Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Otroška soba, oprema, pomoč

Otroška soba, oprema, pomoč

Zdravo, otroka sta stara 7 in 4 in spita v majhni sobi, ki je klasificirana kot kabinet v 2,5 sobnem stanovanju – torej ta polovička je kabinet.
Mere so 4m x 2,4 m. Na eni strani ožje stranice je okno, nasproti vrata.

Dolžino smo izpolnili s pogradom (205) cm in 90 širina in dvema omarama. (60 globina)
NA naspritno, torej vzporedno steno pride pisalna miza (manjše dimenzije) in kmalu še ena pisalna miza.
Manjka mi omar in manjka mi nekaj za odlagat zvezke, knjige… Soba je majhna. Kaj mi svetujete. Pazit moram, da se odprejo vrata, okno (na srečo dvokrilno). Vrata se odpirajo v smeri trenutno prazne stene.

Vsak nasvet dobrodošel, tudi glede brav, tapete,
Žal nimam občutka za estetiko, oziroma sem rahli perfekcionist, pa mi ni nič dovolj všeč, da ne bi moglo bit še bolje.
Zaenkrat so stene bele, okno bel okvir, tla parket – najbrž bukev, vrata svetel jesen.

Omari in pograd sta v barvi – svetel jesen in svetlo modra (namerno sem tako izbrala). Sobo želim urediti fantovsko, vendar tudi nekoliko bolj moderno kar se tiče barv. (zelena in oranžna odpadeta).

Hvala vam.

Zamenjajte sobe. Vidva v kabinet, otroka v spalnico. Vajina postelja pod okno, širina sobe je 2.4 kar je dovolj, pa še omara pride not.
Otroka bosta potrebovala večjo sobo.

Se strinjam z odgovorom pred mano. Vidva z možem pojdita v kabinet, otroka pa daj v večjo sobo. Pri sosedih so imeli točno tako: starša spala v kabinetu (ki je bil še manjši kot vajin), otroka pa v sobi.

Se en glas za menjavo sob. Nikoli nisem razumela, zakaj (nekateri) starsi rabijo dnevno sobo in se veliko spalnico, za 5 ur na dan, ostali cas pa zeva prazna. Otrosko sobo, ki je hkrati delovni, bivalni in spalni prostor, pa stlacijo v zadnjo luknjo v stanovanju.

V podolgovato sobo lahko postavis spalnico tako, da je postelja 160 ali 180 cm z vzglavjem pod oknom, na obeh dolgih stenah pa ti ostane od vrat proti oknu po 2 metra za omare.Ali pa posteljo poprek. Ce nima visokega vznozja, je pol metra dovolj za hodit mimo.

Lahko pa v tej podolgovati sobi organiziras dnevni protor. Prostora za kavc, tv regal, delovno mizico in se bralni koticek je vec kot dovolj.

Otrokoma pa privosci prostor, v katerem ne bo treba spati pod stropom (kjer je slab in vroc zrak, pa se postiljati je tezko), kjer se pri pisalni mizi ne bosta zaletavala s komolci in kjer bosta lahko uporabljala postelji tudi cez dan v funkciji kavca.

Hvala, vendar je trenutno ta možnost menjave sob predraga. Pograd je že kupljen. Najina soba opremljena pred 8 leti. Pač napačna odločitev.
Sej ne vem kaj naj… Koliko se otroci v osnovni šoli zadržujejo v sobi?
Poleg tega, eden od naju ne bi imel dostopa do postelje v kabinetu.
To pa dosti šteje, če zbolis ali ostaris recimo. Sedaj sva oba 38.

Kdaj bosta ostarela?

Jaz bi dala ob eno steno samo.postelji, nasproti pa omare in mizi, 4m je dovolj za dve mizi in eno 2m omaro, vsakemu meter omare, solske stvari in ostalo pa na police nad mizo.

Izgovori, izgovori. Kako ne bi imel dostopa? Ce das posteljo po dolgem ali poprek, ostane dovolj za hodit mimo.

Pa o starosti in bolezni. Kako pa bos negovala otroka pod plafonom, ce zboli? Kako bo sel spat, ce se poskoduje pri sportu in dobi npr mavec na nogo? Upam, da ne, ampak to so cisto vsakdanji scenariji, o katerih je treba razmisljati prej kot pri 38 o starostnih boleznih.

Pograd prodaj ali preveri, ce ga lahko vrnes ali pa uporabis kot dve loceni postelji. Omare v spalnici verjetno nimas 4 metre v kosu. Ce imas, pa jo pusti otrokoma in nabavi nove pac za v (novo) spalnico namesto za v otrosko sobo. Kot si napisala, omare itak se nameravas dokupiti.

Še to sem pozabila povedati, da tudi najina soba ni dosti večja, točnih mer ne vem, toda imava posteljo 160, pa smo komaj spravili not posteljico za dojenčka. (omare se ni dalo odpirati do konca, ko je bila posteljica not. Imava most nad posteljo, da izkoristiva prostor. Pa veliko omaro (to je nujno potrebno) in to je to.
Tako pač sedaj gradijo stanovanja. Panje, v katerih se zaletavaš. Dnevna soba in kuhinja z jedilno mizo so v istem prostoru, kavč je majhen, prostora ni. Balkon je normalno velik. Kvadratura stanovanja je 74 kvadratov, vendar… všteta je klet in 2 parkirna prostora v garaži. Dejanske bivalne površine je izredno malo.
Bilo je stanovanje za mlade družine. Subvencija občine 20.000. In za to stanovanje smo bili izžrebani. Napisal si jih več, potem pa so žrebali katerega dobiš.
Tako se sedaj dela, družba je postala nečloveška. Stanovanja – predvsem neprofitna in tista za mlade pa – sploh en vem kako dovolijo, da takšno stanovanje pride na tržišče. Nek arhitekt je totalen amater!
Pač tako je, če nimaš bogatih staršev, bogate tašče – alpa take, ki noče dat, pa ko ves denar sam našparaš in se za eno navadno nečloveško luknjo zakreditiraš. Stanovanje je na Obali (oba imava tu službi) in je temu primerno drago. Njegova vrednost znaša 140.000, da ne govorim o plesni, ker je vse skup slabo narejeno.
Torej, tisti kabinet je edini prostor brez plesni – drugod jo saniramo 4x letno. Sobica je topla, gleda na zahod. torej ima svoje prednosti.
Kaj bomo, ko bodo po stanovanju hodili trije 180 cm veliki moški, pa ne vem. Še kavč je premajhen.

Torej, če lahko, bi vas prosila za mnenje kako urediti v tistem prostoru sobo za 2 otroka, ki sta še majhna. Morda bomo nekoč prodali, pa šli v kaj večjega, ne vem. trenutno smo pod okriljem občine in stanovanja še ne smemo prodajati.
Če hočete soditi, morate najprej videti celoto, potem pametovati.
Nimam izgovorov, zakaj bi jih imela. Otrokoma želim najboljše. Je pa problem denar. To pa ja. Pa sva oba z diplomami in temu primernimi službami in oba voziva slabe avtomobile, da se spet kdo ne spotakne. PAč nisva imela niti centa pomoči ob nakupu stanovanja.

Ne sodim. Imam pac svoje mnenje. Ni nujno, da so vsa mnenja lepa in ne mores pricakovati, da ti bodo vedno vsi ploskali.

Torej, ce si se vedno prepricana, da je pograd prava resitev, postavi nasproti njega dve omari. Po mojem ti bo slo not 2x po 75 ali 80 cm, globine 50, da se bodo vrata v sobo se vedno dovolj odpirala. Na tla daj pac ustavljalnik, da ne zbutate omar. Pa visoke naj bojo, da bo zgoraj prostor za nesezonsko garderobo, da te ne prime postavljat kakih skatel na vrh.

Pod oknom postavi po celi dolzini stene pisalno polico in pod njo dva predalnika na kolescih. Globina mora biti vsaj 60 cm in ne nazadnje lahko v funkciji pisalne mize sluzi tudi na mero odrezan kuhinjski pult. V barvi jesena bi bil prav v redu, pa se odporen bo na kake packe od crnila. Postavitev je sicer katastrofalna, cisto mimo vseh smernic za ucinkovito delo in ucenje, ampak druge moznosti v tisti luknji ni oz je vsaj jaz ne vidim. Od te mize pa do postelje oz do garderobnih omar bi ti moralo na obeh straneh ostati okrog 140 cm stene, kamor lahko postavis dva ozka regala (globine 30 do najvec 35 cm) za solske potrebscine, knjige in igrace. Poglej npr Kallax od Ikee oz kako kopijo, ki se dobi tudi pri nas. Kako dodatno polico lahko das tudi nad mizo, od regala do okenske stene. Pa dve dobri svetilki, v vsak kot po eno in lahko se dodatno dve namizni. Nobena svetloba pa naj ne vlece ne v modro ne v rumeno. Izberi tisti ton svetlobe, ki ga prodajajo kot daylight.

Ves preostali denar pa investiraj v stole. Ne kupuj poceni pofla, ker hitro razpade in moras kupovati vedno novega, vmes pa kvari hrbtenico.

Pa mogoce se malo poigraj z ogledali ali z ogledalno folijo na dolgih stenah, npr kot ozadje v odprtih policah, da dobis vtis sirine in malo vec svetlobe.

Jaz bi ti svetovala čimbolj svetle barve, stene naj ostanejo bele, prav tako naj bo pohištvo svetle barve. Nad pisalni mizi lahko namontirate kakšne police, prav pridejo tudi predali pod mizo, ali pa pod posteljo (ne vem če ima vaš pograd to možnost). Lahko kupiš kakšne lepe škatle s pokrovom, tiste iz tekstila, in jih postaviš na omaro, in lahko še tam shraniš kaj, kar se ne uporablja redno, kakšne sezonske stvari. Pohištvo kupujte čimbolj nevtralno (ne otročje), tako glede barv kot tudi oblike, da bo fantoma všeč tudi, ko bosta že najstnika. Sobo lahko bolj otroško in fantovsko narediš z raznimi dodatki kot je posteljnina, kakšen plakat na steni, namizna lučka, preproga. Skratka stvari, ki jih lahko preprosto zamenjaš, ko jih bosta fanta prerastla. Kakšne barve in vzorce bi imela pa preprosto vprašaj fanta kaj jima je všeč. V sobi naj bo čim manj nepotrebnih stvari, sploh kakšnih okraskov, igrač, načičkanih zaves in podobno. Poskrbite tudi, da bo v sobi dovolj svetlobe (kakšni led trakovi recimo?). Slabo osvetljena, natrpana soba s preveč vpadljivimi barvami lahko deluje še manjša kot je.
Dokler sta fanta še majhna itak ni problem, ker verjetno ne preživljata ogromno časa sama v sobi. Domačo nalogo pa se da napisati tudi za jedilno mizo v kuhinji. Večji problem bo, ko bosta najstnika in posta potrebovala malo več zasebnosti. Ampak če se spomnim dijaškega doma v Ljubljani, kjer sem jaz preživela srednjo šolo, je bilo tam še slabše. Sobo smo si delile s tremi puncami, kopalnico pa s petnajstimi. Pa nam danes nič ne fali 🙂

Pa se to. Pravis, da bi sobo opremila fantovsko. Kaj pa je to? Par avto delov in nogometna zoga za dekoracijo, pa vonj po bencinu?

Kaj pa, ce bi stopila iz svoje skatle in dovolila otrokoma, tudi ce sta se mala, da zakljucne detajle izbereta po svojem okusu?

Od visoko izobrazenih ljudi pac v 21. stoletju clovek ne bi pricakoval, da gojijo seksisticne predsodke in zatirajo ustvarjalnost.

Naj ti samo povem, kako je opremljen podoben kabinet pri nas. No, malo ožji je: ima samo 2 metra širine. Otroka imata na tleh jogija, ki sta postavljena vsakič drugače, po njunih željah. Med tednom običajno ob eni steni, ker je pod oknom miza za šolarja in stol, med vikendom pa običajno prosita, da oba jogija postavimo eden zraven drugega, da se lahko valjata po njih in počneta razne traparije :))))))

Omar v tako majhno sobico nismo tlačili (omaro z oblačili imata v dnevni – zaenkrat kar skupno), razen tistih nekaj poličk nad pisalno mizo. Itak imamo tudi mi v planu to, kar so ti že omenjali zgoraj: da bo ta kabinet enkrat najina spalnica, otroka pa dobita večjo sobo. To bo takoj, ko bo starejši pokazal željo po tem, ali pa vsaj takrat, ko bo šel mlajši v šolo. Tudi takrat pa pri opremi ne mislimo čisto nič komplicirati – samo še eno mizo bomo kupili in morda kakšno omaro. Velika omara z drsnimi vrati v spalnici bo ostala zapolnjena z najinimi oblačili, ostalo pa bosta uredila sama, tako kot bosta želela.

Je pa tudi naše stanovanje veliko ok. 74 kvadratov. Kuhinja in dnevna soba skupaj, mali wc in kopalnica, dolg ozek hodnik, kabinet in ne prav velika spalnica. Midva imava tudi posteljo 160, veliko omaro, namesto nočnih omaric samo poličke, otroško posteljico smo lahko imeli samo ob vznožju, tako da se je bilo treba vsakič plaziti čez zakonsko posteljo, če si hotel ven iz spalnice 🙂

Nam je tako stanovanje dovolj veliko, ker smo bili prej v pol manjšem, pa nam tudi tam ni v bistvu nič manjkalo. V večjega smo se preselili zaradi otrok – imata lahko vsaj svojo skupno sobo, kar v prejšnjem stanovanju ni bilo mogoče. Če bi bila res velika potreba v najstništvu po tem, da imata vsak svojo sobo in se ne bi mogli kam preseliti, bova šla midva za tistih 10 let pač spat na kavč.

Smo pa tudi mi prav presneto varčevali za to stanovanje, vzeli kredit itd., brez kakršne koli subvencije in tako trenutno finančno ne stojimo najbolje, zato ne zapravljamo za opremo. Da bi kupovali drage pograde nam niti na misel ne pride, še kavča nimamo zaenkrat pa marsičesa drugega tudi ne, čeprav smo že skoraj eno leto tu.

Glede na to, da omenjaš plesen: jaz bi v tvoji situaciji po eni strani non stop pisala pritožbe občini in zahtevala sanacijo, a ker je to dologoročno težko doseči, če so problemi v samih temeljih, bi iskala drugo stanovanje. Praviš, da ste vezani na občino, do kdaj? Vendar vam mora tudi občina verjetno omogčiti sprejemljive bivalne pogoje – v pogodbi so napisane obveznosti obeh strani. Vsekakor ne bi hotela, da moji otroci odraščajo v plesnivem stanovanju, ker se to lahko pozna na dihalih, astmi, alergijah in še čem. Razumem, da nimate denarja, a potem za božjo voljo ne opremljajte tega stanovanja, kot da boste za večno tukaj, ampak varčujte. Mi smo recimo letos celo leto varčevali za nova okna, potem bo na vrsti prenova kopalnice – a če bi vedela, da ne bo tu na dolgi rok, nikakor ne bi šli v tako investicijo, ampak bi ta denar prihra in vmes iščite kaj cenovno nli za najemnino drugje, z njim prej odplačali kredit … Marsikaj se da. Svetujem vam, če lahko naredite podobno. Pa pozanimajte se, če lahko glede na pogodbo za to stanovanje poiščete podnajemnike in greste vi drugam, to bi bila mogoče tudi opcija. Vmes pa iščite kaj drugega, čeprav manjšega, na slabši lokaciji, celo v najemu, zakaj pa ne. Vse je bolje kot vlaga in plesen, ne glede na kvadraturo!

Tudi nama ni nihče finančno pomagal in kaj zdaj?
Namesto, da bi se smilila sama sebi in jamrala, smo vsi spali na jogijih na tleh kar lep čas, za omare smo imeli eno bivši vitrino, kateri smo sneli steklena vrata, tu so imeli troci na policah svoje stvari, midva sva imela pa svoja oblačila v škatlah!
Ko sva zbrala dovolj denarja, smo kupili najprej spalnico in postelje, pa ne ta poceni, ampak dobro kvaliteto (vso to pohištvo je staro 18 let in še vedno vse funkcionira in lepo zgleda, edino jogije smo menjali). Pri nakupu pohištva mi je bilo vodilo, da se ga da razstavljat in kombinirat, da se da kaj dokupit, da bo uporabno, tudi če čez čas spremenimo razpored pohištva ali sob.
Vso to pohištvo smo nekaj let nazaj tudi preselili, mizar je nekaj preuredil, naredil nekaj novih elementov in imamo zdaj staro novo pohištvo.

Zakaj rineš na vrat na nos v urejanje sobe, če se vam finančno ne izide in vam je vse predrago?

Imao 85m2 in 4 dvometraše ter eno žensko v višini tvojih moških… Čisto normalno hodimo po stanovanju. Tudi kavč je dovolj velik. Smo imeli pa srečo, da so lastniki pred nami najeli arhitekta, če ga ne bi oni, bi ga mi, tako da je stanovanje maksimalno funkcionalno.
No, gužva je le, ko se nas vseh 5 nabaše na vrata :)))

Večina stanovanj na obali ima plesen. Nujno zlo tam živečih ljudi. Če imate eno sobo v kateri je ni, je super.
Mufa pravijo tam plesni in Mufa je pogosta debata ljudi, ki tan živijo.
Jaz imam vikend v Kopru, no garsonjero. Ne oddajam v najem, ker večkrat za vikend prletim in mam vsak drug mesec delavca, da plesen rešuje.
Avtorici – nič ni narobe, če otroka odrasteta v majhni sobi. Sicer pa ja, čez ene 10 let bo treba razmišljat o tem, da dobita na kakršenkoli način vsak svojo sobo.
Jaz bi najel arhitekta. Ker v takih luknjah jw težko nekaj pametnega nardit.
Pa pusti ženske naj se tu zgražajo, verjamem, da otrokoma nudis dobre bivanjske pogoje. To če si pa ene ne predstavljajo življenja v takih pogojih, samo pomeni, da imajo neko bajto bogu za nogu. V Trbovljah bi za 140 kupila 190 kvadratov bivanjske površine. Toda služba ima seveda prednost, ker pač vsi vemo kako težko jo je dobiti.

Imaš vzdevek Ljubljančan, pa pišeš, kot da je 140.000 evrov vredno 2,5 sobno stanovanje na obali ali v Ljubljani drago, v resnici pa so tam cene trenutno še veliko višje. Pa 74 kvadratov ni nobena luknja, ampak spodobno stanovanje za družino. Marsikatera živi tudi v enosobnem ali garsonjeri. Debata pa ne teče o tem, ampak o tem, kako stanovanje, ki ga imajo, glede na stanje in finančna sredstva čim bolje izkoristiti.

Imaš vzdevek Ljubljančan, pa pišeš, kot da je 140.000 evrov vredno 2,5 sobno stanovanje na obali ali v Ljubljani drago, v resnici pa so tam cene trenutno še veliko višje. Pa 74 kvadratov ni nobena luknja, ampak spodobno stanovanje za družino. Marsikatera živi tudi v enosobnem ali garsonjeri. Debata pa ne teče o tem, ampak o tem, kako stanovanje, ki ga imajo, glede na stanje in finančna sredstva čim bolje izkoristiti.
[/quote]
a si prebrala kaj je vključeno v 74 kvadratov?

a si prebrala kaj je vključeno v 74 kvadratov?
[/quote]

Mislim, da smo vsi prebrali, o čem govori avtorica, in da se samo tebi in njej to zdi luknja. Balkon, klet in 2 parkirni mesti so vključeni v kvadraturo, kljub temu pa gre za 2,5-sobno stanovanje, ki ima 10 kvadratov kabineta, verjetno še malo večjo spalnico, recimo okrog 16 kvadratov, kopalnico na vsaj 4 kvadratih, ene 3 kvadrata hodnika in večji skupni prostor, v katerem sta kuhinja in dnevna soba, ki meri recimo ok. 25 kvadratov. To je skoraj 60 kvadratov, verjamem pa, da je še kakšen več, s tem, da ima še kabinet, kar je zelo funkcionalno. Potem si pa poglej koliko taka 2,5 sobna stanovanja stanejo na Primorskem ali v Ljubljani.

… Pa zakaj jo potem zmerjate, da otroke tlači v luknjo, sama pa spila komoditeto???
Mislim, da je zato opisala podrobneje kakšno je stanovanje. Stopile ste ji na žulj, ko ste omenile, da otrokom ne privošči večje sobe.
Čist logično.
Cena je pa čisto povprečna za 2,5 sobno, predvsem glede na to,da je kvadratura v ku r cu. Dobro, da niso še dvorišča prišteli poleg.

Ha, ha, ha, dvorišča nimamo, zato nam ga niso mogli vštet v kvadraturo. 🙂
Hvala za nasvete. En kup zmerjanja, kaj naj naredim s to sobo pa se sedaj ni dodelano.

Predvsem ne kompliciraj in ne kupuj dragega pohistva. Mi imamo vecino stvari iz ikee in bolhe in skoz kaj preurejamo, menjamo rotiramo za male pare. Ikea ima zdaj novo linijo modularnega pohistva PLATSA ki se da kombinirat in 100 nacinov in je poceni. Personaliziras lahko z nalepkami, pobarvas…

Pri majhnih sobah se drži načela, da je manj več. Torej če imate pograd in omare že uštimane, na nasprotni strani kot praviš sta/bosta dve mizi… potem je to to. Jaz bi pustila čimbolj nevtralne barve zidu, najbolje bela, ker ta še najbolj posvetli in optično zveča majhno sobo. V “fantovski” stil bi sobo dekorirala s posteljnino fantovskih barv (svetlo modra, svetlo zelena), na zidove ne bi dajala nič dekoracij, raje kako polico ali dve nad mizo, da bosta imela kam odlagati kake drobnarije – pri tem ju nauči, da je recimo teh drobnarij lahko na posamezni polici zgolj recimo 5. Kar je več, se vrže proč, naj se naučita, kaj je vredno shraniti, kaj ne, ker sicer bodo te poličke kmalu polne do stropa. Okno pusti belo, ne limat stvari nanj (niti nalepk ne), ker karkoli boš gor dala, bo manj svetlobe in bolj utesnjeno. Na tleh bi jaz, če je sicer stanovanje toplo, pustila tla kot so, morda, če je plac in imata fanta to rada, pa tisto preprogo s cesto, da se bosta igrala z avtočki. Pa obvezno škatlo ali dve za sprotno spravljanje igrač – take škatle, da omogočajo razvrščanje in ob enem nalaganje druga na drugo. IN spet, ne preveč vsega, ker bosta le še hodila po vsem. Na omaro, če višina dopušča, pa se da fino shranit še kake dodatne reči – spet pridejo prav pripročne škatle (jim imaš povsod – Rutar, Obi, Bauhaus, itd).

Drugače pa tudi jaz priporočam, da še enkat razmislite o zamenjavi sob, ker argumenti, ki si jih navedla, ne prepričajo. Vidva sta še mlada in ni verjetno, da se vama bo v kratkem zgodilo kaj groznega, fanta bosta vedno večja in bosta rabila vedno več placa, ker se sicer tudi srečevati ne bosta mogla notri), zakaj torej urejati za 5 let, če lahko vsaj za 15 let. Da vidva ne bi imela dostopa do postelje v kabinetu – zakaj bi moral vsak dostopati do svoje strani postelje iz svoej strani? Pač splezaš čez partnerjevo, to res ni kak hud problem. Vaijno omaro izpred let pa lahko uporabita tudi fanta, za vaju pa si kupita nekaj novega.

Oprosti, napisala sem cisto natancno, vkljucno z merami. Samo risba manjka.
Sama sicer se vedno ne razumem, kaj pomeni “fantovska” ureditev sobe, so ti pa druge napisale nekaj smernic glede barv. Ce si pricakovala nasvete arhitektov / dekoraterjev, si falila forum. Za tukajsnje razmere je tema itak super “cista”.

Zdaj pa se nehaj smilit sama sebi. Imas stanovanje, naredi iz njega dom, kjer se boste vi (vsi) dobro pocutili.

Ne isci trajnih resitev, ker je v casu odrascanja otrok itak treba vsakih par let spreminjati in prilagajati opremo (prvosolcek ne more dobro in zdravo sedeti za isto mizo kot srednjesolec, pa se marsikaj drugega se spremeni).
Sedi za racunalnik in si izrisi razlicne postavitve. Zastonjski sketchup ali vgrajeni “slikar” sta dovolj dobra. Ali pa po starem, en karirast list in en kos barvnega papirja, iz katerega izrezes opremo, ki jo zelis spravit v sobo. Prestavljas tako dolgo, dokler ne bos zadovoljna. Ce nima dobre prostorske predstave, preizkusi postavitev s kartonskimi skatlami. Potem pojdi po pohistvo in nazadnje po barvo za stene.

Hvala, sem se odločila za nakup omare ob mizama, postavitev je zaradi okna in vrat možna le takšna kot je sedaj.
Barve mi ne grejo, estetika. Gledam sobe, ki so čudovite, pa pobarvane v sivo. Pa take, ki so pobarvane v bež, pa take s tapetami… Vse slike so ekstra lepe. Potem pa pogledam slike sob, ki so opremljene ( pobarvane) malo bolj realno, od realnih ljudi na fbju recimo, pa so mi vse sobe kr neki. Oranžne stene, zelene mize, rdeči stoli, cesnjeve postelje in bele omare. Nič ne gre estetsko skupaj. Meni je lepo, če so barve spretno izbrane. Tega pa ne zmam. Rumena je lepa barva in sobo pozivi in nemalo ljudi mi je predlagalo tako barvo, vendar ne… Deluje tako brezvezno ceneno.

New Report

Close