Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek otroške obleke

otroške obleke

Rada bi mnenja….
Npr.vi kupujete vse obleke nove(imate mlajšega otroka-3 leta)…in vas prijateljica prosi,da prišparajte za njenega,ki je leto mlajši.In npr.,da ste vi z otroci zaključili.Ali bi ji dali zastonjali bi hoteli vsaj simbolično plačilo.Konec koncev morate vi za svojega vse kupiti sami.

hvala lepa za mnenja

prodaj ji tudiče za simbolično,ne dajaj zastonj ti si vse kupila!

Jaz bi pa podarila, saj ne rabiš več in če ji boš dala, bo vsaj en imel nekaj od tega. Če ji ne bi dala, rano tako ne bi imela tega denarja. Saj ni tujka, saj je prijateljica! Morda sklepam po sebi, vse otroške stvari sem podarila, z veseljem.

Pa ste dobili tudi vi podarjeno ali ste sami kupili?
Kaj pa ,če so oblekice kar drage?Bunda-35 uer,čevlji-ciciban,….?

Prav vse sem podarila, nekaj prijateljicam, nekaj tudi samo znankam. Se mi zdi, da je kar prav, da otroske stvari krozijo in pridejo prav veckrat.
Dopuscam pa moznost, da bi razmisljala drugace, ce bi bila res na tesnem z denarjem.

če nočeš dat zastonj, ji daj tiste cenejše stvari oz. se zlaži, da si že neki sorodnici obljubila dati. potem jih pa prodaj na bolhi itd.

Odvisno. Kaj pa bi ti potem s temi rabljenimi oblačili? Bi jih prodala na bolhi? Koliko pa misliš, da bi dobila za rabljeno budo in čevlje?

Jaz sem z veseljem podarila naprej, ker mi itak doma nima kaj, da bi pa prodajala rabljene stvari, mi pa ni bilo. Tistim pa, ki so mi kaj podarili, sem pa potem otrokom kaj kupila.

Pa ne bit tako prekleto malenkostne.

Veliko so mi podarili, veliko sem kupila in vse podarim dalje ali vrnem, če je taka želja.

Od prijateljev in znancev pa tudi neznancev pa nikoli ne bi zahtevala plačila. Saj ne potrebujem več.

V življenju moramo znati najprej dajati.

Če bi me prosila res dobra prijateljica, bi ji vse podarila.
In ker bi šlo za res dobro prijateljico, bi se mi ona gotovo z nečim oddolžila.

Če bi me prosili ostali, bi jim rekla, da jim prodam za neko simbolično ceno.

Ker prodajala po oglasih ne bi, torej – kaj naj z oblačili?

Jaz podarim naprej. Cene oblačil in obutve (kupim novo) pa so nekje tega cenovnega razreda, kot si napisala. Kar je zanič in svojim otrokom več ne bi oblekla, vržem v smeti in ne dajem naprej. Nekaj malega oblačil tudi dobim (in otroci ponosijo), večino, oz. skoraj vse pa moram kupit. Tako to gre pri nas.

Podarim. Imam dva fanta, posledično kar veliko stvari, ker nekaj lahko mlajši nosi za drugim nekaj mu kupim novega, nekaj dobim podarjenega. Zdaj več ne, ker je starejši(13) res velik, mlajši 11 let pa tudi skoraj nič ne zaostaja, ker je mali malo okroglejši. Prodala sem samo kolo, rolerje in letos bom smuči. Boš videla kako je drago, ko so starejši. Meni se 35 za bundo ne zdi veliko, pa saj jo je otrok nosil verjetno dve sezoni. Če bi pa rada nekaj zaslužila pa najboljše, da oblačila prodaš,

jaz podarim naprej. pa sem tudi morala vse kupit, mi ni hotel nihče ničesar posodit ali podarit. pa šment, si mislim, bom pa jaz nekomu malo pomagala s tem, da podarim. jaz bi bila takrat tudi zelo vesela, če bi kaj dobila. pa pač nisem, kaj hočem.

Ampak si hecna, a zdaj naj pa laže, da bo izpadla fina… Svašta, kakšna morala!!!

Se strinjam s tem.
Jaz nekaj dobim, nekaj kupim novega, nekaj rabljenega.
Kar dobim, podarim naprej.
Kar kupim rabljeno, ponavadi znucamo do konca.
Kar kupim prodam, če je lepo ohranjeno. Se mi da s tem ukvarjat. Kupim pa lepše stvari, ki jih potem lahko prodam za 40 – 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nakupne cene, kar se mi definitivno zdi vredno.

Najbolje, da jih daš poleg kontejnerja, jih bo kdo odnesel.

Mislim svašta! Imaš nekaj, kar ti ne nuca ničemur, pa še prostor ti jemlje in ti prodala ne bi, podarila ne bi, bi nekaj simboličnega… Pa dajte se nehat no delat fine! Lepo reci, da prodaš, oceni vsak kos in to je to! Prdnt in stisnt hkrati ne moreš!

Btw. prodajamo še marsikaj, npr. stare avte. Pa se nihče ne pritožuje, da bi morali podarjati:)

na bolho daj lepe stvari, akr ne prodaš, pa potem podariš. nekaj malega boš že dobila…

Ja vedno vse kupujem, ne poznam nikogar s starejši otrokom, ki bi mi lahko kaj podaril. Premajhno vse podarim, ali prijateljem ali znancem in celo neznanim. Podarim vse, tudi znske čevlje (vse Geox ali Ecco). Podarila sem oba vozička, prenosni posteljici, avtosedež….

Mi na kraj pameti ne pade da bi prodajala. Ne prijateljici ne komu drugemu.

Mene je pa zelo prizadelo zadnjič, ko sem omenila da bom šla za srednjo hčero pogledat še kakšne škornje, ker jih bo rabila z to zimo, ko mi je zelo dobra prijateljica rekla da bo ona pogledala doama, če ima kaj in mi lahko proda.
Ma jebi se res, meni če se tam nekje valjajo stvari podarim naprej takoj.Pa kolikokrat sem ji kar dala v vrečki stvari, sicer niso bile nove so bile pa še vse ok.

New Report

Close