??? Je ni tako neumne žive vrste bitij na tej zemlji, kot smo homo sapiensi. Nobena druga vrsta ne bi česa takega storila svoji prihodnosti. Nobena druga.
En poučen vic:
“Ati, zakaj si dal mojo hrano dedku?”
“Ker ti si mlad in zdrav, boš že zdržal brez nje. Dedek je star, betežen, dnevi so mu šteti. Ne moremo ga še stradat.”
“Ampak ati, če bomo tako delali, bomo izumrli.”
“Kje pa sine, kje pa. Saj smo največji in najmočnejši. Pa tako veliko nas je. Mi smo vendar dinozavri.”
Zakaj pa ne?
Če se je otrok potencialno okužil od sošolca in mora biti doma, da svoje potencialne okužbe ne širi dalje, je zelo potrebno, da tisti, s katerimi se praviloma veliko bolj na tesno druži kot s sošolci v razredu, tudi ostanejo z njim doma brez vseh stikov z okolico!
Če pa lahko tako človek, ki ima doma sorodnika v karanteni, brez omejitev hodi naokrog, pa to pomeni, da je tudi on potencialni širitelj okužbe.
Ker kužen si lahko že, še preden razviješ simptome.
In če se torej lahko takšna množica potencialno kužnih ljudi normalno giblje med drugimi, je vse skupaj samo farsa.
[/quote]
ker je potrebna neka zdrava meja med tem, kaj je nujno in med tem, kaj je še možno
epidemijo lahko ustavimo v 3-4 tednih, pod pogojem, da NIHČE nikamor ne gre.
ampak to žal ni možno
ker je potrebna neka zdrava meja med tem, kaj je nujno in med tem, kaj je še možno
epidemijo lahko ustavimo v 3-4 tednih, pod pogojem, da NIHČE nikamor ne gre.
ampak to žal ni možno
[/quote]
Ha, ha, ha.
Seveda se ne da. Nič se ne da.
Če se noče, se res ne da.
Ko v Kočevju zdravstveni vodstveni delavci lepo postavili ogledalo podobnim izjavam državnim pristojnim uradnikom. Marsikaj se namreč da, če se zadeve lotijo sposobni in z dobro organizacijo.
To, da ljudje s potencialno kužnimi sorodniki nimajo omejitve gibanja, gotovo ni zgled zdrave meje.
Ali pa, čudna misel, namen teh ukrepov ni ustavitev ali zmanjšanje epidemije?
[/quote] Ja vidiš samo tiste z lažjim potekom. Kaj pa tisti ki so hudo prebolevali, ali jih pa več ni. Moja kolegica (40 let) športnica, zdrava 3 tedne v bolnišnici na kisiku. Še danes po treh mesecih težko prehodi 5 stopnic. Kaj pa taki?