ovčja koža-še enkrat
Ker je post že daleč nazaj imam vprašanje za vse, ki uporabljate ovčjo kožo ali v posteljici ali v vozku.
Mi smo jo kupili pa ima zelo močan vonj. Zanima me ali se bo ta vonj razdišal ali ne? In tiste ki jo perete, ali dodate tudi mehčalec?
Meni se zdi, da je naš sin v vozku na ovčji koži po hrbtu hudo topel, ko ga vzamem ven :-(((
Po naravi se pa tudi veliko poti, sem mislila da bo to kaj pomagalo :-((
lp
mi3
tudi mene je presenetilo, ko so mi razložili, da je ovčja koža super tako za toplo vreme kot za hladno. in tako smo se začeli na njej voziti lani poleti in se vozimo še danes. tamalček uživa, le poleti sem dala spodaj pleničko, preden sem ga položila na “ovčko”.
glede vonja ti ne znam razložiti, ker smo jo dobili že rabljeno, predvidevam pa, da se sčasoma razdiši. prat je ne smeš v pralnem stroju (tako so meni razložili in ZABIČALI, ker se potem uniči), jo moraš dat v čistilnico očistit.
upam, da sem kaj pomagala. lep pozdrav, metka ;-)))
Ja mademoiselle Adele
So mi rekli, da ovčja koža poleti hladi, pozimi pa greje. POmena najbrž ne poznate
Kajpa tisti, ki jo imajo celo poleti v vozku, kar sploh ni primerljivo z današnjim sončnim dnem
Pa dosti o tem
Upam, da se bo vonj izgubil in da jo bomo lahko fajn uporabljali. So pa punce prejšnji post pisale, da jo dajo v pralni stroj na program “volna”
Pa bi rada izvedela še kaj več o tem, drugače pa hvala
lp
Ovčjo kožo imam na tleh, pri postelji že približno 8 let.
Dvakrat letno jo operem v pralnem stroju na programu za volno, z detergentom za pranje volne in svile, z mrzlo vodo in namesto mehčalca dodam malo kisa in kapljico sivkinega olja.
Posušim v senci oz. na stojalu v hodniku in razčešem s krtačo za česanje kužkov.
Glede na to, da so moje ovčje kože po toliko letih in tolikih strojnih pranjih kot nove, ne vem zakaj se ne bi smele prati v stroju!
LP,
V.