otroške obleke
Rada bi mnenja….
Npr.vi kupujete vse obleke nove(imate mlajšega otroka-3 leta)…in vas prijateljica prosi,da prišparajte za njenega,ki je leto mlajši.In npr.,da ste vi z otroci zaključili.Ali bi ji dali zastonjali bi hoteli vsaj simbolično plačilo.Konec koncev morate vi za svojega vse kupiti sami.
hvala lepa za mnenja
Odvisno. Kaj pa bi ti potem s temi rabljenimi oblačili? Bi jih prodala na bolhi? Koliko pa misliš, da bi dobila za rabljeno budo in čevlje?
Jaz sem z veseljem podarila naprej, ker mi itak doma nima kaj, da bi pa prodajala rabljene stvari, mi pa ni bilo. Tistim pa, ki so mi kaj podarili, sem pa potem otrokom kaj kupila.
Jaz podarim naprej. Cene oblačil in obutve (kupim novo) pa so nekje tega cenovnega razreda, kot si napisala. Kar je zanič in svojim otrokom več ne bi oblekla, vržem v smeti in ne dajem naprej. Nekaj malega oblačil tudi dobim (in otroci ponosijo), večino, oz. skoraj vse pa moram kupit. Tako to gre pri nas.
Podarim. Imam dva fanta, posledično kar veliko stvari, ker nekaj lahko mlajši nosi za drugim nekaj mu kupim novega, nekaj dobim podarjenega. Zdaj več ne, ker je starejši(13) res velik, mlajši 11 let pa tudi skoraj nič ne zaostaja, ker je mali malo okroglejši. Prodala sem samo kolo, rolerje in letos bom smuči. Boš videla kako je drago, ko so starejši. Meni se 35 za bundo ne zdi veliko, pa saj jo je otrok nosil verjetno dve sezoni. Če bi pa rada nekaj zaslužila pa najboljše, da oblačila prodaš,
Se strinjam s tem.
Jaz nekaj dobim, nekaj kupim novega, nekaj rabljenega.
Kar dobim, podarim naprej.
Kar kupim rabljeno, ponavadi znucamo do konca.
Kar kupim prodam, če je lepo ohranjeno. Se mi da s tem ukvarjat. Kupim pa lepše stvari, ki jih potem lahko prodam za 40 – 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nakupne cene, kar se mi definitivno zdi vredno.
Najbolje, da jih daš poleg kontejnerja, jih bo kdo odnesel.
Mislim svašta! Imaš nekaj, kar ti ne nuca ničemur, pa še prostor ti jemlje in ti prodala ne bi, podarila ne bi, bi nekaj simboličnega… Pa dajte se nehat no delat fine! Lepo reci, da prodaš, oceni vsak kos in to je to! Prdnt in stisnt hkrati ne moreš!
Mene je pa zelo prizadelo zadnjič, ko sem omenila da bom šla za srednjo hčero pogledat še kakšne škornje, ker jih bo rabila z to zimo, ko mi je zelo dobra prijateljica rekla da bo ona pogledala doama, če ima kaj in mi lahko proda.
Ma jebi se res, meni če se tam nekje valjajo stvari podarim naprej takoj.Pa kolikokrat sem ji kar dala v vrečki stvari, sicer niso bile nove so bile pa še vse ok.