Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti otroški dokladi v slo in avstriji

otroški dokladi v slo in avstriji

Imam eno vprašanje!
Biološki oče od hčerke živi v Avstriji in mi plačuje ,čeprav ne redno preživnino 109.13 evr za hčerko! Jaz uveljavlam tu v sloveniji za otroške doklade! Zvedela pa sem da on že 14let uveljavla za njo doklade v Avstriji ki znašajo 8 x našo povno izplačilo dokladov ! Kako je to mogoče saj hči ne živi pri njem in nimata nobenih stikov z njo od kar nisma več skupaj! Niti slišat noče za njo! Kaj nebi morala ta denar dobiti moja hčerka? In ali ga lahko tožim za to razliko ki jo je on uveljavlal v Avstriji? Kakšen je postopek tožbe?

Hvala za odgovr!!

lp Anemari

Spoštovani!

V kolikor biološki oče v Avstriji neupravičeno prejema otroške doklade z namenom vzdrževanja hčere, s tem krši avstrijske zakone po katerih bi moral po vsej verjetnosti te doklade vrniti državi in ne vam, saj iz vašega pisanja sodeč biološki oče izpolnjuje vse finančne obveznosti do hčere, ki so določene/izgovorjene-preživnina. Otroške doklade so namenjene staršem za vzdrževanje otroka in ne otroku samemu. Priporočamo vam, da se o zadevi pozanimate še na pristojnem CSD.

Lepo pozdravljeni!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close