Outlook: ZELO HUDO. UJ inu JUJ!
Vsake toliko se moj poštni program spomni, da bi bilo dobro izbrsati vsa sporočila iz Inboxa/nabiralnika, ne da bi se mene predhodno konzultiralo. Seveda potem mene skoraj kap, zato je zadeva urgentna.
To se zgodi sredi dneva. Na srečo VSA ostala pošta (poslana sporočila/Send ali pa izbrisana sporočila/Deleted items) ostane. Torej vsaj nekaj. Izginejo izključno sporočila v Inboxu.
Imam antivirusni program McAfee, ki baje s tem v zvezi zna povzročati težavice. Bilo je že veliko postorjenega, da bi te posledice izginile, ravnali smo po nasvetih. Program je redno osvežen.
Pošta izgine na 10 dni, za zdaj še ne morem reči, ali točno na 10 dni, sem si pa zabeležila na koledarju zadnjo to grozoto in me je doletela ponovna čez 10 dni.
Ob uporabi ostalih poštnih programov me mine do življenja (kup reklam, kup enih nepotrebnih velikanskih reči, ki se napacajo na disk), lahko pa kaj predlagate, morda spremenim mnenje.
Ok, vsi bi mogoče pričakovali, da bom bolj pametna in da bom sporočila kam shranjevala ali kaj takega. Za enkrat še nisem tako presvetljena, ker po vsakičnih popravkih in modrovanju osebnih računalniških gurujev mislim, da se to nikoli več ne bo zgodilo, ker je bilo že itak prej preveč grozno.
Sporočam vam še, dragi svetovalci, da imam dnevno kup pošte, ki mi ogromno pomeni, od nje je odvisno tudi moje delo, in da je moja usoda vaših rokah in se vam priporočam za vse rešitve.
Če uporabljaš MS Outlook iz MS Office, priporočam raje OutlookExpress.
Irena..
Ja na netu ljudje prav jokajo zaradi izgube e-mailov.
Točno to kar se tudi tebi dogaja!
Zamenjaj AV produkt, kot je spesnil tudi Tajfun!
lp
Fanta, zdej sta me pa razočarala…
Če uporabljaš Ta velik Outlook iz Offica, potem poglej, ali imaš pod Tools/Options/jeziček Other/gumb AutArchive nastavljeno Auto Archive. Če imaš, potem razodkljukaj. Zraven je še napisana pot za Auto Archiv. Če greš pod File/Open/Personal folders file *.pst, so v arhivu shranjena vsa tvoja “zbrisana” sporočila.
Ja, zdaj nisem bila žal dovolj natančna, BILO JE RAVNO OBRATNO in storila sem ravno obratno. Se pravi, ZDAJ imam ta velik Outlook. Prej pa ta Expressnega. Se opravičujem.
Vsi vaši cenjeni namigi pa bodo prav prišli, če se bo čez 10 dni še kaj pripetilo – bom pa reklamirala! 🙂
To je koristen namig. Nisem pa razodkljukala, ampak priredila svojim potrebam… dala novo mapico, kamor se bo shranjevalo… razen tega piše promt before … poleg tega sem dala na 7 dni, ker moj cirkus se zgodi na 10 dni. načeloma bi mi moral povedati o tem autoarchiviranju, ne? Ne pa kar takole na lastno pest zbrisati vse.
Odsvetujem M$ šaro za email. Življenje brez M$ šare je tako kot bi bil ves čas na Persenu (pomirjevalu).
M$ šara je počasna, ko je veliko podatkov. S tem pred uporabnikom prikrije svoje pomanjkljivosti.
Hvala, janez, za to dragoceno mnenje, ki mu v določenih okoliščinah gotovo lahko pritrdimo, vendar je diagnoza napačna. Ne gre za nobeno počastnost, niti za preveč podatkov. Vse dela hitro in brezhibno, dokler lepega dne ne zgine vse iz Inboxa.
Irena poizkusi deinstalirati Mc’Afee jev AV program in ga poizkusi zamenjati.
Saj res katero ver. McAfeeja pa imaš ???
lp
Da, verjetno bom storila tudi to. Verzija je 4.5.1 …
Nek (ne vem) je povedal da sva s Tajfunom razočarala.
Izvoli prebrati komentarje uporabnikov mcafeeja 4.5.1
Potem pa presodi sama.
lp
I am using OE 6 and every time I exit the program I loose all my stored
> > > messages from all of my local folders. It seems that they were compacted in
> > > the background. I removed the automatic clean up from the options \
> > > maintenance menu but no luck. The same had occurred when I was using OE 5.5.
> > > Any suggestions?
Noel,
unfortunately the same problem occured again even with both e-mail and
download scan being disabled. I unistalled McAfee and replaced it with the
AVG one. Everything now works fine.
I too have McAfee 4.5.1 and had the same type of problem. I’d open OE and as
soon as i went into a mail box, the mail would vanish. After some trying
out, it is down to the ‘activeX’ setting on the Internet filter. Don’t know
why though – any ideas? – I have download and email ENABLED.
I removed McAfee (4.5.1) and everything work fine. So no need for replying
to my first message.
Ah, mene že nista razočarala!
Za povezavo med McAffejem in OE vem, zato sem mislila, če kdo pozna kak trik, da se to zaobide… (Recimo, kolikor razumem, temu uporabniku zginejo sporočila iz vseh map, meni samo iz Inboxa.) Ker pa vemo, kaj po nemsko pomeni Affe in ker se ta program očitno tudi tako obnaša, se mu slabo piše… verjetno mu bomo gostoljubje na domačem disku dokončno odrekli. V kratkem (takoj, ko dobimo kaj drugega, sicer smo preranljivi).
Forum je zaprt za komentiranje.