Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Otroška sobica

Otroška sobica

Razmišljam o nakupu sobice za našega 3 letnika (zdaj ima pohištvo v stilu kr’ neki in sploh ne mara biti v svoji sobi, upam, da bo kasneje kaj bolje:))).

Ker je njegova sobica res majhna, sploh ne vem, kje naj se lotim iskanja primernega pohištva. Vsekakor postelja mora biti narejena v stilu pograda, tako, da bodo spodaj predali in omare. Rada pa bi tudi, da bi bil pod posteljo še en kotiček z “zaveso”, da ima otrok tam spodaj še prostor za igranje. Upam, da veste, kaj imam v mislih – enkrat sem nekje na netu našla tako posteljo, pa sem pozabila, kje. :((

Všeč so mi npr. sobe Gautier (), nekaj v tem stilu v glavnem.

Zaradi prostorske stiske bi pri nas v bistvu prišla v poštev samo postelja, morda še kakšna ne preveč velika visoka omara … in to je vse.

Kako rešujete stisko s prostorom v otroški sobici ostali? Imamo še to smolo, da je soba ozka in dolga, na eni ozki stranici so vrata, na drugi pa okno. :((
Mislite, da bi v Ikei našla kaj pametnega? Njihova spletna stran je namreč bolj tako-tako. Kaj pa Lutz v Avstriji, je katera že kupovala pohištvo gor?
Žal me od slovenskih proizvajalcev nobeden ni preveč prepričal … oz. bi me, če bi imela več prostora. 🙂

Torej, če ima katera kakšen pameten nasvet glede take postelje in izkoristka prostora, se priporočam. 🙂

Mi imamo tudi majhne prostore, vse smo dali delat po meri pri mizarju.
Samo če je dober je kar zaseden, naredi ti pa tako kot želiš, pride pogledat sobo in še kaj svetuje.

Poglej pri tem mizarju. Ko sem iskala ideje za našo sobico za dva navihanca, sem naletela tudi na njihovo spletno stran in mislim, da ima dobre ideje, vse se pa tako ali tako naredi po naročilu:

Pri nas bo mož sam delal, ideje sva nabirala povsod. Všeč so mi, to kar iščeš ti (z igralnim kotičkom spodaj), vendar pri dveh to odpade, če je premalo prostora. Bomo imeli pograd. Tudi barve veliko naredijo.

Malo se sprehodi po internetu, določeni proizvajaci imajo možnost kompletiranja otroške sobe po želji.

jaz pa bi imela tako sobico!

Ja, saj sem tudi jaz že razmišljala o tem, da bi dali delat mizarju. Ampak priznam, da sem malo skeptična okrog teh stvari, ker je težko dobit res dobrega tišlerja. Če pa dobiš kakšnega tako-tako, pa nikoli ne veš, kaj boš dobil. :((

mi smo sobico naročili pri znanem tišlarju, z dolgimi roki dobave, ker sem mislila, da ta pa bo naredil, kot je treba.. pa smo imeli en kup težav. Še dobro, da sem se odločila za izdelavo po fazah, ker smo morali še nekaj del zaključiti, da bi lahko izračunali mere preostanka sobe. Pa preostanka tam nismo več naročili.

Resno ti svetujem, da se odpelješ do Ikee. Tam boš skoraj zagotovo brez težav napolnila vašo malo sobico. Mi smo dve, fajn je ker tam dobiš tudi čuda in pol tistih malih dodatkov, ki sobici vdahnejo dušo. Mulčki pohištvo dokaj hitro prerastejo in vsaj meni se draga izdelava po meri za teh nekaj let ne zdi smiselna. (Pre)hitro bo zlezel v najstniška leta in potreboval novo opremo. Sicer pa, tudi na slikah Gaultier sobic, ki si jih posredovala je kar nekaj dodatkov iz Ikee:)) celo ena linija pohištva za najstnike je povsem podobna tisti v naši najstniški sobi (v Ikei se imenuje Besta).

aha, še to…ko sem sama spraševala tule, kakšno sanjsko sobico nej naredimo za mulčka, je ena napisala, da otroci tako niso radi v svojih sobah, ampak v dnevni, kuhinji… Takrat se mi je to zdelo smešno, danes pa…malemu smo zares uspeli narediti pravi sanjski pravljični svet, ob katerem vsak obiskovalec navdušeno vzdihuje. Ampak on (tudi, ko ima družbo) še vedno za svoj igralni poligon najraje uporablja našo veliko kuhinjo. Pri nas je res kuhinja srce doma, tam je mami…in sobica je večinoma le za spalnico in kdaj pa kdaj za pol urice igre.

Ravno berem, hvala za spodbudo. :))
Očitno bom res morala v Gradec v to čudo vseh čudes – Ikeo. Si me prav razveselila z ugotovitvijo, da se tudi tam najdejo taki dodatki, kot na slikah.

Ja, tudi moj sin je v bistvu najraje v dnevni sobi in kuhinji, ampak se mi zdi, da potrebuje en kotiček, ki bo res samo njegov svet.

Če mi pošlješ mejl ti pošljem slikice naše otrošk sobice iz Ikee.

Fluri, a si res toliko prijazna? Hvala, se priporočam …
Mail imaš v mojem imenu.

za malo in ozko sobo je idelana resitev, skupek, da je spodaj delovni-igralni kotiček, zgoraj nad vsem tem pa postelja. Vse ima in se vedno je dovolj placa za dihanje!

še tole, piko na i daje sobi, barva sten, dekoracija, in potem ni važno kakšni je pohištvo, poglej linke, ki si jih dajala, da zelite take sobice, oglej si te sobe, vidiš, da so stene barvaste, dekoracije in da je samo pohistvo cisto navadno. Torej čopiče v roke, mal idej za dekoracije, mogoče narisat kaj lepega, otroški potivi, mogoče uporabiš šablone, mal zaves, in tak sklop pohistva, ki sem ti ga prej omenila in za malo denarja, bo soba enkratna! V Rutarju sem videla take slope pohistva, poceni, ker opuščajo programe in v Lesnini na Brdu tudi. Jaz bi imela ta sklop v natur lesu, zraven vse paše, le barve sten menjaš in dekorativo. In tak sklop otrok nikoli ne preraste, saj se razume, da boste velikost postelje in spodaj mize…delali za normalno dimenzijo, 190×80…

New Report

Close