Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek otroški sedež za kolo-spredaj ali zadaj

otroški sedež za kolo-spredaj ali zadaj

Zanimajo me vaše izkušnje, kako voziti malega otroka s koelsom, ali je lažje , če je sedež namomtiran spredaj na kolesu ali zadaj ? Se mi zdi, da jih opazim zunaj več takih , ki imajo sedežek zadaj, verjetno je to bolj stabilno, a otrok ne vidi nič naprej.
Hvala.

Zadaj.

Spredaj.Zadaj otroka ne vidiš, plus tega je vožnja z obremenitvijo zadaj dosti bolj nestabilna.

Zadaj je zame moda.Ni pa prav nič praktično.

Preizkusila oboje.

Absolutno spredaj! Sem sicer sprobala oboje, ampak ni primerjave. Če je otrok spredaj se lahko med vožnjo z njim pogovarjaš, skupaj komentirata stvari, ki jih opazita ali pa se pogovarjaš kam gresta in kaj bosta tam počela. Si v kontaktu z otrokom. Poleg tega je meni osebno bolj prijetno vozit, če je dodatna obtežba spredaj.

Če je otrok zadaj, je dostikrat edino kar vidi tvoja rit in hrbet, po možnosti imaš pa na hrbtu še nahrbtnik in mu skoraj ne ostane prostora za glavo – ni ravno nekaj zabavnega. Včasih vidim koga, ki zadaj vozi otroka in sploh ne opazi, da mu je otrok zaspal in čudno visi s sedeža ali pa kar je še huje, da je otrok zbujen in leze ven iz sedeža…

Je pa tako, da so sedeži za zadaj do 22kg tisti za spredaj pa večinoma samo do 15kg (moja hčera se je sicer spredaj vozila ves čas). Idealni so mi na primer Familybike (ki ima spredaj sedež do 22kg) ampak jih je težko kje dobit…

[img]http://mmc.bolha.com/1/image/138692/138761/Kolo-Family-Bike_5120c657baf46.jpg[/img]

Vedno zadaj!

…normalno, ker imaš že tako namontirano.

Praktično ni pa prav nič.
In kot je že napisala ena zgoraj, ne vidiš otroka, ne moreš komunicirati z njim, gleda te ves čas v hrbet, pa še zaspi ti lahko, ne da bi človek vedel.
Tole zadaj je slaba domislica z več minusi, kot plusi.

No, jaz ne vidim ENEGA plusa.

Zadaj je bolj stabilno. Spredaj je teža na krmilu in je kolo slabše vodljivo, poleg tega pa pri večini sedežev s kolenu tolčeš ob sedež in ne moreš normalno voziti. Zadaj otrok pokasira manj mušic, pogovarjaš pa se vseeno lahko. Če ga ne vidiš res ni problem (v času vožnje se ne bo bistveno spremenil), res pa je, da otrok manj vidi naprej. amoak saj v avtu tudi, pa jih zato ne posedate na sprednje sedeže, kajne?

..kar dobra utemeljitev.Ja.

Sicer je tema že stara, ampak bi vseeno rada komentirala glede vožnje otroka na kolesu…
Jaz sem svojo hčerko in sina vozila spredaj na weeride sedežu in moram reči da sta oba zelo uživala med vožnjo. Sedež ima težišče tocno na sredini kolesa, kar ne moti krmiljenja, kolo pa je popolnoma stabilno. Ta fantastičen sedež sem kupila na http://www.weeride.si ,mislim da fizične trgovine nimajo.

New Report

Close