Ovijanje učbenikov
S čim ovijate učbenike iz učbeniškega sklada?
Ovit jih je potrebno tako, da ni nobenega lepila na platnicah. nekaj smo jih oblekli v če narejene ovitke. Ostanejo tisti, čudnih formatov. Kupila sem folijo in se trudila zaviti ostale tako, da na ovitku ni nič lepilnega traku. približno uspešno. Ostala sta dva učbenika, ki sta prevelika, in je zato folija prekratka/preozka. Moram zopet v papirnico najt kaj drugega, širšega. Kak predlog?
Me ima, da bi skupaj zlepila dve reklami od Lidla in s tem kjige ovila. Kaj ne znajo normalnega formata nardit?
Se pridružujem vprašanju.
En učbenik tenek in šel lepo v ovitek, drugega smo dobili ovitega v samolepljivo folijo (je nekdo lani znorel, hvala bogu), berila pa nikakor ne sparvim ne v ovitek ne v tisto folijo, ki ima samo en trak na vsaki starni, čeprav je večji od ovitka.
Mar bi jih šola ovila v samolepljivo folijo tako kot nekatere knjige v knjižnici.
Priznam lani sem dva zavila v to samolepljiv ovitek (na vsaki starni lepljiva črta http://www.emka.si/ovitek-samolepilni-a4-a5-prozoren-humar-10-1/PR/110872,5508) in se je na kncu leta lepo odlepila brez sledu, ampak letos je format berila ubitačen. Še to sranje ne gre gor, pa sem ga nesla celo s sabo v papirnico pa ovitka ni.
Razmišljam o kosu božičnega darilnega papirja, ki se mi valja v omari.
Za malo čudne formate (npr. berilo, ki je krajše in širše od A4) se tudi da dobit prozoren ovitek v knjigarni. Včeraj sem ga dobila v MK. Sicer paše le na en učbenik, drugi učbenik je že prevelik :-(.
Očitno bo res treba v stare koledarje ovijat, hahahaha. Ne, hecam se. Zavila ga bom v darilni papir, čez pa prozorno folijo (ker prozorna folija ne sme direkt za učbenik). Da bo dalj časa držalo.
Jaz se sprašujem nekaj drugega. Zakaj učbenikov iz učbeniškega sklada ne zavijejo v šoli v samolepilno folijo in stvar bi bila rešena. Iz prve roke poznam primer iz osnovne in srednje šole, kjer to počnejo, tako da učenci in dijaki dobijo že zavite učbenike. In potem odpade tisto vsakoletno beljenje glave kako in s čim oviti, da se ne poškodujejo platnice.
Letos bo to prvo vprašanje, ki ga bom zastavila na roditeljskem sestanku oz. ga predala predstavniku razreda v svetu staršev, da malo povpraša na višjih inštancah.
Men se pa fučka! Prva 3 leta sem se res na smrček postavljala, kako kaj ovit, zdaj se pa ne več! Če jim ni prav tako, kakor je ovito, naj ovijejo sami in povedo, koliko še za to doplačamo pa zdravo. Ovijem v un polivinil, ki ima ob strani tanek trak lepila. Če se odlepi prav, če ne pa odrežem ob lepilu in me baš boli – če je od tega učbenik uničen, naj oni bolje naredijo, ker menda so od foha in to znajo. Pun kufr imam teh preserancij, kako mora kaj bit. Na koncu ugotoviš, da se nas enih 5 i.di.otov res na glavo postavlja, večini se pa hebe in je na koncu prav tako za nas kot za njih. Ma dej…
a ne bi bilo lažje pritisniti preko svetov staršev, šol, ministrastva…na založbe, da bi za naprej standardizirale format učbenikov in delovnih zvezkov ali pa učbeniku in delovnemu zvezku dodale ovitek?
dajmo se organizirat…vsak naj na svoji šoli to sproži, potem bodo pa na višjih inštancah kup predlogov, pripomb in pritožb obravnavali, MOGOČE SE BO KAJ PREMAKNILO.
Moja mama je meni v OŠ zavijala zvezke v polivinilaste vrečke za skrinjo. Očitno je bila kriza, ovitke je bilo treba kupit, vrečke je imela pa doma…
Nisem se tega spomnila do zdaj. Zavijala sem v samolepljive ovitke, tiste ki imajo samo na stranici lepilo. Mi je dol viselo kaj in kako, ker sem mnenja, da je bolje zaviti knjigo, pa čeprav se pozna lepilo, kot pa da se je ne zavije in zaščiti. Vračali smo jih z ovitki vred, do zdaj ni nihče nič rekel.
Mi smo pred tremi leti dosegli, da v šoli vse učbenike ovijejo v samolepilno folijo. Juhej!!!!
Ampak še zmeraj moramo doma učbenik oviti tudi sami – ali v pvc ovitek ali papir ali….. , zato da lahko potem otroci nalepijo nalepko z imenom in priimkom gor. Na samolepilno folijo tega pač ne morejo narediti, ker nalepka ob koncu šolskega leta ne bi šla dol.
lp
To pri nas ne pride v poštev. Lani je otrok prišel iz šole in me skritiziral, ker nismo navadnih zvezkov ovili in ga je učiteljica zaradi tega oštela.[/quote]
Mislim, da bi ji pr nam že sine sam povedal, da je zvezek njegov in da za njega je dobro, no mrbit bi še omenil, naj kar mamico pokliče, da bo ona isto povedala.
To pri nas ne pride v poštev. Lani je otrok prišel iz šole in me skritiziral, ker nismo navadnih zvezkov ovili in ga je učiteljica zaradi tega oštela.[/quote]
Pri nas je enako. Vse mora biti zavito. Sploh v nižjih razredih, za višje še ne vem.
Ovitke učbenikov pa odstranijo enkrat proti koncu kar v šoli po navodilu učiteljice, doma sploh ne vemo kdaj. In pri teh ovitkih z lepilom na robovih se kaj hitro lahko zgodi, da otrok neprevidno odstrani in ovitek raztrga. Jaz sem letos ovila v navadno, ne samolepilo folijo in zalepila pač tako, da se ne lepilni trak ne dotika platnic. Ni pa idealno.
Nekateri učbeniki so za tiste ovitke preveliki.[/quote]
Bohpomagej, mi do takih še nismo prišli – a to tud obstaja – učbenik večji od A4?????? Mi imamo samo take, da ni nobeni svinji podobno, ne gre ne v A4 ne v A5 in pol neki obrezujem pa … ej res, totalen poden! Mar bi vse skup ovili v samolepilno tapeto – mal močnejšo in basta. Naše domače knjige, tudi leposlovje, so vse tako ovite in je mir za ohoho let. Ampak ne, dejmo komplicirat!
Nekateri učbeniki so za tiste ovitke preveliki.[/quote]
Bohpomagej, mi do takih še nismo prišli – a to tud obstaja – učbenik večji od A4?????? Mi imamo samo take, da ni nobeni svinji podobno, ne gre ne v A4 ne v A5 in pol neki obrezujem pa … ej res, totalen poden! Mar bi vse skup ovili v samolepilno tapeto – mal močnejšo in basta. Naše domače knjige, tudi leposlovje, so vse tako ovite in je mir za ohoho let. Ampak ne, dejmo komplicirat![/quote]
Ja lih gori sem se jezila, ker je berilo še za to preveliko. Pa pri nas tudi učiteljice najedajo otroke, potem me je pa klicala na pogovorno uro in sem dobila zapoved povijanja. Moje pritožbe niso zalegle, ko sem pa jo prosila za predloge ali pojasnilo kaj so storili drugi starši, mi pa je nabijala z varstvom podatkov. Ok pol sem nalepla tiste z robom, letos pa še ta ne paše.
Se še odločam med samolepilno folijo ali božični papir.
Bohpomagej, mi do takih še nismo prišli – a to tud obstaja – učbenik večji od A4?????? Mi imamo samo take, da ni nobeni svinji podobno, ne gre ne v A4 ne v A5 in pol neki obrezujem pa … ej res, totalen poden! Mar bi vse skup ovili v samolepilno tapeto – mal močnejšo in basta. Naše domače knjige, tudi leposlovje, so vse tako ovite in je mir za ohoho let. Ampak ne, dejmo komplicirat![/quote]
Ja lih gori sem se jezila, ker je berilo še za to preveliko. Pa pri nas tudi učiteljice najedajo otroke, potem me je pa klicala na pogovorno uro in sem dobila zapoved povijanja. Moje pritožbe niso zalegle, ko sem pa jo prosila za predloge ali pojasnilo kaj so storili drugi starši, mi pa je nabijala z varstvom podatkov. Ok pol sem nalepla tiste z robom, letos pa še ta ne paše.
Se še odločam med samolepilno folijo ali božični papir.[/quote]
Tisti božični papir se hitro strže. Edino če nalepimo samolepilno folijo čez.
Ej, manj časa sem porabila za nakup vsega potrebnega za 3 otroke, kot ga porabim za zavijanje.