Ovalni litoželezni lonec
Za kuhanje enolončnic in jedi na žlico bi si rada kupila en velik litoželezni lonec. Katerega priporočate? So od vitapur ok, ali je to slaba kitajska roba? skrbi me predvsem zaradi kakšnih stupov.
Kaj pa ovalna oblika, je to lahko težava na klasičnih indukcijah? Revimo v smislu, da se dovolj ne razporedi tolota po celitne loncu.
Hvla za vaša mnenja.
V Lidlu imajo obcasno ponudbo litozelezne posode, smesno poceni, sem kupila eno ponev za probat, tezka kot skala, a noro dobra za kuhanje. V naslednji akciji sem kupila se lonec, okrogel, ne vem, si ne predstavljam ovalnega na stedilniku z okroglim kuhaliscem, bo kdo drug povedal, kako se obnese.
Za to posodo iz Lidla sem guglala ocene in so bile kar solidne, se mi je zdelo neumno kupovati 3x ali 5x drazjo in lahko recem, da sem ob uporabi zadovoljna, edino teza posode je pa groza, a to nimas kaj, vse litozelezne so tezke.
Aja, vzdrzevanje te posode strogo po navodilih, ki jih dobis s posodo, se bolje pa, da poguglate nasvete, ker ti, ki jih dobis s posodo so bolj osnovni.
Cenena roba ima gotovo tudi kake primesi, ki jih vi lepo pojeste. So delali teste. Tako da ne, hvala.
Kitajci imajo še samo 2 leti krajšo življenjsko dobo kot mi in nas bodo kmalu dohiteli, njihova teritorija Hong Kong in Macao imata višjo življenjsko dobo kot mi.
Tako da vse te stvari, ki se jih bojiš, v praksi nimajo nekih velikih vplivov na človeka.
Kitajci imajo, 28.09.2024 ob 10:50
Cenena roba ima gotovo tudi kake primesi, ki jih vi lepo pojeste. So delali teste. Tako da ne, hvala.
Kitajci imajo še samo 2 leti krajšo življenjsko dobo kot mi in nas bodo kmalu dohiteli, njihova teritorija Hong Kong in Macao imata višjo življenjsko dobo kot mi.
Tako da vse te stvari, ki se jih bojiš, v praksi nimajo nekih velikih vplivov na človeka.
samo počakaj, kaka bo doba na kitajskem čez 30 let. mogoče 150 let, ampak kvaliteta življenja pa porazna..
Mi nimamo plinskega žara, uporabljamo pa tole posodo na indukciji in v pečici (tudi s pokrovom vred do 260°C). Pomembno je kakšen ročaj imate. Naš je iz nerjavečega jekla. Se pa da tak ročaj dokupiti (če ga nima že original posoda, ker eni so iz drugih materialov). Spodaj je link kjer se vidi do koliko stopinj prenese ročaj.
https://www.allrecipes.com/article/le-creuset-knobs-color-meanings/
Naj bi pa mi lahko to posodo uporabljali tudi na žaru (na oglje) vendar imamo tak žar s pokrovom (weber model) in bi v tem primeru uporabili samo spodnji del posode.
Imam rdečo Kitchen aid, ki je bila za pike v Mercatorju za 50€. Okrogla, ne ovalna. Vredna vsakega €, kuham v njej skoraj vsak dan in vse, kar se mi zazdi. Imam tudi rebrasto ponev, ki je bila enkrat drugič v akciji. No, ta mi pa ni tako zelo všeč, ker je štorasta in pogrešam pokrov. Ja pri ponvi je problem tudi to, da je (pre) težka, da bi jo dvignila z eno roko in zlila omakico čez zrezek. Vedno rabim pri tem pomoč.