otroški dodatek se ne upošteva dejanski dehodek čez leto 2015, ampak ta zadnjo plačo ker je bila boljša??
Pozdravljeni,
Meseca avgusta sem vložila novo vlogo za otroški dodatek ter subv.vrtca. Imam 3 otroke, zadnja dva obiskujeta vrtec. Lansko leto sem bila do sredine oktobra na porodniške in prejemala 90% nadomestila (sistem varčevanja Bratuvška). Sem zaposlena v gospodarstvu, tako da leto prej ko sem šla na porodniški je bila kriza in plača zelo slaba, še dodatnih -10% je to pomenilo 130 EUR mesečno kot prejemam plače po porodniškem. Na odločbi so upoštevali vse dohodke od moža v letu 2015 (enako kot davčna), mojih pa ne-regres ja iz leta 2015, medtem pa ko so julijsko plačo letošnjo pomnožili kar krat 12. Padla sem v višji razred za vrtec in seveda otroški dodatek nižji. Ko sem jih klicala mi je ženska rekla da kaj čem imet, to je sedaj moj dohodek, porodniški se ne upošteva ker je bila sprememba. Naj povem da lansko leto sem ko sem začela delat javila spremembo, da sem začela delat in so zahtevali zadnjo plačo in naredili isto-obrazložili so, da se bo drugo leto upoštevalo dohodki iz leta 2015 (enako kot davčna). Zdaj je bila samo sprememba. Je prav to?
Spoštovani!
Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev določa, da kadar je iz ugotovljenega dejanskega stanja razvidno, da je prišlo do spremembe vrste periodičnega dohodka, ker oseba določenega periodičnega dohodka ne prejema več ali prejema drugo vrsto periodičnega dohodka, se periodični dohodek, ki ga ne prejema več, ne upošteva, upošteva pa se morebitni novi periodični dohodek na način kot velja za upoštevanje tekočih dohodkov (npr. če imete do junija 2016 plačo 600 EUR nato pa izgubite zaposlitev in z julijem 2016 začnete prejemati denarno nadomestilo za brezposelnost in vložite vlogo za dodelitev dodatka v avgustu 2016, se kot dohodek upošteva tekoče denarno nadomestilo za primer brezposelnosti, plača pa ne več – enako se je zgodilo tudi v vašem primeru).
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.