otroški dodatek po novem
To se mi zdi zelo krivično. Otroški dodatek se je izplačeval na podlagi dohodkov staršev. Nekateri odgovorni so gledali na otrokovo prihodnost in mu odprli varčevalni račun in vsak mesec nalagali nanj. Zato bo zdaj njihov otroški dodatek nižji. Drugi, z istimi dohodki so ta denar zafučkali in zato bo njihov otroški dodatek višji.
Oboji razpolagajo in so razpolagali z enako vsoto denarja, a država spet spodbuja razsipnost, neodgovornost. Če si uspel kaj privarčevati za hude čase, za kazen dobiš zdaj manj.
Tudi tisti, ki imajo več otrok in so zato morali kupiti večji avto, bodo za kazen imeli manj otroškega dodatka, ker je njihov avto kao predrag.
A če se stiskaš na manj kvadratih, kot je po novem ‘dovoljeno’, dobiš kaj za to?
Saj vem da bodo spet strupene pripombe o izkoriščanju države itd., itd., a v državi z najvišjimi davki, ki jih plačujemo vsi, bi človek pričakoval skrb za dostojen status vseh in spodbujanje varčevanja.
Glej, otroški dodatki so po novem socialni transfer, ki ga dobivaš zato, da preživiš. In če imaš denar oziroma premoženje, od katerega lahko živiš, potem ne rabiš dodatkov.
Sedaj se to razlaga tako, če imaš na računu 1000 EUR, ne rabiš otroškega dodatka za preživetje otroka, dokler teh 1000 EUR ne porabiš.
Nam se nisi dohodki nič povečali, ampak upošteva se po novem tudi vrednost d.o.o.-ja, ki ga imava z možem, četudi ne prinaša drugega kot plače za naše preživetje, zato se lahko obrišem pod nosom za otr. dodatek.
Zdej vas mam pa res poln kufer – kdaj boste vi razumeli da so to socialni tranferji in socialni transfer dobi tisti, ki ni zmožen varčevati. jaz res ne vem kaj vam ni jasno. Eni ste lepo prejemali dodatek in ga dajali otroku na varčevalni račun – a ga potem potrebuješ? NE, če mene vprašaš. Res vas ne razumem kdaj boste dojeli, da so minili časi, ko bi vam država kar nekaj dala… Socialni transferji so namenjeni ljudem, ki brez tega težko živijo oziroma životarijo.
Zakaj meniš, da nekomu pripada otroški dodatek, če ima otrok na varčevalnem računu 10.000€. Od kje tebi ta pravica.
Pozabljaš, da otroške dodatke dobi tudi družina, ki ima 1.400 eur mesečnih dohodkov po glavi. Res da samo okrog 20 eur za otroka, ampak dobi. Torej ne moremo otroške dodatke poimenovati socialni transferji, čeprav o njih odloča Center za socialno delo. V kakšno socialno pomoč pa naj bo družini s takimi dohodki tistih 20 eur mesečno?
Moj otrok (osnovnošolec) ima na varčevalnem računu znesek od očetove dediščine. Ki z njim itak ne morem sama razpolagat (niti ne želim, ker je to otrokov denar). A otroškega dodatka pa zdaj zaradi tega ne bo? Ker je na nekem računu denar, ki ga ne smem porabit. Ali pa bodo CSD-ji zdaj dovoljevali, da se vsi taki prihranki otrok pokurijo, samo da ne bo treba izplačat otroškega dodatka?
Tole je res zelo mimo.
Konec koncev tudi kakšne tete pa strici in dedki in babice lahko dajo otroku kak evro in ga ta ne zapravi ampak da na račun.
Se strinjam, da je pri izplačevanju kakršnihkoli transferov potreben določen red in da morajo bit postavljeni kriteriji. Ampak da postanemo na koncu bolj papeški od papeža in otrok še par svojih evrčkov za čigumije ne more imet na računu, da ne bi to staršev udarilo pri otroškem dodatku …
Zdejle grem dvignit tistih 1000 eur, ki smo jih za ottroka prišparali (pa ne od otroških dodatkov in plače, ampak od rojstnodnevnih daritev starih staršev) v zadnjih 8 letih. Zdejle grem dvignit in grem na razprodajo kupit zase: škornje, bundo, hlače, smučke, kozmetiko en kup lepih stvari, ki jih ponavadi le od daleč gledam, ker otroku sem itak še vse kupila na račun mojega šparanja.
Zdejle grem dvignit tistih 1000 eur, ki smo jih za ottroka prišparali (pa ne od otroških dodatkov in plače, ampak od rojstnodnevnih daritev starih staršev) v zadnjih 8 letih. Zdejle grem dvignit in grem na razprodajo kupit zase: škornje, bundo, hlače, smučke, kozmetiko en kup lepih stvari, ki jih ponavadi le od daleč gledam, ker otroku sem itak še vse kupila na račun mojega šparanja.[/quote]
pozabila dodat, da s precej nizko plačo ne bom mogla otroku nikoli omogočit šolanja in izpita za avto…za to smo šparali, vsaj nekaj bi bilo.
In pozabila dodat, da nekateri delajo med počitnicami že od 15 leta dalje in to nalagajo na račun, da bodo nekaj imeli, zdejle pa to. Drek na drek na drek.
Npr. jaz in ti imava iste dohodke in imava približno iste stroške. Ne ti ne jaz ne potrebujeva otroškega dodatka, a po izračunu dohodkov nama obema pripada. Ti se odločiš denar sproti zapravit, jaz se odločim, da ga nalagam na otrokov račun. Ker ga nalagam, mi država ukine oz. zmanjša otroški dodatek.
Tisti, ki ni zmožen varčevati! A si prebrala, da sem napisala zgoraj primera družine z enakimi dohodki: ena vse zapravi, pa ne zato, ker ne bi mogla dati nekaj na stran, druga da na otrokov varčevalni račun, da bo imel čez nekaj let za šolanje – eni so pač gledali za naprej, ker so vedeli, da se obetajo težki časi.
Pa dajte si enkrat že dopovedati, da državi MI DAJEMO nadpovprečne davke in da lahko kdaj dobimo kako malenkost tudi nazaj!
Ja, štejejo se le obresti od vsega premoženja. Piše v članku, da naj bi bila 3,41{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, ma ko sem jaz enkrat iskala sem prišla do podatlka, da je 2,66 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Se pravi, da če imaš 10.000 eur prihrankov, je to letno obresti 34,1 EUR, na mesec 2,84 EUR, če so npr. tri osebe pa 0,95 EUR na osebo. Torej vse skupaj ni nič. Razponi med razredi za otroški so pa ful veliki, tko da bi moral imeti veliko veliko prihrankov, da bi se poznalo. No ja, razen če si ravno na meji razreda.
Zdejle grem dvignit tistih 1000 eur, ki smo jih za ottroka prišparali (pa ne od otroških dodatkov in plače, ampak od rojstnodnevnih daritev starih staršev) v zadnjih 8 letih. Zdejle grem dvignit in grem na razprodajo kupit zase: škornje, bundo, hlače, smučke, kozmetiko en kup lepih stvari, ki jih ponavadi le od daleč gledam, ker otroku sem itak še vse kupila na račun mojega šparanja.[/quote]
pozabila dodat, da s precej nizko plačo ne bom mogla otroku nikoli omogočit šolanja in izpita za avto…za to smo šparali, vsaj nekaj bi bilo.
In pozabila dodat, da nekateri delajo med počitnicami že od 15 leta dalje in to nalagajo na račun, da bodo nekaj imeli, zdejle pa to. Drek na drek na drek.[/quote]
Saj pravim! Tistim otrokom, ki so med počitnicami gledali v zrak, bo država dala denar, tistim pa, ki so delali in predstavljajo koristen potencial za državo, bo pa država vzela otroški dodatek. Tako da vse bolj se splača nič delati, nič imeti in računati na državo. Vse bolj žalostno postaja tole zaradi nekaterih, ki ne vidijo dlje od svojega praga, ko pišejo zakone.
No, kar se varčevanja tiče – sem poklicala na CSS Šiška, kjer mi je prijazna gospa razložila, da se prihranki pri otroškem dodatki ne štejejo (zgolj obresti, kot so se že do sedaj), ampak se ta znesek upošteva samo, če zaprosiš za socialno pomoč – takrat pa gredo gledat tudi morebitne prihranke na hranilnih knjižicah ali tekočih računih.
Ne vem od kod vam vsi ti podatki, da se vse premoženje upošteva kar pri vseh socialnih transferjih.
lp
Pozabljaš, da otroške dodatke dobi tudi družina, ki ima 1.400 eur mesečnih dohodkov po glavi. Res da samo okrog 20 eur za otroka, ampak dobi. Torej ne moremo otroške dodatke poimenovati socialni transferji, čeprav o njih odloča Center za socialno delo. V kakšno socialno pomoč pa naj bo družini s takimi dohodki tistih 20 eur mesečno?[/quote]
Sram vas bodi vse v tej državi, da zaprosite pri dohodkih 1400€ na glavo še za otroške dodatke samo iz tega naslova ker vam pripada. Zato pa je ta država v pizdi kot je. Nikol še nisem zaprosila za otroški dodatek in tud ne bom razen če me bo življenje pripeljalo tako daleč da bom ta denar potrebovala. Ne vem kaj vam ni jasno. Vi pa hočete nekaj od države kar sploh nujno ne potrebujete in dajete na varčevalne račune otrok. Koliko od prej poslanih sporočil na to temo jih je bilo, da so leta in leta dajali otroške dodatke na račune svojih otrok in šparali. Raje pomislite zakaj je vse v riti. Da me ne bo na rit vrglo, da par ki ima 1400 po glavi hodi na socilano po otroški dodatek. Sram vas bodi sam to bom rekla. Odpovejte se tem 20€ na mesec, pa bodo lahko vaši sini in hčere imele varčevalne račune in dediščine in milijone na računih, brez da boste komur koli polagali račune.