Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek otroka je nekaj picilo?

otroka je nekaj picilo?

Smo na morju in nocem kar zagnati panike in divjati k zdravniku, zato bom najprej vprasala tu, vec glav vec ve… 4letnega sina je v roko najverjetneje picil tigrasti komar, a se je pik od vceraj, ko ga je pokasiral, sumljivo povecal in napihnil. Izgleda skoraj tako kot pri boreliozi. Rdec krog in okoli vse zateceno cca 4cm premera. Prilagam sliko, ce kdo prepozna oteklino, bom zelo hvalezna.

Lp.

Čimprej je potrebno kak zlo vroč predmet položit na mesto pika. Vročina uničuje strup.

Jah to moraš narediti takoj po piku. Naslednji dan je že prepozno. Vročina ne bo delovala.

Nimam pojma, kaj bi to bilo. Kakšen hladen obkladek iz fiziološke raztopine in claritin, verjetno ne bi škodila.

Drugače pa pojdi pokazat v lekarno, ti bodo sigurno znali bolje svetovat.

Ali pa mal povprašaj pri ostali sopočitnikarjih, kakšen dohtar med njimi se vedno najde.

Napisal sem čimprej. Itak čez 14 dni ne bo unčinkovalo.
Potrebno je dat vroč predmet na mesto pika, tam nekje 50 °C, bolš je tudi toplejš. Odvisno od človeka do človeka. Ker se gre za otroka , je treba bit previden.

Na morju ali kjer koli sedaj , je itak dovolj že vroč kamen segret od sonca.

Ne vem, lahko pa bi bil tigrast komar. Sin je zelo alergičen na pike tigrastih komarjev in ime vedno veliko oteklino. Lani ga je pičil v roko, pa je imel prste tako zatečene, da jih niti upogniti ni mogel. Zadevo sem že večkrat omenila zdravnici, pa pravi da ni kaj drugega, kot skrbeti za zaščito, da komar ne piči. Ko pa piči pa hlajenje s kremami, ki so temu namenjene in Claritine, ki deluje proti alergijam. Tudi tebi svetujem enako. Mislim, da ni nobenega razloga za paniko, če pa v cca 3 ali 4 dneh ne bo manjše pa ga pojdi pokazat zdravniku. Drugače pa ima moj sin po piku tigrastega komarja vsaj 5x večjo oteklino, pa pravijo da pač ni druge pomoči.

ni borelioza

Hvala, ste me pomirili, sem se ze ustrasila, do bo sel zaradi tega pika cel dopust k vragu. 🙂 Zdaj startamo se v lekarno po mazilo in upam, da se pomiri. Se 1x hvala in lep vecer.

New Report

Close