otroške številke
Spodaj je ena od forumašic odprla temo glede otroških čevljev in kako se mora njena deklica obuvati na odraslem oddelku.
Tudi sama opažam podobno pri oblačilih, ne samo obutvi. Dvanajstletna hči, ki nikakor ni debela, ampak ima čisto povprečno postavo, zelo težko dobi tako hlače kot kakšno še sprejemljivo majico na otroškem oz. mladinskem oddelku. Vse je tako ozko, oprijeto, dejansko narejeno za “liliput” (kot se je spodaj ena izrazila) postave. Ne vem, kdaj bo nekaterim potegnilo, da vsi otroci pač niso enaki in bi morali imeti malce več izbire tudi za otroke z močnejšimi postavami (pa to niso nujno ekstra debeli otroci, da se razumemo).
Tako smo marsikdaj prisiljene nakupovati v ženskem oddelku in ker so zdaj popularne razne daljše tunike ipd, smo gledale to, ampak glej ga zlomka, večina teh oblačil ima tako zelo široke izreze okoli vratu, da za 12 letnico to nikakor ni sprejemljivo, razen če si spodaj obleče še neko majico s kratkimi rokavi, ampak to ni potem več isto. Katastrofa. Le v H&M v Supernovi v LJ smo dobile 1 pulover, ki ji je bil recimo kot ulit.
V NewYorkerju tudi same razpotegnjene majice, kot bi jih kdo že dvakrat prežvečil…..
Mogoče smo imela pa samo slab dan, se tolažim.
Pri mlajši pač ni teh problemov, ker ima drugačno postavo, ampak kljub temu opažam, da 9 letnici nikakor niso prav oblačila za 9-10 let, ampak moramo kupiti 12-13, pa je čisto povprečne rasti-bolj suha kot močna.
Ne bom ti odgovorila, lahko pa te potolažim, da nimam normalne punce. Mamo normalnega fanta (star 10, velikost za 12) ki je za moj okus taprav, v pasu malu suh, sicer ne suh, ne okrogel…a ko tiste elastike v pasu max. nategnemo, se hlače ševedno preširoke in mu stalno visijo na pol riti. Bom poiskusila z kakšno nakupovalno akcijo med počitnicami, a bom najbrž že prepozna. Pri fantih se mi zdi, da so vse hlače narejene za bolj okrogle fante. Če ima katero idejo kam naj grem kupit – v KR . bom zelooooo vesela.
mi imamo hvala bogu za enkrta problmeme le še z čevlji, z oblačili pa kontra stvar. je velika za svoja elta, ma presuha ako da konfekcija 146 je o.k. po višini, pardon dolžini, ma pas in v bokih, riti, pa je vsak katastrofa, v pasu/bokih je pa 116 še sprejemljivo, še najbolje bi bilo 104.
ne vem kaj naj ti svetujem, ma vsi bi s emorlai malo zbunit, ma kam s esploh lahko. mislim naši prodajalci in proizvajalci dobesedno živijo na račun naših otrok. saj se če grmeo na čevlje zavaedajo, da si ženksa ne kupi vsako sezono novih, vsaj večina ne, za otroka pa ti ne preostane kaj dosti.
sicer pa mojo temo ste malo slabo brale, ja me je zadelo to da bo treba kmalu na ženski oddelek otroka obuvat, ampak sem hotela povedat da otrok nima tako velike noge, da mi je hotela prodajalka prodat prevelik čevelj in niti ni hotela slšat da bi moj otrok poskusil št.35, čeprav je njena št. po njihovem merilu 35. sicer pa nosi odvisno od modela od 34-36. mislim če je mojemu otroku čist o.k. pancar 36, pa drsalke in rolerji, kamor dejansko obuješ tremo nogavice, pol mi ni jasno zakaj bi rabila škorenj ki je tudi malo podložen, ki mimogrede ni snežka, ampak malo višji gležnar za prehodni čas, eno št. večji. enostavno je hotela mene nardit naivno in mi prdoat čevelj za enkra večjo ceno.
in ja se nam je že zgodilo da smo ravno v Cicibanu pred leti kupili po navodilih pordajalke, prevelik čevelj. in je otrok tako nekako najprej dvakrat stopil po čevlju šele potem naprej (no tako malo v šali). eh brez veze, se mi ni dalo kregat z prodajalko, sem šla ven, slabe volje, in pol stresla malo jeze še tu na forumu.
Sam čevlje vsaj dobiš dost velke, čeprav ne ravno modele primerne letom. Me prav skrbi, kje bom dobila primerne čevlje za 10 – letnika v velikosti 41 ali 42?. Še sreča, da je čez leto zadovoljen s supergami in poleti tevicami. Da ne omenim, da ima nogo izredno dolgo in ozko, pa malo višji nart….
Sicer pa je dost trgovinm, ki že imajo bolj otroško – mladinske modele do 39 (ciciban – next, jello in najbrž še kdo).
Jaz superge št.41 dobim v Deichmanu, zdaj na zimo bom pa rabila pancerje, otroških takih številk ni več, pa še bolj močne meče ima. Verjetno bom vzela ženske pancerje, ker so nižji.
Drugače je pa moj malo močnejši v pasu, tako da imam pa probleme, da hlače zapne. Ma, v naši bajti je edino mož po Jusu, njemu je vse takoj prav po dolžini in širini, samo je res suhec.