otroška soba 7 kvadratov?
To je pa res premalo.
Mi smo v mansardi, pa imamo otroške velike 16 m2, spalnica 9m2 (ker je res namenjena spanju – postelja, dve mnočni omarici in omara 2,8 m, še kopalnica je večja (8, 5 m2).
ne vem no, ampak je zelo majno tole, jaz bi otrokom dala več prostora, v sobi se igrajo, učijo, preživljajo del prostega časa. V Spalnicah pa ponavadi res samo spimo, zato mam jaz raje manjšo.
Mi imamo v stanovanju 2 otroški sobi, vsaka 7,5 kvadratov. Za moje pojme čist dovolj. Posteljo smo postavili počez pod okno, ob eni steni je miza, ob drugi omara, pa je na sredini na tleh še vedno prostor za igranje. Raje to, kot pa da sta 2 otroka v eni večji sobi. Tako ima vsak svojo zasebnost, sploh potem, ko odraščajo.
Pri nas otrok v svoji sobi spi, potem gre v šolo kjer je do 14h. Pride domov, naredi nalogo in gre ali na trening ali pa s prijatelji na igrišče. ČE je slabo vreme pa v dnevno sobo gledat TV. Nalogo piše na pisalni mizi, drugega prostora v sobi med tem ne uporablja, prav tako ko se uči. Če ne sedi za pisalno mizo pa ponavadi leži na postelji. Torej uporablja pretežno 1x2m veliko posteljo in 1,2×0,6m veliko pisalno mizo. S prijatelji prosti čas preživljajo zunaj ali pa v kinu. Zakaj bi torej moral imeti 16m2 velik prostor. Dokler pa so otroci še majhni pa se itak najraje igrajo pod našimi nogami, torej tam kjer smo mi, ki pa imamo vedno veliko dela ki pa v glavnem ni v otroški sobi ampak povsod drugje. Majhen otrok itak rabi družbo in svež zrak. Torej spet ni potrebe po ogromnih sobah. Moje mnenje
Pri nas imajo otroci tudi cca 7-8 kvadratov velike sobe,namreč smo 2 sobi prepolovili in tako dobili 3 male otroške in spalnico in je čisto dovolj prostora,je pa res,da moraš dobro preštudirati kako in kaj glede pohištva. Itak je pa tko kot je ena prej napisala,da večji kot so otroc manj prostora rabijo,ker itak bolj kot ne sam spijo v sobi,pa nalogo nardijo. Tudi mali otroci imajo tolk prostora dovolj,ker več kot je prostora posledično je ponavadi več igrač,bolj razmetano več za pospravljat……aja pa več navlake je po sobah.
Imam veliko sobo 6m2. Ko so mi starši ponudili večjo sobo sem rajši ostala v svoji, ker mi je bolj prijetno, domače.
Imam posteljo, 5 omaric cca. dolžine 45 cm in računalniško mizico cca. 60 cm. Vse je stvar razporeda. Problem imam edino z bundami, ker jih nimam kam obesit in jih imam na hodniku v omari.
Jaz sem imela tako sobo kot otrok. Je majhno, to je res, a je noter šlo: postelja, velika omara, še ena manjša omara in še pisalna miza. Na sredi je ostal prostora približno 1×1 metra, no mogoče 1,5×1,5.
Pa še prestavljali smo razporeditev parkrat.
Torej, kaj naj ti rečem, se da, če ni druge, je pa to malo.
Hej!
No, jaz sem stara 13-let in imam sobo veliko 8-kvadratnih metrov. Verjemite; zadostuje že za omare, posteljo, mizo, poličke, amak z veseljem bi imela v svoji sobi še mini naslonjač (kavček), večjo posteljo (eno navadno posteljo in pol), pa kozmetično mizico pa ogledalo itd. Sploh pa je drugače pri fantih in puncah: fantje se za svoje sobe ne zmenijo preveč, medtem ko punce se.
Mi imamo tako mali otroški sobici ampak se zadeva skompenzira, ker imamo ogromno dnevno, ki ima igralni kotiček, računalniško mizo in jedilnico v kateri otroka delata domače naloge .. itd. soba je bolj ali manj za spanje. Smo v hiši in smo nalašč zadeva tako uredili, da se koristijo skupni prostori in ne posamezne sobe. Ne maram situacij, ko je vsak v svoji luknji – mama v kuhinji, oče v kabinetu, otrok v sobi … zato smo hišo zasnovali tako, da vse delamo v skupnem prostoru, sobe in spalnice so namenjene sami in edino nočnemu počitku.