Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ovalni litoželezni lonec

Ovalni litoželezni lonec

Za kuhanje enolončnic in jedi na žlico bi si rada kupila en velik litoželezni lonec. Katerega priporočate? So od vitapur ok, ali je to slaba kitajska roba? skrbi me predvsem zaradi kakšnih stupov.

Kaj pa ovalna oblika, je to lahko težava na klasičnih indukcijah? Revimo v smislu, da se dovolj ne razporedi tolota po celitne loncu.

Hvla za vaša mnenja.

Imam litoželezni lonec, ki ga izključno uporabljam za peko hruha, ostale pa normalno na štedilniku. So zakon in jih ne menjam za nobene druge, pakuham vsak dan že celo življenje.

Kupim v Müller MWF , ker je kakovost ki traja.  Je drago a ae splača

Muller ja, to pa nisem pomislila  Bom šla pogledat, hvala.

Lesnina

V Lidlu imajo obcasno ponudbo litozelezne posode, smesno poceni, sem kupila eno ponev za probat, tezka kot skala, a noro dobra za kuhanje. V naslednji akciji sem kupila se lonec, okrogel, ne vem, si ne predstavljam ovalnega na stedilniku z okroglim kuhaliscem, bo kdo drug povedal, kako se obnese.

Za to posodo iz Lidla sem guglala ocene in so bile kar solidne, se mi je zdelo neumno kupovati 3x ali 5x drazjo in lahko recem, da sem ob uporabi zadovoljna, edino teza posode je pa groza, a to nimas kaj, vse litozelezne so tezke.

Aja, vzdrzevanje te posode strogo po navodilih, ki jih dobis s posodo, se bolje pa, da poguglate nasvete, ker ti, ki jih dobis s posodo so bolj osnovni.

Cenena roba ima gotovo tudi kake primesi, ki jih vi lepo pojeste. So delali teste. Tako da ne, hvala.

Na LŽ posodi itak moraš met vedno plast zažganega rastlinskega olja, zato da ne rjavi. Tako da imaš domačo “prevleko”, ki te varuje.

Da se bojiš še navadne železne rajngle, je pa dobro za prodajalce in marže, da pač kupiš dražjo zaradi tega, ki imajo neko larifari značko gor.

Cenena roba ima gotovo tudi kake primesi, ki jih vi lepo pojeste. So delali teste. Tako da ne, hvala.

Kitajci imajo še samo 2 leti krajšo življenjsko dobo kot mi in nas bodo kmalu dohiteli, njihova teritorija Hong Kong in Macao imata višjo življenjsko dobo kot mi.

Tako da vse te stvari, ki se jih bojiš, v praksi nimajo nekih velikih vplivov na človeka.

Odgovor na objavo uporabnika
Kitajci imajo, 28.09.2024 ob 10:50

Kitajci imajo še samo 2 leti krajšo življenjsko dobo kot mi in nas bodo kmalu dohiteli, njihova teritorija Hong Kong in Macao imata višjo življenjsko dobo kot mi.

Tako da vse te stvari, ki se jih bojiš, v praksi nimajo nekih velikih vplivov na človeka.

samo počakaj, kaka bo doba na kitajskem čez 30 let. mogoče 150 let, ampak kvaliteta življenja pa porazna..

Zmaga Le Creuset firma. Draga ampak zelo kvalitetna. Jaz sem jo kupila na amazonu, počakala na akcijo in jo dobila precej ceneje kot pri nas.

Imamo pa ponev in okroglo posodo. Imajo pa tudi ovalne oz. ni da ni.

Ja Le Creuset je želja, samo ni dovolj €€€ 😄

Trenutno je v 1001 dar cena preko 350€ za eno. Bom pobrskala Amazon.

Nikkita – Te lahko vprašam, koliko si ti dala za njo? Da se vem orientirat.

Kupila sem tole
Le Creuset Signature Cast Iron Round Gourmet Professional Casserole, Diameter 30 cm,
in takrat dala 230€. V tem trenutku vidim, da je še cenejša

Aja, kupila sem pa črno mat….. ker so cene med barvami zelo različne. Jaz sem kar dolgo čekirala amazon.

Imaš pa tudi outlet v Noventa di Piave malo pred Benetkami. Vendar kadar sem bila tam, se mi ni zdelo, da bi bila (vsaj ta moja posoda) hudo znižana.

Nikkita, res hvala za vse nasvete.

Nikitta, pa se tele s pokrovinlahko dajo tudi na plinsku žar? S pokrovom vred?

Išcem namreč tako, da bi na plinskem žaru dobila vsaj malo “izpod peke” efekt.

Mi nimamo plinskega žara, uporabljamo pa tole posodo na indukciji in v pečici (tudi s pokrovom vred do 260°C). Pomembno je kakšen ročaj imate. Naš je iz nerjavečega jekla. Se pa da tak ročaj dokupiti (če ga nima že original posoda, ker eni so iz drugih materialov). Spodaj je link kjer se vidi do koliko stopinj prenese ročaj.

https://www.allrecipes.com/article/le-creuset-knobs-color-meanings/

Naj bi pa mi lahko to posodo uporabljali tudi na žaru (na oglje) vendar imamo tak žar s pokrovom (weber model) in bi v tem primeru uporabili samo spodnji del posode.

Imam rdečo Kitchen aid, ki je bila za pike v Mercatorju za 50€. Okrogla, ne ovalna. Vredna vsakega €, kuham v njej skoraj vsak dan in vse, kar se mi zazdi. Imam tudi rebrasto ponev, ki je bila enkrat drugič v akciji. No, ta mi pa ni tako zelo všeč, ker je štorasta in pogrešam pokrov. Ja pri ponvi je problem tudi to, da je (pre) težka, da bi jo dvignila z eno roko in zlila omakico čez zrezek. Vedno rabim pri tem pomoč.

New Report

Close