Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Overlock šivalni stroj ne naredi nobenega šiva?

Overlock šivalni stroj ne naredi nobenega šiva?

Pozdravljeni..

Sem nova v šivanju z overlock šivalnim strojm, imam pfaff 1230 ol šivalni stroj, ki sem ga komaj osvojila, vdeti nit itd… . nekaj časa je šive delal vredu, sedaj pa ne naredi nobenega, kot, da bi šival v prazno, kljub temu, da imam speljane vse niti prav. Kaj bi lahko bilo narobe? Ima kdo izkušnje s temi šivaljimi stroji in se mu je zgodilo že podobno? Hvala za vse info…

Zagotovo imaš eno nit speljano napačno.
Podri vse in vse napelji znova. Ne glej starih niti, ker mimogrede kaj spregledaš.

Vse niti sem preverila, znova napeljala, a mi dela isto napako, lahko do tega pride ce je samo ena nit narobe speljana ali je kaj drugega se lahko?

Odrezi vse niti, potegni jih ven in ponovno vpelji.
Je taca cisto dol ali visi v zraku? So tiste sprikle za niti do konca potegnjene v zrak ali samo na pol?
So niti ne le pravilno napeljane, ampak tudi pravilno ena pred/ nad drugo? Z drugimi besedami, si vpela vse niti v pravilnem vrstnem redu?
Je napetost pravilno nastavljena?
So igle pravilno vstavljene? Naprej nazaj? Ali globina igle, ki je preplitka in ne zajame spodnjih niti? Igle niso zvite ali upognjene?
Stroj naredi verigo brez blaga, na blagu pa ne? Sivaj brez blaga in ga dodaj cez nekaj sekund.
Ce si vse to preverila, a se vedno ne dela pravilno, bo stroj treba dati v popravilo.

Stroj je treba večkrat namazati sploh,če ga malo uporabljaš.Ker si pa nova pa mal po yutubu poglej..

Je tisti kolut okoli katerega je navita nit drugačen od prejšnjih? Morda ne zavrti v redu.

Vrjetno,da je to. Pa tudi ko iz njega vlečeš nit mora teči gladko in srednje trdo ne prelahko.

Če si vse pravilno napeljala kot kaže navodilo je več možnosti zakaj ti ne dela. Kaj si nazadnje šivala? Si mogoče iglo zlomila? pa sedaj ne dela ko si vstavila novo? Preveri kot je napisano že zgoraj ali je igla prav obrnjena, dolgi utor na igli je vedno na tisti strani s katere vdeneš sukanec! Če je bila igla zlomljena si morda spodaj poškodovala lovilec in sedaj gre mimo igle – predaleč, lahko s eje premaknil…. Jaz sumim da si napačno obrnila iglo, ali pa spodnji sukanec ni prav napeljan..

Za šivalnim strojem mora biti človek umirjen in ne nervozen. Ko smo nervozni, zelo hitro naredimo kaj narobe. Preveri niti, če so prav speljane in če obe niti lepo tečeta (tista iz čolnička in tista iz igle). Preveri tudi, če si nastavila pravilno gumb za šivanje – jaz imam Ružo elektronik in imam na desni strani gumb za šivanje, za obzankavanje ipd. Preveri, če je tudi to v redu.
Preveri tudi, kako je z iglo… Upam, da rešiš problem.
Sicer pa – težko je svetovati na daljavo. Morda imaš v bližini kakšno šiviljo, ki bi ti pomagala.

Ona sprasuje za overlock.

Prvi del imaš povsem prav. Jutri bo avtorica poskusila znova in vse bo klapalo, kot mora.
Za drugi del pa, veš, tvoja Ruža je v tem primeru kakšnih 50 let pred leseno žlico.☺

Ja, zadeva rešena…vse je bilo prav napeljano… le napetost ni bila prava in zato mi ni delal nobenega overlock šiva, vse ravno… ker sem samouk in nova v tem se še lovim in ja, pravo napetost pa še moram osvojit. Hvala vsem za odgovore.

New Report

Close