Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Otroško varčevanje

Otroško varčevanje

Pozdravljeni!
Do danes sploh nisem vedela za forum financiranje in verjetno ste že 100× premlevali otroško varčevanje, vendar me vseeno zanima kakšne oblike otroškega varčevanja priporočate. Otrok je star tri leta. Od njegovega rojstva smo imeli na banki odprto otroško varčevane po 5.000,00 sit na mesec. Letos je dobil obresti za 235.000,00 sit kolikor jih ima privarčevanih samo okoli 3.800,00 sit obresti, zato smo varčevanje prekinili.
Oglasili smo se na finančni točki KD da bi odprli za otroka fond polico, pa nas je presenetilo, da v primeru prekinitve otrokovega varčevanja potrebujemo soglasje Centra za socialno delo, ker pač otrok ni polnoleten, kar se nam zdi absurdno. Pa tudi del fond police je življenjsko zavarovanje, kar nam pa tudi ne usteza, ker itak vsako leto plačamo položnoco v vrtcu za otrokovo nezgodno zavarovanje.
Torej radi bi položili ves otrokov denar naprej v varčevanje in približno 5.000,00 sit vsak mesec dodajali do otrokovega 20 leta starosti.
Pa hvala za vse nasvete!

Pozdravljeni!

To kar ste hoteli narediti bi pomenilo, da te vi zavarovalec (plačnik), otrok bi bil pa zavarovanec in upravičenec. Vi lahko prekinete zavarovanje kadarkoli, ne morete pa digniti denarja, ker je zavarovanec otrok. Dvignil bi ga lahko otrok pri 18. letu starosti. V primeru vaše smrti bi s polico razpolagal otrokov skrbik ali center za socialno delo. V primeru otrokove smrti bi zavarovalnino dobili vi.

Ker želite predvsem varčevati in vas samo zavarovanje ne zanima so aktualne dve možnosti, ki jih jaz svetjem.

Varčujete v vzajemnem skladu na otrokovo ime. Vi, kot skrbnik do njegove polnoletnosti povsem prosto razpolagate z varčevalnim programom. V primeru vaše smrti je to otrokov skrbnik oz. center za socilalno delo.

Lahko sklenete naložbeno polico, kjer ste vi zavarovanec (plačnik) in zavarovalec (zavarovana oseba), upravičenec (smrt in doživetje) je pa otrok. Tako vi varčujete na svoje ime za otroka. Ob poteku pogodbe je denar od otroka, ravnotako v primeru vaše smrti. Ker ste vi zavarovanec lahko ves čas prosto razpolagate s polico.

Upam, da ste razumeli? Lahko se pa dobimo in vam razložim bolj natančno in tudi naredimo kak program.

Lep dan!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Zdravo!
Mi smo imeli enako situacijo in ko mi je svetovalka na KD povedala, da bomo rabili dovoljenje Socialne službe, če bomo hoteli karkoli z denarjem, me je skoraj kap.
Ampak potem smo lepo naredili tako, da sva z možem lastnika računa. Saj če imaš namen varčevati za otroka, je to namenjeno otroku in se ne bova dotikala tega denarja (samo nikoli pa ne veš, kaj se res lahko zgodi). Čeprav sem slišala, da na CSD sploh ne komplicirajo in podpišejo kar vse.

lp, Alenka

New Report

Close