Otroški zobozdravnik Ljubljana
Pozdravljeni,
Našega dveletnika bi jeseni prvič peljali k zobozdravniku. Ker želimo, da je prvo srečanje prijazno in brez stresa smo pripravljni iti tudi v zasebno samoplačniško ordinacijo. Zanima me, če je v Ljubljani otroški zobozdravnik, ki bi ga priporočili kot otrokom prijaznega.
Hvala za pomoč.
Zmaja
Čisto dobronamerno. Pri dveletniku bo pri večini dosežek stoletja, če bo le odprl usta. In točno to se pri njih v tej starosti pri zobozdravniku tudi pričakuje. Odpre usta, prešteje izraščene zobe, oceni možen karies ali nevarnosti, nepravile ugriz ipd. Ukrepov praviloma ni. Še če je tako zelo vse črno, pri tej starosti popravil ni (ker otrok ust odprtih zagotovo ne bo držal), kvečjemu pri res kritičnih kakšen premaz.
Ne kompliciraj za tisto minuto kontakta, ki ga bo otrok imel z zobozdravnikom.
ah saj ni res, da ne bo odprl, zakaj tako pavšalno govorite. Moj sin je odprl usta pri letu in pol, hčerka tudi, samo potrebno je veliko potrpežljivosti in umirjenosti.
Do treh let dela zame odlična zobozdravnica v ZD Šiška, ki na koncu še balonček iz rokavice naredi in zajča zrihta.
In kot zanalašč se ne spomnim priimka, ne najdem pa kartončka naročniškega:)
Če boš hodila tam, je ordinacija nasproti dr. severjeve, ki je od 3. let naprej, ki pa je tudi blazno prijazna, tja hodi zdaj moja hčer, ki je sicer veliki komplikator glede vsega kar se tiče zdravnikov, a tam brez problemov odpre usta.
Upam, da sem kaj pomagala.
Jaz te pa popolnoma razumem, ker v Kamniku imamo eno tako zobozdravnico, ki je že meni kot otroku zagrenila vse obiske pri zobozdravniku in sem se strahu otresla šele kot odrasla, ko sem šla do enega super, sicer samoplačniškega zobozdravnika. In na kraj pameti mi ne pride, da bi sedaj moje otroke k njej vozila. Ker ona nič ne reče otroku, naj odpre usta, da bo pogledala zobe, ampak mu enostavno sama potegne narazen čeljusti…Haloooo. Je pa en super zobar v Ljubljani v Kosezah, samo trenutno nimam njegove cifre pri sebi. Takoj, ko jo dobim, ti jo pa lahko sporočim. Je pa za odrasle in otroke.
Dr. Marko Clemenz, ki ima samoplačniško ambulanto na Zaloški 147. Dela predvsem popoldne, pokličeš in ti da datum če par dni. Otroci ga obožujejo in sestro tudi. Ena mama je povedala, da njihov 2 leti tudi ust ni hotel odpret pri zobarju. Potem so prišli k dr. clemenzu in so prišli 3x samo malo pogledat in se poigrat, četrtič je pa tamali sam reku, če mu bo stric zobke pogledal;-) Za nagrado je dobil pa plesočo protezo:-)